a co teprve celá zahrabaná slepice? to si tam žije vlastním životem a po vykopání má krásnou krémovou konzistenci připomínající tvaroh.
akorát to nevoní jako tvaroh.
Příspěvky uživatele
Bodlinka
tak pokud hajzlík potřebuje jen nový splachovadlo, to je ještě dobrý. můj hajzlík odtéká někam do podlahy, fakt už si netroufám tam nic splachovat. a celé odpady odtékají někam, prostě se někde vsakují. jako podle sousedky kdysi ten člověk, co to stavěl, kopal nějaký septik, ale kde to je, nenašli jsme to ani s kamerou. takže prostě někam to mizí.
pokud bude stejně starý a stejně technicky řešený jako deštová kanalizace v průjezdu, je to stejně jedno 😀 konečně jsem teda našla firmu, co umí dešťovou kanalizaci a venkovní odpady a ne dvě různé, co dělají každá to nebo to. ale jsou to dvě různá vodní díla s dvěma lejstry od úřadů
a musím ještě chvilku šetřit, to bude stát tak dvě stě pade. ten venek teda. vnitřní kanalizace a definitivní hajzlík, to je další fáze.
je to prostě název toho hybrida. je to brojler, patří do chléva, je vnímavý na černohlavost a doma to nerozmnožíte, rozdíl mezi krůtou a krocanem je tak velký, že pokud neumíte umělou inseminaci, nepodaří se to.
ta rána bude živá až až. v podstatě bez stadia díry se to v téhle fázi už hojit bude těžko.
jo, předzahrádka je náročná
mám nějaký cererit, ale ten dávám jen pod novou výsadbu a někdy když si vzpomenu v předjaří k ovocným stromům. ta zahrada je na černozemi 1. bonita, to nepotřebuje nic.
chlap se mi stejně nikam nevejde
tyhlety plyšový škrabadla jsou oukej do chvíle, kdy si kočky pořídí giardii a je potřeba doma vydezinfikovat všechna místa, kde leží.
Melouny! Rajčata! Rybízy! Mega záhon, kde před dvěma lety byla kvítka akorát do dlaně. A vítací mazlič Bert zvaný Bertuleň.
mno dobře, jak myslíte
ono se to stejně odhojí, podle progrese fotek tomu dávám den dva a pak tam stejně ta díra do psa bude.
klacek na rentgenu vidět není.
celá ta “žlutá” kůže nahoře, to je mrtvola, už tam prostě nemá co dělat. ono prostě v tomhle jsou dvě možnosti, buď udělat revizi, nekrotickou tkáň odstranit, nechat všude živou spodinu - a jo, nedá se to šít, je to díra, ono by se to nedalo hned žít ani pak, to by se “zavřelo” a špatný, ale prostě máte čistou ránu a tu pak hojíte a podle rozsahu se granulovaná rána nějak třeba i vyšít dá, nebo se dá zmenšit nebo se udělá nějaký lalok
nebo prostě revizi neuděláte a pak tělo musí všechnu nekrózu nějak odhojit a pak teprve je to čistá rána co se hojí. a může být klidně i větší než v prvním případě.
je to úplně jednoduchý.
prostě je tam kapsa jak prase, žije si to svým vlastním životem a ta kůže nad tím nekrotizuje. časem ze z toho klidně může udělat taková jako krajková hadra, prostě samá díra
jako rozumím vašemu odporu k další anestezii a volbě konzervativní terapie, jasný, cesta nejmenšího odporu, ale moje zkušenost je taková, že chirurgicky se v tom vrtat je prostě lepší než čekat, až si tělo nějak poradí samo. prostě hele klidně tam může být ve svalu kus klacku a betadinkou se to bude “hojit” tak dlouho, dokud tu revizi někdo neudělá.
možná už králíky nemá, tak už ho tohle téma nezajímá.
já vám nevím. když máte psa 100 m od sebe, tak prostě nevíte vůbec nic. nemusí lovit zvěř, stačí když najde třeba srnče a bude ho očuchávat. nebo si divoký prase najde jeho. nebo tam půjde na procházku někdo jiný se psem nebo s dětmi nebo prostě úplně cokoliv
za mě je to děsně nezodpovědný a bezohledný pro celý okolí. na vašeho pejsáčka přece není nikdo zvědavý.
konverze krmiva u kachny pižmové hrozně záleží. na konkrétní genetice, na věku porážky, na pohlaví kachny, na množství chovaných kachen a podmínkách chovu, na obsahu bílkoviny v krmné dávce
nejlepší výsledek je nějakých 2,6 u kačera při porážce cca 80 den. takový běžný údaj je 2,7-2,8. ale to jsou hybridi, doma dvorkový chov klidně tři a víc.
že má had na hřbetě klikatou čáru z něj ještě nedělá zmiji… jen tak mmch
já budu za zlýho, ju?
to vám jako opravdu připadá normální mít čokla na délku fotbalového hřiště od sebe? jako jen tak, dělej si co chceš?
když zrovna bouřky si dělají co chtějí. pamatuju někdy minulý rok ve vedlejší vsi byla bouřka s kroupama že měli centimetry krup kolem domů a u nás nic, trochu pršelo. a to není nijak daleko, třeba 2 km vzdušnou čarou.
skřípání zubama je u králíka známka bolesti. takže jednoznačně na kokcidiózu to opravdu neukazuje, ale úplně hej jim asi nebude.