Aktuálně: 3 730 inzerátů209 688 diskuzních příspěvků18 240 uživatelů

Příspěvky uživatele

acher

acher
acher 27.08.2024, 22:22:38 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ali z 27.08.2024, 15:33:34

Měli jsme koček za ta léta přes 100 se slepicemi a další drůbeží ,nelovili ani kuřata pod kvočnou,natož dospělé slepice. A to největší kocour měl přes 6kg.

Může to být kuna,psík,norek,ale i liška,která učí lovit mladé.Před pár lety známému,dokonce ve městě,vlezla liška s liščaty na zahradu,mladý zakousali slepice něco sežrali,neodnesli nic.

acher
acher 26.08.2024, 17:36:53 xxx.xxx.222.196

Známý mají na dvoře pod ořešáky plastové zatravńovací dlaždice a zasetou trávu pro stinná místa.Jelikož tam jezdí auty mají podklad pod dlažbou upravený,zpevněný a taky tam mají závlahu.Syn má také plastové zatravńováky,ale jen položené na hlíně zasypané a oseté.Kde se více chodí tak se trochu zašlapaly,ale ničemu to nevadí.Také zalévá.Vzrostlé ořešáky moc nepropouští vodu a také ji hodně vypijí.Takže trávu zalívat.Nám pod ořešáky na dvoře roste takový různý plevel.Plazivý jetel,pampelišky,bršlice apod.

acher
acher 26.08.2024, 17:20:35 xxx.xxx.222.196

Sežere pes noc?A kde je máte?Nejsou zavřené?

acher
acher 25.08.2024, 13:40:15 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 25.08.2024, 13:18:49

Také jsme týden vozili vnoučata 6a 9 let na příměstský tábor ke koním.Na koni seděli max na pouti a byli nadšení.Koně čistili,krmili,kydali ,vodili do výběhu,jezdili s doprovodem na ponících do lesa,vozili se v zápřahu.Koníci hodní,nechali se mazlit.Pokud vím je u nich možno si zaplatit jízdu krokem po okolí v doprovodu i s vedením koně.Děti byly unavené po celodenním pobytu venku,ale nestěžovaly si,že by je něco bolelo

acher
acher 24.08.2024, 16:40:16 xxx.xxx.222.196

Našla jsem fotky milovaného tibeta.Krásná vzpomínka,jak šel čas..

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
acher
acher 22.08.2024, 09:33:51 xxx.xxx.222.196

Kmín v kysaném zlí projde kvašením,ale kmín se dá použít i neupravený.Třeba při pálení žáhy lze rozkousat kmín.Fenykl,co vím o jeho léčivých účincích,tak se všude doporučuje jako čaj.Rozdrcený na prášek a rozmíchaný v mléce,nejčastěji se doporučuje podrtit,zalít vařící vodou a nechat 10 min.vyluhovat.A ještě co si pamatuji je,že se dělá tinktura z čerstvé natě,která se používá do žaludečních směsí.Ale jestli by bylo vhodné podávat nať králíkům to nevím.Zkoušet to nebudu.Vystačím si s černobylem,vrbou,smrkem,borovicí,ořechovými,ostružinovými,malinovými listy.Tedy s tím,co mně roste u domu.

acher
acher 21.08.2024, 20:31:21 xxx.xxx.222.196

Ale to by musel být spíš odvar.Jako se dělá fenyklový,anýzový čaj malým dětem.Celý  fenykl do krmení to si myslím,že by ani nežrali.

acher
acher 21.08.2024, 18:55:25 xxx.xxx.222.196

K čemu by měl být pro králky dobrý?

acher
acher 21.08.2024, 12:50:03 xxx:xxx.d2cd:5761
Markéta:

Hezký den! Poradíte mi plemeno, které splní tyto moje podmínky:

-mělo by být většího vzrůstu, ale dejme tomu do 30 kg.

-lehko ovladatelné pánem a chápající.

-ne prosím lovecké plemeno, máme ještě jiná zvířata která musí přežít.

-aktivní, vhodné na procházky a výlety, ale zase ne hyperaktivní

-přes den by byl na zahradě, přes noc s námi doma.

