Nemusí se nic strhávat,dokonce ani nemá.Úplně normálně stačí nastříkat a strupy se postupně vyloupou sami.
Příspěvky uživatele
acher
Také přikupujeme velké balíky sena i slámy od místního zemědělce,ale známe se léta,tak nám vždy prodá pěkné.Pokud se neznáte,doporučuji se poptat,případně si seno prohlédnout ,očichat.Letos by snad neměl být problém,že by sbalíkovali nedošušené seno a ono plesnivělo.Jinak samozřejmě králíkům nevadí.
Nechovala jsem sice králíky volně venku,ale několik let jsem měla volný chov u koz,kdy králíci měli možnost probíhat mezi mezi boxy koz,takže měli plochu asi 9x3m.Po pár letech jsem to zrušila,jelikož zápory převažovaly nad klady.Ikdyž měli samice k dispozici kotiště,dokonce víc než bylo samic,některá si udělala hnízdo mimo někde v rohu a některá vyhrabala noru v podestýlce a pak bylo těžké mladý kontrolovat a mnohdy i nalézt,což byl problém když nějaké mládě v hnízdě uhynulo.Další problém byl králíky pochytat třeba na očkování.Ano když králíkům nesete krmení běží k vám,za vámi,i se nechají pohladit,ale běda, když je chcete chytat.Chytíte jednoho,dva a už ostatní lítají.U očkování byl problém se stářím mladých.Další problém rozdělení podle pohlaví.S dospělým samcem nemůžete nechat mladé samičky,jelikož je máte při první říji připuštěné a to může být i ve 3 měsících.Mláďata také lákala potkany.U koz nebyli,neměli tam co žrát,ale čerstvá králíčata to bylo něco jiného.Špatně se i kontrolaval zdravotní stav,pokud máte v kotci i třeba 8 mladých,tak na první pohled vidíte jestli jim něco nechybí,ale pokud vám lítá společně 20-30 králíků,už se to nedá.
Takže na mě je daleko lepší prostorný kotec,kde vím kdy jsem samici připustila a čím,kdy se mladý narodili,vidím,jak prospívají a hlavně je bez problémů pochytám,oočkuji,případně když se mně nějaký nezdá,dám jinam.Případně něco takového.
Kupte si Arpalit a 2x- 3x ucho vystříkejte s týdenní pauzou.To není nic vážného.
To je od Vás moc krásné a děkuji,že s námi máte tu trpělivost a snahu všem vyhovět.Jste super.😄
Bodlinka:kočka normálně může být zrzavá i bez bílé. není to problém ani nic vzácného.
vysvětlím. alela černá/červená barva je u kočky domácí umístěná na pohlavním chromozomu.
takže máme kočku, samici, XX. může mít: černá/černá, pak je černá (nebo mourovaná, prostě není zrzavá), nebo černá/červená, pak je želvovinová (nebo tříbarevná, pokud má bílou), nebo červená/červená a pak je zrzavá.
no a kocour, samec. XY, na Y není nic, takže může být buď zrzavý nebo není zrzavý.
zrzavých koček je méně než zrzavých kocourů jen proto, že jejich četnost ředí ty želvovinové.
Bodlinko a jak je to s tříbarevnými.Kdysi jsme měli tříbarevného kocoura,ale četla jsem,že tříbarevné jsou jen kočky.Nebo tohle není tříbarevný?
Mám kamarádku je veganka asi 30 let a přesto má vysoký cholesterol.Já jsem masorád
a cholesterol mám v normě.
Kuna se živí ledasčím,hlodavci,ptáky,hmyzem apod.,takže ani králík není problém.
Tráva ani ptactvo problém není,ale králíci se mohou podhrabat,pokud je pletivo jen k zemi.Problém může být i nějaký predátor.Kuna,lasice,liška a v neposlední řadě zaléží i na délce společného pobytu.Pokud budou společně samci a samice a nebudou poraženi zavčas, budou se pářit.Také se samci,ale i samice mohou prát.
Připouštíte samici v říji?Plemeno,čím krmíte,kondice samice,samce?
a ještě..
No syna velký špic je venku,když jsou venku oni a když jsou doma,tak je také doma.Venku sám být moc nechce a čím je starší,tak tím míň.
Jestli máte nízké kotce,ne moc zastíněné a ještě jim tam dáte záclonu,tak to tam musí mít na chcípnutí.Jako k čemu je ta záclona dobrá? Proti moru je vám k ničemu a proti MXT také.
kometa:Naše a kamarádky kočky vždycky byly a jsou kastrované a odčervované. A v okolí stáje nikdo exoty nechová.
Chovali jsme extické ptáky léta .Přes léto ve venkovních voliérách,ale na všech voliérách bylo dvojaté pletivo aby ptáky sedící na pletivu zvenku nemohlo nic chytit.
A kupodivu nešlo o kočky,ale hlavně o sovy které za soumtaku na ptáky na pletivu rády útočily.
Leithian:Hele tak když něco nese kuře v hubě tak fakt poznám že to Zrzavý je kocour a ne straka. To samý tamto kachne. A ona taky neni slepa. Jinak ale souhlas ze kdyz nevidíte nevíte.
Hele,když si tedy tykáme,nám takhle přivede kvočna kuřata a normálně s nimi chodí venku a ani na noc se nezavírají extra.Chodí s nimi do kurníku s ostatnimi slepicemi.
