Mrńousci jsou takhle vyvalení uprostřed kotce,ale na noc se stěhují do hnízda.
Příspěvky uživatele
acher
U nás si kvočny vysedí kuřata a od prvního dne si je vodí po dvoře,zahradě,takto,už jsem sem tuto fotku někde dávala.
Anonymní:Krmíme stejně jako pán už od prapředů a nikdy problém nebyl. Naopak, králíci dobře přibírají a jsou zdraví. To bude nějaký jiný problém.
Ono je krmit a krmit.Záleží na dávce a také velikosti plemene. Co stačí 3kg vesnické směsce,nestačí masným králíkům a už vůbec ne velkým plemenům.
U nás okolo králíkáren jezdí traktor,maniťák do stodoly.Fouká se seno fukarem na patro stodoly a to je poěádný kravál a dokonce se přes králíkárny fouká zrní do zásobníku.Psi,drůbež,kočky,kozy jsou běžný provoz.
Chtělo by to vědět víc.Plemeno,množství krmení,ustájení,četnost připúouštění atd.
Vzhledem k tomu,jak je to starý,bych to brala s velkou rezervou.Podle toho bychom už žádné slepice neměli,jelikož tu máme ježků několik.A kromě už zmíněného sežrání vajec pod kvočnou která seděla ve stodole na zemi,jsme žádné ztráty nezaznamenali.Zimují tu,chodí se krmit s kočkama,na zbytky na hnůj.Bažantnici máme kousek a největší problém tam mají s potkany.Ty tam střílejí několikrát v týdnu,ale že by jim šel na bažanty ježek to neříkali nikdy a to tam mívají 3000 bažantích kuřat.
Pokud vám nelezou myši,potkani do kotců,tak se mně za celá desetiletí nestalo,že by králíky rušil štěkající pes,kočky,dokonce ani když se stavělo a dělali úpravy,hluk stroje králíkům nevadil.Jedině kdy by mohl vadit pohyb je,pokud máte samice až u země,jelikož my máme kotce 80cm od země.Spíš bych se zaměřila na krmení.Pro kojící samice je lepší oves,případně ovesné vločky,také na dostatečnou krmnou dávku a pokud je to teď tak i na teplotu v kotci,čpavek.Celkově na kondici samic.Jak často připouštíte,stává se to když jsou vrhy brzy za sebou,v jakém období roku?
Zdechlinu to věřím i ty vejce zpod kvočny vybral bravurně,ale slepici nic nebylo.
Bohužel i to jsem viděla.Sice velký přesah střechy dopředu,ale jinak na králíkárnu pralo slunce.
frufru:Ale jo, já jednu nachytal v noci ježka, jak utočí na hedvábničku, co byla po bedýnkou na odkvokání. Takže klidně.
No jo ale hedvábnička je mrńavá.
Používám několik napáječek hlavně u výstavních králíků aby na ně byli zvyklí,jelikož se na výstavách používají.Jinak mám misky.Kromě toho,že se do vody nedostane bordel,v tom moc výhod nevidím.V zimě je používat nejde,pokud máte králíky tam, kde mrzne.V létě,ikdyž jsou králíkárny ve stínu,tak v nich je ve vedrech voda teplá,takže ji stejně měním alespoń 2x denně.
https://www.tiktok.com/@matej.gregor/video/7236348592053669146
kometa:Zakousnout asi ne, ale pojíst už mrtvou snadno.
Tak ožrat jo.Viděla jsem několikrát ježka na hnoji jak se živí na střevech se slepicemi.
list:To mohl být i ježek.
Že by ježek zakousl slepici? Ježky máme ve stodole a jediné co vloni udělali bylo,že sežrali vejce,co si nanesla kvočna a seděla na nich.Takže tam nakonec seděla kvočna a pod ní nic.
Jelikož chováme černé králíky,mimo jiných,vím,jaký je problém ho pěkně vyfoti na inzerát,do časopisu.Třeba ale černí tříslíci,asi tím,že jsou jestě s pálením,se fotí daleko lépe.
Krocany jsme zabíjeli pod kolečkem.Sedět na 20kg krocanovi,tak to člověk odjede i s ním.Takže pod kolečko,na kolečko pořádnýho chlapa a ven jen hlavu a zaříznout.
Sice v létě odchovávám jen vyjímečně,když samice jinak nedají.Mám králíkárny venku pod ořešáky a také se mně nestalo,že by uhynuli vedrem,ale nevím,pokud má někdo králíkárny na slunci a ještě malé a nízké kotce.My máme kotce velké ,vysoké a ještě máme možnost vzadu nahoře kotce udělat větrání aby se v kotci lépe měnil vzduch.Teď mám 3denní mladé,dnes ráno už bylo 25°C a mrňousci jsou vyvalení na hnízdě.
Vzhledem k tomu,že dotaz byl napsán 7.8.,tak se asi mladý narodily okolo tohoto datumu.To žádné vedro nebylo,spíš naopak,alespoń u nás.Ale zadavatel už se stejně neozval a asi ani neozve.
Miluji černé a rezaté kočky.Také momentálně máme,ikdyž to jsou nalezenci,černého,černobílého, dva rezaté a blonďatého kocoura.
K tomu zaštipování zobáku.Nemám s tím zkušenost,ale slyšela jsem,že se to musí opravdu umět,jelikož když se to přežene,tak slepice nemůže žrát.
Pokud samci hodně línají (jako třeba ti naši Al),tak se často stává,že nechtějí skákat.Dokonce se uvádí,že mohou být dočasně neplodní.Také záleží na kondici samce.Jestli není moc tlustý,ale ani hubený.Čím krmíte?