Králíci chleba mohou,řada lidí ho i dává,ale pokud na něj nejsou zvyklí,musí se postupně po troškách navykat.Chleba nesmí být plesnvý a opatrně u mláďat a kojících samic.
Jeden samec toho zas tolik nesežere.Sama jsem to nikdy nedělala.Já mám králíky zdravé,ale nikdy nevím,jak jsou na tom ostatní.A řešit pak svrab,syfilis a nebo jen kokcidiózu se mně opravdu nechce.
Dává se samec k samici.Samec je ve svém teritoriu,nemusí se seznamovat s cizím prostředím.Také se může stát,že samice ve svém teritoriu samce napadne.Vlastního samce určitě.Půjčováním samce nebo připouštěním cizích samic si do chovu nejspíše něco zavlečete.A uživit jednoho samce zas není takový problém.Já mám třeba samců 10 ke 3 plemenům.
Tak to bude asi ten pohlavní dimorfismus, feny ( tedy samice, jak se teď správněji říká), jsou asi výrazně nižší při stejné váze ;)). Vídávala jsem Tibeťany i vyšší, asi to byli nějaký bezpapíráci..
Copak váha,ale ta výška mě šokovala 36- 41 cm a 0 cm
Za mě.Ostavuje se samice od mladých, odstavuji 8-9 týdnech.Chovám výstaváky, takže vrhy nemíchám,ale mám raději méně králíků na větším prostoru. Čím více králíků pohromadě na menším prostoru tím menší možnost kontroly jednotlivých kusů a tím větší možnost vzniku různých trávicích problémů.
Očkovat se mohou jak březí,tak kojící samice,jen se nedoporučuje očkovat v posledním týdnu březosti.Ne kvůli očkování,ale kvůli manipulaci se samicí.Kvalitu masa to neovlivní.
Na maso jsou v podstatě vhodní všichni králíci i zakrslík,ale rychlost růstu už je rozdílná.Ani při dobrém krmení nevykrmíte na stejnou dobu masné plemeno a třeba ani toho ČS.ale i další. Jen namátkou třeba Mbh,Al, Ha, ČL,TS a další a i to jsou střední plemena.Jako ani při dobrém krmení neuděláte ze zakrslíka obra.
Není to sice venčení,bohužel ani kvalitní foto,ale jsou to dnes vylétnuté 4 vlašťovky.Sice foceno přes okenní síť,ale byly jen kousek od okna,tak mně to nedalo.