Ono je to tak, že odchov má samozřejmě zásadní vliv, prostě jak se to udělá v odchovu, takové to pak je, celá užitkovost té slepičky se tvoří hlavně v prvních šesti týdnech věku, jak jí naroste kostra, jakou má orgánovou rezervu. V tom jsou dané rozdíly, které pak lidi znají, že od toho a toho jsou dobrý kuřice a tam a tam je to horší
no a u hnědých hybridů k tomu má vliv jistá, no, zaměnitelnost. ono jeden hybrid odchovaný ve správných podmínkách, tzn. podle technologického návodu ponese opravdu podle technologického návodu co se hmotnosti vajec i jejich barvy týče
akorát že je to prostě “hnědá”. vysvětlím. může se stát, že jsou nějaká kuřata navíc, je to třeba bovans, to je jedno, tak si to vezme studenec a takové “hnědé” jsou pak mezi dominanty. nebo si je vezme rakušan a jsou to jakože lohmani. nebo naopak, chybí isa tak se to dosype tím lohmanem. a na úrovni kuřic je to ještě větší vzájemná pomoc, takže takové nakoupené kuřice hnědé můžou být prostě směska všeho, co je zrovna po evropě hnědého včetně já nevím brown nicku, tetry, hy-linu a prostě cokoliv. Hnědá.
Příspěvky uživatele
Bodlinka
celé zrno je obecně hůř stravitelné.
myslím si, že je to prostě pojmenované náhodně. to malé špendlík je šídelko, to, co jsem fotila včera. dnes jsem se pokoušela zase ulovit ploskou, ale to je asi bez šance.
šídlo se ale podařilo, na rozdíl od té rychlé ploské přistává na kladení. jak se vážka donutí, aby přistála na ruce a nechala se vyfotit pěkně z blízka, to teda nevím 😀
tak nejvýkonnější je ten, který těch 500 vajec což je cca limit toho zvířete v životě, vyprdí co nejdřív s co nejméně přestávkami.
ale to se neslučuje s dlouhověkostí nebo s nějakou užitkovostí ve vyšším věku.
hybridi nejsou šlechtěný na dlouhověkost.
sklepnice a dlouhozobka
šídelka jsou páskované, brvonohé a větší.
Hmyzáci
chtěla jsem fotit ještě ploskou, ale na messerschmitt je mobil málo.
tady popršelo docela statečně, aspoň byla příležitost podívat se, jak je opravená střecha.
dlouhozobka přiletěla na komuli, ale ta sklepnice byla prostě jen doma.
Lehce historie, Anda Katčina smečka.
to si nemyslím, jako malá jsem měla králíka a kocoura a spali spolu v jedné boudě a tak.
Nevyhynuly !
mně by teda vadilo, kdyby mi v popelnici před domem 14 dní páchly cizí psí hovna
a děštěm neprovokovat, je vedro k padnutí a navíc čekám na tu průtrž abych se mohla těšit z nového oplechování na střeše.
no domů to bylo jednoduchý, protože jsem prostě na místo přinesla ručník, no, osušku a celé jsem to posichrovala lehkou sedací, tzn. plechovka fungovala jako košík a jestřábí čepička, ručník neutralizoval tlapky, do odhalené hýždě šla injekce a pak už stačil ručník jako bariéra proti hmyzákům. asi by stačil ten ručník na odnos samotný
ale teď už by akce s ručníkem byla náročnější. možná deku.
to je čiči co asi znám a párkrát jsem měla tu čest jí vidět prchat v dáli. je v koupelně napasovaná za sudem s vodou. záchod umí, granule ubyly, tak holt vyčkám a o víkendu vymyslím jak ní nějak něžně vyhnat.
35 stupňů, u brna to ukazovalo 37. windy tvrdí, že pršet bude až zítra.
jo, měla lehce štěstí. hlavně se tam motala na místě, kde jsem jí z dálky taky viděla. když jsem se vracela s ručníkem už jsem jí musela hledat, ležela o kus dál ve vysoké trávě a nebyla vidět.
byla tam pořádně zapasovaná. nejdřív jsem myslela, že to prostě jen potáhnu a hlava vyleze, ale ani náhodou a sekala pěkně i poslepu.
tak jsem doma nasadila hromadu rukavic, oholila jsem všechnu tu špinavou srst s muším potěrem, betadinka, alamycin. kolem krku a u uší je teda sedřená kvalitně, taky pořezaná jedna noha asi jak to chtěla sundat.
muselo se jí to podařit někdy dneska, většina vajíček ještě nebyla vylíhlá a kdyby s tím chodila delší dobu tak by to asi v horku moc nedávala.
teď je nasraná v koupelně. asi jí znám, určitě jsem nějakou takovou viděla na zahradě a bude asi nějakých sousedů, protože jinak je pěkná. když bude ráno v cajku tak asi jen otevřu okno a nechám jí vystoupit, teď už by sekala zcela cíleně.
jo, až moc, musela jsem přivázat Noru u lavičky a rychle se vrátit dom (není to daleko, naštěstí) pro ten ručník a lehce nějaký drogy, protože jinak bych byla seškrábaná všude.
ale dlouho by tam asi nevydržela, to je pak hádání, jestli by jí dřív zabilo přehřátí a dehydratace nebo mouchy.
Tady taky, 31 °C hnus humus. Až teď k večeru jsem šla Noru ochladit k vodní nádrži a pořád je nechutně horko
No a u nádrže koukám co se tam u oplocenky divně hýbe a blýská se to na slunci.