Aktuálně: 3 522 inzerátů216 877 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Bodlinka

Bodlinka
Bodlinka 08.07.2024, 20:59:35 xxx.xxx.92.24
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 08.07.2024, 20:32:56

to chce nějaký fígl, třeba balenou vodu. tam by mohlo být mikroplastů tolik že je to skoro jak homeopatický lego.

Bodlinka
Bodlinka 08.07.2024, 20:34:19 xxx.xxx.92.24
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 08.07.2024, 20:03:43

měli dlouho klid a vakcinovali v nárazníkovém pásmu u běloruska a najednou bum ho. asi nějaké vzteklé lišky přeběhly hranici a nakonec se nemoc rozšířila i tam, kde nevakcinovali. teda už tam vakcinují taky. taky povinně kočky.

Bodlinka
Bodlinka 08.07.2024, 17:43:56 xxx.xxx.84.168
»
Odpověď na příspěvek uživatele Markéta W. z 08.07.2024, 08:16:21

vysvětlím, ju?

pokud množíte bez papírů, tak vás tyhle akce vůbec nezajímají. 

k čemu je dobrá bonitace? to je proces uchovnění. Na začátku je štěně hovawarta S PP. Jen a pouze s PP. To štěně pak jde jako dorostenec na svod mladých a pak, jako dvouleté a starší zvíře, se může účastnit té bonitace. Podmínkou nebo přílohou k bonitaci je získání nějakého slušného posudku z výstavy a zdravotní zkoušky, jako je rtg na DKK. No a při bonitaci se zvíře posoudí z hlediska exteriéru a povahy a pokud je zbonitované, znamená to, že je chovné.

A dva chovní, tzn. ne jen s PP, ale i zbonitovaní, jedinci mohou mít štěňata, kterým je vystaven průkaz původu.

Bodlinka
Bodlinka 08.07.2024, 17:08:54 xxx.xxx.84.168

si teda nemyslím, že takové chování je dané čistě teritoriálním pudem. vysvětlím. měla jsem hovawartku. a k tomu prupovídku že jsou to zvířata k cizím nedůvěřivá a tak. jako super, za plotem to štěkalo a tyhle věci na veřejnosti to nedělalo čistě proto, že s tím bylo hromadu práce, strašně moc situací jsme měly prostě ochozený a natrénovaný. ale jakmile to byla situace nenatrénovaná, tak stres, stres a třeba i takovýhle štěkání, ale uměla i úprk v dáli a hodně dlouho mi trvalo, než jsem zjistila, že podstatou toho stresu je prostě strach.

respektive nadobro jsem to pochopila až s norou. protože prostě to, co u hovawarta byla “socializace”, tzn. trénuj trénuj ať je pes v provozu trochu použitelnej, u nory vůbec nebylo potřeba, protože tam prostě ten strach-stres chybí a všechno je pohoda zalitý sluncem. přitom teritoriální pud teda má a hlídání doma bere děsně vážně, ale ne jako hysterka štěkám za plotem abych to odehnala. a venku je přece krásně, tam není potřeba nic odhánět.

A když se výjimečně něčeho fakt lekne, tak v tý podobný situaci v jaké by se hovawart vyvlíkal z obojku a prchal do dáli se nora zdvojnásobí, naroste jí hrudník jak supermanovi a přísným okem už kouká, co to bylo. to si někdy i štěkne. jednou. hodně hluboce.

Bodlinka
Bodlinka 08.07.2024, 17:00:15 xxx.xxx.84.168

normálně státňáky, ta povinnost předvést psa po pokousání je příkázána v metodice kontroly zdraví a nařízené vakcinace a oni rádi zkontrolují očkování i čip.

Bodlinka
Bodlinka 07.07.2024, 20:22:20 xxx.xxx.84.164

tak právě na vkusu soudruha to těžko je, protože acc má jasně definovaný účinky stran rozpouštění hlenů, ten fenykl a máta mají také nějaké účinky, ale to homeopatikum je jen placebo.

Bodlinka
Bodlinka 07.07.2024, 19:48:27 xxx.xxx.84.164
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 07.07.2024, 19:34:09

desenzibilizace je přece úplně něco jiného. to opravdu s homeopatií nemá co společného.

hele nejvíc prodávaný preparát na světe je Oscillococcinum. jsou to nejdražší kachní játra na světě.

jak můžou kachní játra léčit chřipku? no kdysi dávno někdo něco uviděl v mikroskopu, dodnes se úplně neví, co to je, v preparátu z kachních jater a ten dotyční byl přesvědčen, že je to původce chřipky.

Bodlinka
Bodlinka 07.07.2024, 19:16:00 xxx.xxx.84.164
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 07.07.2024, 16:49:09

to se právě zcela mýlíte. homeopatie = léčba stejným. rozemleté lego, naředěné s vodou tak, že ve výsledném produktu bude možná molekula toho plastu a řeknete, že to funguje na bolest, protože když šlápnete na kostku lega, bolí to jako čert. nebo takhle naředěný včelí jed a je to jakože na otoky. takhle naředěná oměj, což je prudce jedovatá rostlina a je to na strach ze smrti 😀

a taková blbost je to celé. v podstatě i když je základ nějaká rostlina, je to a) tak naředěné, že z té rostliny nic nezůstalo b) používané úplně opačně. 

Bodlinka
Bodlinka 07.07.2024, 13:05:35 xxx.xxx.84.164

včera bylo hic hnus, ale zvládla jsem procházku s Norou i lehce krocení zahrady. Akorát mám teď červený nos jak nějaký notorik.