Leithian:Mám 2m plot s podezdivkou, slepice zdrobneleho plemene čili podstatně menší jak kočka.. Pro info. Kuny ani lišky tu nejsou, jak krouží něco ve vzduchu kohout je zažene. A bohužel když je kocka jebnuta jde i na dospelou slepici. Chovatelka od které je mam může vyprávět. Permanentne u nich na statku na samotě někdo vyhodi krabici s kotatama. Nechavali je bejt. Kocky se odmenujou tim ze vyvrazdujou kurata, kachnata a na indicky bezce dospely si taky troufnou. Jedinej výběh kterej je v cajku je ten s brahmankama a kohoutem co se svými 6kily jde i proti doze. Takže všude za draho buduje voliery kocky se chytaj do sklopce a pak papá… A ano při utoku na kachnata sem byla zrovna i ja kdyz sem tam byla pro slepky. Psina co
Pokud chová těch plemen slepic víc,tak stejně ty voliéry musí mít.
A jen poznámku.Tady se neustále omílají kočky a kolik lidí opravdu vidělo,že to jsou kočky.
Asi před třemi lety sousedi naproti měli v ohradě káčata a káčata se začala ztrácet.Také chodí na ně kočky. Až jednou viděli z okna jak na ořech asi asi 5m od ohrady přilétla straka,sešplhala dolů a pěšky šla těch 5 m,přelítla do ohrady,chyttla káče a opět pěšky odešla až k tomu ořechu a pak s ním odlítla.To samé dokáží i sojky,ale to jsou daleko větší potvory jak kočky a navíc jich je všude plno.
Letos kamarádovi odnosila straka 6 káčat pižmovek a to byla v ohradě se střechou,jenže střecha v jednom rohu nedoléhala a straka toho hned využila.Také mu to trvalo než na to přišel kdo mu tam na ně chodí.
Anonymní:Když jsou ty videa. Jak si kočka poradí s kůzletem. Králík i dospělá slepice není problém. Pes zůstane za plotem, kočka ne.
Tak jednak tomu videu vůbec nevěřím a druhak to kůzle je mrtvé.Nehne ani nohou.
A jinak jsme na vesnici koček máme vždy několik,nalezenců a kastrovaných.Chovali jsme a chováme při nich všechno možné.Od slepic,kachen,hus,krůt,perličky,přes králíky,exotické ptáky,kozy,ovce až po krávy a koně.A kozami kočky spaly ve chlívě vedle čerstvě narozených kůzlat,kvočny,kachny,husy i perličky chodily s mladými po dvoře a nikdy se nestalo,že by kočka nějaký ulovila.Na rozdíl od straky,té se to párkkrát povedlo,když nebyli v blízkosti psi.Co se jim sem tam povedlo bylo ulovit malého králíčka pokud náhodou utekl z kotce,ale takového 3měsíčního už kočka neulovila.Kuna ano.
Nejvíce mě baví jak se vykřikuje,že kočky loví ptáky.Ano nejčastěji mladá kočka uloví sem tam mládě nebo starého jedince,ale že většina těchto argumentujících má doma anglický trávník, pěstěnou zahradu a nedej Bože kdyby si chtěli jiřičky postavit hnízdo na jejich domě..A kde mají ti ptáci hnízdit?My máme koček momentálně 5 a ptáků zde máme plno.Nemáme tedy anglický trávník,máme zde plno keřů
(i šípky,hlohy,trnky),starých stromů,živý plot,ale ten se kvůli ptákům stříhá až před zimou aby ptáci vyhnízdili.Je to sice v rozporu se všemi doporučeními,ale ani mu to nevadí.Celoročně mají ptáci k dispozici krmítko a několi pítek.
Jen co jsem letos stihla zaregistrovat vylétlo u nás 8 vlaštovek,spouta końader a modřinek.Jen to co jsem viděla vylétat. 9 końader,ty se ještě několik dnů drželi u krmítka a samice je krmila,viděla jsem i 8 modřinek,5 konopek,pěnice černohlavé,rehky,ty ani nešli spočítat,strakapoudy velký a prostřední,stehlíky,kousek od nás černého datla,zvonky,kosy nepočítaně.strakapoudi a datel si létali pro ořechy.
Bydlíme na kraji vsi,kočky chodí do polí,myši,krtky nosí domů.Nechodí ani k dousedům vedle ani naproti.Dokonce ani nám doma nechodí se venčit do záhonů.
Ve stodole a ve chlívě mají záchody s kočkolitem a jinak chodí na pole nebo hnůj.Ani v trávě se po nich nic nenajde.
Samice ke zdárnému odchovu potřebují:kvalitní a dostatečné krmení v době březosti,dostatečný prostor,možno i částečně zastíněný kotec či kotiště,stavební materiál na hnízdo,klid a dostatek vody.
Včera odpoledne narozených 7 Aljašek.Jen hnízdo má samice skoro na polovině kotce.
Vyjímečná určitě být nemusí,ale zdravotní vyšetření by měla mít určitě jak fena, tak pes.Nejsem znalec dědičných nemocí u dalmatinů,ale vím o hluchotě a močových kamenech.S močovými kameny měla kdysi velké problémy sousedka u dalmatina bPP a vím,že jí na veterině řekli,že je to dědičné.
Taky se přidám