Aktuálně: 3 730 inzerátů209 687 diskuzních příspěvků18 240 uživatelů

Příspěvky uživatele

acher

acher
acher 08.09.2024, 10:21:29 xxx.xxx.222.196

Ráno krásných 13°C,jeli jsme na hřbitov.Vycházelo sluníčko,krásné,klidné,nedělní ráno.No teď už je 26°C , pes zalezl do verandy na odpočívadlo a do večera ho nikdo ven nedostane.

Obrázek Obrázek Obrázek
acher
acher 08.09.2024, 10:14:14 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 06.09.2024, 12:02:43

Jste prostě úžasní!!!!!!!👍Moc gratuluji.

acher
acher 07.09.2024, 18:26:53 xxx.xxx.222.196

U nás je kosů dost.Hlavně na dvoře.Vůbec se nebojí a občas mně přijde,že bych je chytila do ruky.Zobou u slepic a ani před kocoury nijak nespěchají.Na jaře zpívali hodně,přes léto méně a teď už je skoro ticho.Asi už není důvod ke zpěvu.

Obrázek
acher
acher 07.09.2024, 09:04:54 xxx.xxx.222.196

Pilous,co nejdříve zlikvidovat,jinak se vám to zamoří,že se jich nezbavíte.Nejlépe zpařit a zkrmit praseti.

acher
acher 06.09.2024, 08:29:13 xxx.xxx.222.196

Odpovědí kvalitních je tady řada.Bohužel vše záleží na člověku.  Někomu jde o pohodu zvířat a někomu je to jedno a jde mu jen o to svoje.

acher
acher 05.09.2024, 20:29:09 xxx.xxx.222.196

S kozami a dalšímy zvířaty jsem vyrůstala a to je přes 60 let.Vždy jsme měli dvě a více.Když nám kdysi zůstala jedna koza a rodiče už další nechtěli,že kozy zruší,došlo to tak daleko,že se musela po měsíci zabít.Přestože žrala a vypadala pro laika normálně bylo postupně vidět,jak začíná mít divné měkké bobky,že ji to trávení nefunguje dobře a to byla ještě s ovcema. Bylo i pokusně dokázáno,že koza pokud je vpohodě ve stádě,umí i zapouzdřit zhoubný nádor,ale pokud ji ze stáda vyčleníte nemoc se jí rozjede.Samota prostě kozu může i zabít.

acher
acher 01.09.2024, 09:33:22 xxx.xxx.222.196
Trickyvoo:

Tak to jste měla kliku. Timík, pes, co jsem měla před Malinou, ten byl jen lehce neklidný. Nalepený na dveře, chvíli třeba kňoural, ale v noci spal pěkně, ale co dělal můj první pes. No to bylo něco. On vydržel několik hodin kňučet, třeba i v noci a trvalo to týden minimálně, stalo se, že i 14 dní. Docela jsem u něj uvažovala o kastraci.

Nepsala jsem,že by  žádný pes třeba nekńučel,ale když kńučel,škrábal dveře,tak byl okřiknut,poslán na místo.Nedovolovala jsem jim to.Ano někdy to napomínání,korekce trvalo i dlouho,ale každopádně jsem si důsledně trvala na tom,že bude klid.Dřív,či později to pochopili všichni,že to prostě dělat nebudou A to jsme zase u té výchovy a důlednosti.Jsem člověk,co nemá rád,že něco nejde a vždy zkouším všechno možné aby to šlo.Jak se říká:" Neříkej,že něco nejde nebo se najde jiný blbec který to udělá."

acher
acher 30.08.2024, 21:07:33 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 30.08.2024, 09:17:59

Tak je to malý vzorek asi 15 psů,ale když jsem měla možnost se bavit s pár lidma,co jim pes vyšiloval a oni tvrdili,že s ním nejde nic dělat,vždy se nakonec ukázalo,že ho prostě nechali dělat,co pes chtěl.Olizování,naskakování,prostě otravování,ale bez vyžadování poslušnosti v takové situaci.Prostě to,co se snažím od pubertálních výjevů usměrńovat a vyžadovat poslušnost a nevšímavost.Vždyť i na  cvičák se chodilo s háravkama,dokonce i na výstavy chodí lidi s háravkama. A všude se ti psi museli soustředit na něco jiného než na háravku která se tam někde pohybovala.I u nás máme v okolí většinu fen se kterýma se také chodí ven ikdyž hárají.Našlo se i pár dobráků kteří pouštěli háravku psovi ke plotu,protože se jinak kamarádí,tak proč by ji nepustili.

acher
acher 30.08.2024, 20:51:55 xxx.xxx.222.196

Když naředíte kondenzované mléko které obsahuje max.9% tuku,máte také vodu,králice 10,5. Bílkovin 7,9,králíce 15,5,jak už psala kometa,ale zase má hodně cukr 11 a králice pouze 1,9.

acher
acher 30.08.2024, 09:46:00 xxx.xxx.222.196
Zrzavci:

Jeeeditíííí, já jednak hnusně závidim a druhak moc děkuju za ty pichlavý koudele, že jim pomůžete. A…kdyby….byly ….ešče časem nějaký reporty……. to by bylo!!

