Zakrslý Z králík různých barev má mít minimálně 1kg,zrovna tak řada dalších Hermelín,zakrslý saténový,zakrslý Teddy,zakrslý zaječí může mít i jen 0,9kg.Pak jsou další kteří mohou mít už od 1,1kg třeba zakrslý rex,ale i další.Pokud to je normální zakrslé plemeno,tak je to stejný králík jako jiní.Pokud to není nějaký vymazlený kříženec z “chovatelské stanice”,kde se hledí jen na atraktivní barvy bez ohledu na zdraví a povahu.
Příspěvky uživatele
acher
Také už mám,vnoučata oblepily batůžky, ale přece jen mně něco nechali. Od konce srpna už opět jedeme na králíčích výstavách, takže placka bude reprezentována.
Králík,podle zákona o prodeji ze dvora, se prodává s hlavou.Jelikož chováme výstaváky,tak na prodej zabitých moc nemáme.Zájemců o králíky máme dost.Prodávám za 220/kg,ale zabíjíme okolo 4.tého měsíce.Čistá váha je tak 1,6-1,8kg.
https://www.ceskatelevize.cz/porady/15338469427-vlci-za-humny
Očkuje se mor a myxomatóza.Kokcidoóza ne.Dvouletý samec na kokcidiózu takto rychle určitě neuhyne.Pokud neměl jiné příznaky,tak bych to spíš tipovala na mor.
Kokcidióze lze předcházet správným krmením,možno podávat bylinné preparáty Emanox.Kokcidin a nebo přeléčit léčivy.Léčiva je ale až ta poslední možnost.Daleko lepší je použít preparáty na přírodní bázi.
Právě očkovat je potřeba zdravé jedince aby si vytvořili dostatečnou imunitu.Očkovat kokcidiózního králíka nemá smysl.
Bude to vzácné,ale asi ne nemožné.Chovatel 5/2022.
Výtěžnost 60% je takový nejčastější průměr.
Jak je to naučit nevím,mám několik králíků kteří žerou obilí,granule,slunečnici,ale vojtěškové úsušky nechají v misce.Granulované seno seno nahradí,ale má malé častice ,takže je dobré k němu přidávat alespoň slámu.Známí krmili vojtěškovými úsušky a slámou a sem tam větve králíky několik let a nevadilo jim to.Pokud krmíte granule,tak vám stačí na dostatek vlákniny i jen ta sláma.Řada chovatelů krmí granule a sláma.
Přidávám vojtěškové úsušky do směsi zrní a granulí.Králíc,i kteří jsou na ně naučení, je žerou bez problémů.Pokud ale koupíme králíka který je nezná,tak se na ně musí naučit a většinou je zpočátku nechtějí.Najdou se i jedinci kteří je nechtějí celý život.
Ono záleží na počtu mladých,mléčnosti samice.Střední plemena mají v měsíci + - 0,5 kg
Příbuzným takhle začal utíkat berńák,když si do baráku kousek vedle pořídili ovčandu.Nechali ho kastrovat také tak nějak mezi 4-5 lety a byl klid.A to se,co-by kastrát,dožil na berňáka úctyhodných 15 let a nějaký měsíc.
acher:Bydlíme kousek od lesa,slepice běhají volně po zahradě,jestřabi v lese hnízdí.Útok jestřábice na slepice jsme zaznamenali jen 2x,jednou vlítla na slepici,ale přilíta vyhnal ji ,podruhé jsme museli zabít kohouta který byl divný a ukázalo se,že má ve hřbetě díry,ale dravec ho neunesl.Jinak stačí pes,jakmile slepice uvidí dravce, spustí křik,pes tam vlítne jestřáb uletí.
Edit. vypadlo mně ..vyhnal ji pes,už mně to nešlo opravit.
No prostě typická množka.Zkřížit všechno se vším,jen na barvy.Ono je lepší si koupit zakrslíka určitého barevného rázu na výstavě.Tam se zuby kontrolují. A ještě je většinou levnější než z těchto množek.
První reportáž o pasteveckých psech.Třeba někoho zaujme.
Bydlíme kousek od lesa,slepice běhají volně po zahradě,jestřabi v lese hnízdí.Útok jestřábice na slepice jsme zaznamenali jen 2x,jednou vlítla na slepici,ale přilíta vyhnal ji ,podruhé jsme museli zabít kohouta který byl divný a ukázalo se,že má ve hřbetě díry,ale dravec ho neunesl.Jinak stačí pes,jakmile slepice uvidí dravce, spustí křik,pes tam vlítne jestřáb uletí.
Jak starou jste ji koupili?Zakrslík?Jaké zuby chybí?Králík si na tvrdém chlebu rozhodně zuby nevyláme a pokud vám to tvrdila “chovatelka”,tak to žádná chovatelka není,ale množírna.
U nás svážíme kůže k jednomu chovateli z organizace a výkupčí je bere od něj Dává 35 Kč,je to pro něj lepší než objíždět jednotlivé chovatele.
Tak ten Arpalit jsem používala už před těmi 20 lety.A dokonce i dříve.
Kastorex je první krátkosrsté plemeno,které dalo vznik celé skupině krátkosrstých plemen -rexů. Kastorex je pouze v ohnivě červenohnědé barvě.
Rexi už byli dále vyšlechtěni a jejich barva srsti,očí,drápů odpovídá výchozímu plemeni.
Pokud chcete bližžší infomace přečtěte si Vzorník plemen králíků
Anonymní:To myslíte, že králíkům nevadí pkesnivé seno? To bych si nelajsla nikomu. Pro králíky máme jen kvalitní seno, horší kvality ( nikoli plesnivé nebo prašné, nebo jinak chycené) máme třeba pro ovce, ty to snesou.
To jste špatně pochopil/a.Myšleno bylo seno od zemědělce.Proto jsem psala o poptání a zkontrolování.