Děkuji za tipy! Markéta

Nevím,jestli by tedy čuvač splnil vaše požadavky. Váha do 30 kg,to nemá ani fena,lehko ovladatelný,to to také ne.Aktivní,procházky ano,ale vyžaduje důslednou,výchovu a majitele s přirozenou autoritou.Domácích zvířat si většinou nevšímá.Některé štěně se to ani nemusí nijak učit,jiné to musíte od malička důsledně naučit,že si jich nemá všímat.To samé lovecké sklony. Štěně je třeba od počátku důsledně  a spravedlivě učit co smí a co ne,navázat ho na sebe. Pak rád a ochotně spolupracuje. Proto je třeba se štěněti hodně věnovat,jinak z něho vyroste pes na člověku nezávislý. Velmi hezký článek o čuvačích byl v časopise Pes přítel člověka 3/24.Až budu doma mohu ho ofotit a dát ho sem.

acher
acher 11.08.2024, 18:13:33 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 11.08.2024, 18:00:31

To je prostě vyrovnaný briard.Proč bude vyvádět a unavovat se zbytečně.Mně takhle reagovali všichni čuvači i berňáci.Když jsem pak kamarádovi cvičila NO,který se mohl zbláznit,že jsem ho měla co držet,tak zlatí mí psi.Jelikož kdyby takhle vyváděli,tak jsem těch jejich +- 50kg asi neudržela.Nebojte,pokud by šlo do tuhého,tak by určitě zakročil.Nám to vyzkoušeno a často takovýto pes zakročí lépe než ten,co na cvičáku šílí po rukávu.

acher
acher 11.08.2024, 15:55:53 xxx.xxx.222.196

Doron,nic si z toho nedělejte.Briard je úplně jiný pes než malina a musí se to s ním umět.A vy to děláte dobře.Briard na svým pánovi visí a pořebuje být s ním.Když jsem kdysi dávno přišla na cvičák s prvním čuvačem,byl tam taky exot.Na obranách si lehnul zády k figurantovi a koukal na mě,co tam ten šašek dělá.Když se ho snažil vyprovokovat,tak zavrčel,ohnal se po něm a víc nic.Figurant říkal,co je to za blba a z legrace mě chtěl chytit zezadu okolo krku.No jen napřáhl ruku pes vylít a srazil ho k zemi,stál nad ním a vrčel,nekousl,neměl proč.Zneškodnil ho.Zírali všichni i já.Naštěstí jsme měli výborného výcvikáře .Psovi to sice trvalo déle,ale nakonec složil i dvě zkoušky z výkonu.A když jsem začala chodit s berńáky? To jsme vymýšleli ještě více a i oni se to naučili.Ten druhý měl ZVV2,účastnila jsem se s nimi řady závodů a ukázek výcviku i na řadě mezinárodních výstav.Ani jeden ze psů z figuranta nevyšiloval,neškrtil se na vodítku,nejančili jako ovčáci,jen sledovali a vyrazili až když to mělo pro ně  smysl.Takže nezoufejte,když ho to baví,on to zvládne,ale s klidem a rozvahou briarda.Přece se nebude namáhat zbytečně,když je figurant mimo jeho dosah.

acher
acher 09.08.2024, 21:43:35 xxx.xxx.222.196
Fikovnice:

A fakt jsou v různých místech ČR možné tak obří rozdíly ve vakcinaci? Vždyť to je snad o dva řády…co jsem si tu přečetla.

Už jsem to slyšela,že za očkování mazlíčků platí 500 i více.Vakcíny na jeden kus jsou podstatně dražší než na 50 kusů,ale ono v tom je i předočkovací prohlídka mazlíčka.Dnes jsem platila u našeho veterináře vakcínu proti moru králíků na 50ks a dvě injekce antibiotik pro kocoura 560Kč.A když jsem mu to říkala o té ceně,tak jen zíral a říkal to co já.Chtít můžou,ale on by to za to nedal a šel jinam.

acher
acher 09.08.2024, 12:06:34 xxx.xxx.222.196

Ano přes veterináře.Poptala bych se u obyčejných “vesnických” ne na nějaké klinice.Očkuji si desítky let a nikdy jsem neměla problém se s takovým to veterinářem domluvit.

acher
acher 09.08.2024, 11:12:44 xxx.xxx.222.196

Co vím o chovatelů,tak ze severu kupují vakcíny v Polsku a očkují si sami.Také si očkuji sama.

acher
acher 09.08.2024, 07:20:11 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele TadisekCZ z 08.08.2024, 22:26:11

Mě tedy přijde očkování jednoho králíka proti moru asi na 10 Kč.Nevím odkud jste ,ale poptat se u jiného veterináře.Nejlépe u takových co dělají krávy,koně,ovce . U nás lidi pokud mají králíků jen pár se buď domlouvají s dalšími chovateli aby jich bylo na očkování více nebo králíky k veterináři vozí,ale vždy vyjde levněji vakcína na 50 ks než na 1 králíka.Ročně očkuji asi 200 ks

acher
acher 08.08.2024, 10:35:48 xxx.xxx.222.196

Po pravdě nechápu smysl vašeho dotazu.To jestli vymlátíte všechny králiky najednou  je jen a jen na vašem rozhodnutí.Co už vůbec nechápu je neočkování mladých.Mně by tedy vadila  zbytečná ztráta času,práce a peněz,které jsem do odchovu investovala oproti pár korunám za očkování.