Bodlinka
Bodlinka 06.07.2024, 18:15:14 xxx.xxx.84.164

homeopatie na bolest? takže něco, co normálně strašně bolí rozředěný? třeba rozmixovanou kostku lega, jehlu, kus papíru na krutý bolesti náboj do pistole?

Bodlinka
Bodlinka 06.07.2024, 11:19:02 xxx.xxx.84.164

sůl se dávala do míchanic

slanou vodu králíkům určitě nedávejte, pokud vám to leží v žaludku kupte jim liz.

Bodlinka
Bodlinka 06.07.2024, 07:33:23 xxx.xxx.84.164

Taky jsem na sladké. A omezení oproti minulým letům není dáno nějakými vzhletnými pohnutkami ale prostě faktem, že věci, co jsem si ráda kupovala, jsou teď drahé a hnusné. Když si vzpomenu na 300 g milku pěkně v alobalu a přirovnám jí k současné 270 g nebo kolik to má ale s čokoládou to má společný tak možná barvu (a tu barvu to má společnou i s jinými věcmi)…

taky jednu dobu bylo strašně drahé sladké pečivo. takže jsem se prostě naučila péct a moučníky si peču doma. A pak si ten pekáč sním. Nebo si udělám ty knedlíky nebo lívance nebo aspoň ovesnou kaši. Ale čokoládu kupuju málokdy, nějakou lepší, sušenky vůbec. Dortíky… no mám v okolí dvě cukrárny, v jedné mají vynikající laskonky a v druhé zase skvělé špičky a větrník. Ale to bych se nedoplatila, kdyby to bylo často.

Bodlinka
Bodlinka 05.07.2024, 09:21:38 xxx.xxx.84.208
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 04.07.2024, 22:30:07

ale tak to já jsem věděla, kde je problém. ono totiž takové to oplechování u štítové zdi má na jedné straně už odžito, vydrolil se ten beton co to má držet a jsou to prostě krátké segmenty rezatého plechu. tím místem mělo tendenci zatékat vždycky když byla větší bouřka, hlavně horizontální déšť se tam někudy dostával, ale spíš to bylo v takové té kategorii ještě vydrží

ale ten nedělní slejvák (70 mm) to provětral pořádně a hlavně zateklo i kolem komína, kde je taky starý a rezatý plech. tak se to posunulo do kategorie “řešíme”

no a protože on i ten samotný komín je taková chudinka vydrolená tak přece nebude mít jen nový plech, takže výsledkem je úplně nový komín (ten vršek co čouhá ze střechy) s novým oplechováním a nové oplechování té poloviny štítu, kudy teče (to se musí celé nastavit betonem a bude mít plechovou střechu vlastně i ten štít samotný)

prostě chlapi to mají tady program na prodloužený víkend 🙂

Bodlinka
Bodlinka 04.07.2024, 18:58:47 xxx.xxx.84.42

no těžko říct, jestli je lepší když prší moc než když neprší vůbec. v noci na pondělí mi tak zateklo střechou kolem vyžilého oplechování že jsem se vztekla a v pondělí jsem obvolala hromadu lidí -

no a klempířovi vypadl program na víkend, takže dojede už zítra 😀

Bodlinka
Bodlinka 02.07.2024, 20:58:15 xxx.xxx.84.125

problém vašeho výpočtu je v tom, že pak vychází konverze 2,04 což odpovídá hybridu dekalb white v klecové technologii. na tom by nebylo nic divného kdyby to dkw nebylo naprosto bezkonkurenční zvíře právě co se konverze týče a kdyby se klec od alternativních systému nelišila zásadně ve spotřebě krmiva, která je v kleci výrazně nižší.

Bodlinka
Bodlinka 02.07.2024, 20:17:51 xxx.xxx.84.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 02.07.2024, 20:00:30

tyhle nápady s hodně vysokou daní mají jen ti, kdo už zamlčí jaké je celkové daňové zatížení. v čr je strašně drahá práce, stát polovinu vydělaného sebere, hodně vysoké dph. prostě ten daňový mix je postavený jinak než jinde, ale to neznamená, že je tady nějaký prostor na zvyšování. 

takové zvýšení daní by znamenalo opravdu jediné, vyhnání lidí z jejich domovů do extra drahého a nedostupného nájmu (proč extra drahého? protože by tu daň platili v nájmu, přece). a to je na hole a vidle do rukou. to by prostě neustála žádná vláda a tou vládou nemyslím nějakýho ministra ale vůbec státní moc jako takovou. pyramida potřeb je jasná, stejně jako nemůžete zavést třeba 80% dph na potraviny, nemůžete lidi hromadně připravit o střechu nad hlavou

která třeba ani není jejich, ale z větší části banky.

Bodlinka
Bodlinka 02.07.2024, 19:53:00 xxx.xxx.84.125
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 02.07.2024, 19:29:08

ovce můžete být jen když  je to cca dobrý. ale zavedením drakonické daně z nemovitosti byste z lidí prostě nadělala bezdomovce, protože u nás je veliký podíl vlastnického bydlení a jsou to lidi, co dům kdysi postavili nebo po revoluci levně koupili byt, žádní boháči, kolikrát jsou to důchodci.

tam už prostě končí veškerá legrace a sebevětší ovce se ozve, kdyby hrozilo doopravdy, že půjde pod most.