Mně to přijde jako nutrie a dokonce dvě.
Příspěvky uživatele
acher
Mně se s touto písní líbila Tereza Maškováhttps://www.youtube.com/watch?v=YdSjEXhIy_k
a odpolední odpočinek..
Dnešní dopoledne.
A fosfor jste našla kde?
Koukám na obal tvarohu a tam není ani Ca ani P a není to uvedeno ani na 3 různých jogurtech co tu mám.
A já zase četla,že tvaroh má více vápníku než fosforu a také více vápníku než jogurt a že nízkotučný jogurt má více vápníku než tučný a někde to zase uvádějí naopak.Dávala jsem všem štěníkům kozí mléko,kozí tvaroh denně a vyrostli všichni bez problémů a i s nulovými rtg.Jen jeden měl 0/2 DKK,ale to dle vyjádření veta bylo způsobeno tím,že mu na té noze chyběly dva prsty,které mu fena při porodu ukousla a tím i jiné postavení nohy.
Rostou nám tu jen pod modřínem klouzci a tam jsem ježka neviděla.
Pohybuje s nám tady ježků hodně,máme u hnojníku i ty dýně,ale ježka na dýni jsem nikdy neviděla.Že chodí kočkám na granule,maso,kozí mléko,psovi na maso a i přílohu když tam nechá,tak to ano.Teď je i krmíme kočičími granulemi,konzervami a syrovým masem.Také chodí na hnůj,když se tam hodí třeba střeva z králíků a také tam chodí na larvy,brouky,žížaly,prostě co tam živého najdou.Večer to tu máme jak ježčí promenádu.
Jo přesně tak.Zrovna minulý týden jeden “chovatel” nedaleko.Ráno nakrmil králíky nic se nedělo a večer přišel z práce a 50 natažených.Přiběhl k nám,jestli bych mu nenaočkovala chovné.Také jeden z těch,co považuje očkování za zbytečné.
Na mor žádné příznaky nejsou.Večer je králík normální a ráno mrtvý.Kolik jste uhynuvších králíků na mor viděl/a.
No pár králík už u nás dožilo,ale ani jeden nezašel z plného zdraví během pár hodin. I když všichni do konce žrali,začali postupně hubnout,méně se pohybovali,prostě na nich bylo vidět,že stárnou a odchází.Tipla bych mor.
Sergej z Ukrajiny stojí v Praze a odplivne si na zem dírou v zubech. Najednou se objeví víla a říká: "Jsem evropská sociálně liberální víla ! Přiletěla jsem ti splnit tři přání !" "Podívej se na mou díru v puse ! Chci být zase fešák a dát si opravit všechny zuby !" přeje si Serjoža. Sotva vyslovil tato slova, byl okamžitě schválen zákon o bezplatném zubním ošetření a protetice pro UK občany a jeho ústa zářila sněhobílým hollywoodským úsměvem. „Opravdu mi tu chybí televize a rádio v mém jazyce a také chci mít sociální jistoty a benefity !" Sergej ani nestihl dokončit větu, protože skončil v krásném bytě, který za něj zaplatil Český stát. Na stole je text zákona o různých sociálních výhodách a o pobíraných dávkách. Byt je kompletně zařízen a vybaven elektrospotřebiči v souladu se zákonem o pomoci pro "válečné" utečence. Šťastný Sergej už prostě neví, o co ještě jiného žádat, ale jedna touha stále zbývá. A tak vysloví poslední přání: „Chci být skutečným Evropanem. Chci být opravdový Čech a jmenovat se třeba Pavel Rambousek! !" Než stačil větu dokončit, vše zmizelo a on se znovu ocitl na ulici s dírou v zubech. "Co se stalo ?" ptá se udiveně víly. Že se nestydíte pane Rambousek, pořád něco žebrat po státu ! Musíte se sám o sebe postarat ! Vláda tu není od toho, aby Českým lidem pomáhala. Mimochodem, už máte zaplacené všechny daně Rambousek ? Jděte a hledejte si práci!"😁 - -
Ona je to hořčice na zelené hnojení.
Záleží na tom,jaké zuby má králík přerostlé.Pokud řezáky je to způsobeno špatným skusem a ten je založen dědičně.Pokud má králík špatný skus,tak se zuby neobrušují o sebe při uchopování a posouvání potravy a tím přerůstají.Pokud přerůstají stoličky ,tak se o sebe neobrušují při žvýkání potravy,ale je také možné,že králík přijímá málo tvrdého sena jehož žvýkáním by si zuby obrušoval.Králík musí dostávat více sena než granulí,zrnin atd.Veterinář sice zuby zbrousí,ale zuby se musí sledovat a zavčasu jít opět na zbroušení.Toto se vyskytuje hlavně u králíků od “chovatelů” kteří se moc nezajímají na čem chovají. Chovatelé čistokrevných,tetovaných králíků jedince s vadou chrupu do chovu nezařadí.
Ráno za drobného mrholení,pozorovali jsme srnky,na poslední fotce.Jsou tam,tři.Vyplašili zajíce,velkého motáka,ale z toho v bažantnici nadšení nejsou a zvědavého krkavce,kterého tady vídáme celkem pravidelně.
Fiala jde do nebe. Zaklepe na nebeskou bránu, otevře svatý Petr: "Jéé, vítejte pane Fialo! Máte dvě možnosti: buď tady zůstat nebo se jít podívat do pekla a pak si vybrat.“ Fiala se podívá za sv. Petra, poletují tam andělíčci, příjemná hudba, všichni jsou na sebe hodní, nikde žádný alkohol. "No, já bych se podíval do toho pekla, abych byl informovaný." Zabouchá na pekelnou bránu, otevře mu čertice : "Pane Fialo, pojďte dál." Všude jídlo, pití, krásné holky, hudba, pohoda, zkrátka večírek. Fiala letí zpátky do nebe, omluví se svatému Petrovi a že by raději do toho pekla. Vrátí se do pekla, zabouchá na bránu, v tom vyletí čerti, chopí se ho a šup s ním do kotle, a začnou topit. Fiala nadzvedne poklici a říká : "Jak to, vždyť tady před chvílí bylo veselo,tancovalo se, jedlo, chlastalo, holka na každém rohu, co to je ?!" A jeden čert mu povídá: "No to byla jenom naše předvolební kampaň a ta už skončila.
Záleží na tom za jakým účelem králíky chováte. Pokud je to nějaký mazlík tak tam to asi nevadí,ale králíky na maso bych neodčervovala právě kvůli ochranné lhůtě.Pokud králíci nejsou nějak masivně zamořeni,tak jim zas roupy nějak extra nevadí.U králíků je velký problém zpětného nakažení vlivem cékotrofie.To už je lepší často čistit podestýlku a králíkům podávat nějaké přírodní látky působící na červy.Dávám králíkům celkem pravidelně ořechový listy,vrbu,lze podávat i kokcidin,který je přírodní a nebůsobí jen na kokcidie.
ukolébavka?
Večerní krmení,asi chodí k misce po dvou.