Pokud se mně je podaří vyfotit,dodám.Dnes ráno čekali 4 kocouři u díry do přípravky a my proč tam nejdou.A z druhé strany na ně koukala stará ježková a asi nikdo nechtěl ustoupit.

acher
acher 30.08.2024, 09:13:52 xxx.xxx.222.196

Musím říci,že jsem tedy s žádným psem  kvůli hárání fen žádné velké problémy neměla.Ano,že 1-2 dny nechtěli žrát když se hárala fena doma,to ano,ale to zase nijak neřeším.Chceš,necheš,hubený žádný z nich nebyl,ale že by otěžovali ostatní to ne.Bylo jedno jestli to byl krycí pes,co kryl nebo pes,co nikdy nekryl.Ale já asi v tomhle psy dost cepuju.Nenechávám olizovat čůránky,vyžaduju poslušnost,ale zase se nevyhýbám kontaktu s háravou fenou,kde psa učím se ovládat.Zrovna před asi 14 dny jsme byli s Alanem na procházce a přiřítila se k nám nejmladší fena bordery sousedky.Koukala jsem,kde je panička s ostatními.Byla hodně vzadu,jednu fenu na vodítku a volala,že se ji hárá.Volám,mě to nevadí.Psa jsem nechala s fenou pozdravit a odvolala jsem ho a už mu víc nedovolila fenu nějak otravovat.Zpočátku to byl opruz,neustálé povelování,ale  ke konci procházky už si hrál se zbývajíci fenami a háravku neřešil.Doma naprosto vklidu,nekńučel,žral normálně.Druhý den jsme šli okolo,běžel feny k plotu pozdravit a ikdyž se tam háravka u plotu nastavovala,pes nijak nevyšiloval.Zavolala jsem na něj a šel dál.

acher
acher 29.08.2024, 20:50:08 xxx.xxx.222.196

Tak doufám,že se do zimy stihnou vykrmit na přezimující váhu.Dnes jsme jim jeli koupit konzervy a paní v krmivech z toho měla ohromnou srandu, když jsem řekla,že potřebuji plato konzerv pro ježky.

acher
acher 29.08.2024, 20:26:01 xxx.xxx.222.196

Slíbila jsem fotku,ale vyfotit je to není jen tak.Člověk by neřekl,jak umí být ježek rychlý.

Obrázek Obrázek
acher
acher 29.08.2024, 12:07:09 xxx:xxx.6b5:866b

Umělý odchov takto malých králíčků je velice obtížný a většinou neúspěšný. Mléko králice je hodně tučné a těžko se nahrazuje. Dává se mléko pro koťata,kozí má málo tuku.Samice kojí většinou jen jednou denně,ale náhražkou je třeba krmit častěji,masírovat bříška.  Samice při kojení nechá v hnízdě pár bobků které mláďata okusují a tím se jim vytváří mikroflóra zažívání.Lepší je dát mláďata k jiné samici,ale nám jednou odchovala králíčata i kočka se svými koťaty.Známá odchovávala uměle 12ti denní mladé,zůstala polovina a teď naposledy známý dětí týdenní  a nepřežilo ani jedno.

Za mě je lepší samici třeba i vytrhat chlupy,udělat hnízdo,mladé tam uložit a nechat ji hlavně v klidu.Většina se druhý den už o mladé postará.Dát ji dostatek vody a podestýlky na udělání hnízda.

acher
acher 28.08.2024, 23:02:50 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 28.08.2024, 14:13:44

Bydlíme na kraji vesnice a takřka všechny kočky, co u nás byly, jsou nalezenci které někdo vyhodil.Když u nás zůstala koťata,která tu porodila a odchovala nějaká divoká kočka,tak jsem je dobu lákala na maso a ochočovala aby se nechaly hladit a mohli jsme je dát vykastrovat.Momentálně máme 5 nalezených kastrovaných kocourů.ale mívali jsme jich i jedenáct.A v tom to asi bude.My je adoptujeme krmíme,necháme kastrovat. Léta jsme měli Wyandotky zdrobnělé bílé kolumbijské a ani ty nám kočky nelovily.

acher
acher 28.08.2024, 22:31:34 xxx.xxx.222.196

Venčíme jen v našem okolí,ale podělím se o dnešní krásný zážitek.Už jsem zde psala několikrát,že nám tu zimuje několik ježků,že se chodí přikrmovat kočkám na granule a maso.Kočky mají sice kŕmení ve výšce,ale přesto necháváme  část i na zemi.A dnes na večer otevřu do přípravny ve chlívě a tam u kočičí misky 6  malých ježků.Nádhera.Tak na zimu musíme kromě 5 kocourů ještě vykrmit 6 ježků aby vyrostli a přezimovali.Pokud se mně to povede,zkusím je vyfotit.Nejspíše se v té přípravce narodili.Je tam velká bedna na nízkých nohách kam se dávala kvočna s malými kuřaty po vylíhnutí a ježci sídlí pod ní.