Děkuji všem za pohled z jiné strany.To jsem potřebovala.Splést si nás nemohl,na to se známe dost.Potkávat se občas musíme.Nejsem člověk vyvolávající konflikty,spíš ustoupím a snažím se vyjít.Zkusím se ho zeptat až se potkáme.
Příspěvky uživatele
acher
Jak jsou samice staré,měly mladé,to že nezůstanou je teď nebo už to trvá déle?
Kolik toho ovsa a ječmene dostanou?Plemeno?Váha? Jestli je to teď línají? Jsou samice v říji?
Dnes se mně stal takový nepříjemný zážitek, a tak bych chtěla znát názor někoho nestranného.Šla jsem ráno se psem přes vesnici,pes byl na vodítku,čmuchá,kouká,zastavil se na kraji silnice před brankou jednoho baráku,mají tam starou setřici a fenu BO a teď tam přibylo štěně.Pes stál koukal,neštěkal,nedorážel nic,jen stál a koukal.A vylítl majitel a začal nádávat ať táhnem a nese… ho.Byla jsem z toho úplně vedle,chová králíky,holuby,má koně,párkrát jsme se bavili,připadal mně normální chovatel.Sami chodí s fenou BO okolo,fena lítá navolno až k plotu,na našeho psa štěká a doráží přes plot.Nikdy jsem jim nic neřekla,spíš psa odvolám a tohle mě celkem ranilo.Je něco tak strašného na tom,když pes stojí na veřejné komunikaci a kouká.
Buggyra:Ta poslední fotka je kouzelná! Ta se tedy povedla, úžasné.
Jestli je to na mě,děkuji,byla to víceméně náhoda,když jsem nechtěla svůj stín.Ještě jedna z trochu jiného úhlu.
Doron:U nás v sousedství se dožila kočka dvaceti čtyř let.
Sedávala celý ty léta na sloupku u branky, okolo jezdila spousta aut.
Zdálo se mi to úplně neuvěřitelný.
Kdysi na veterinu přišel pán s peršankou v košíku a říkal,že je jí 25 let,ale že už skoro nechodí.
Soudě podle mnoha našich koček,tak ji chyběl klid.Jsou kočky,kterým přítomnost lidí nevadí a některé ji i vyžadují a jiné chtějí klid. Přemíra zájmu jim vadí.Řekla bych,že je máte u vás,ale na jiném, klidnějším místě.Často stačí jen kočku nenápadně sledovat a koťata najdete,ale nerušit,přivede je sama.
Humoru není nikdy dost..
Měli jsme nejstaršího kocoura přes 21 let,pak jsme ho museli nechat uspat.Už byl slepý a hluchý.Další kočka odešla ve 20 letech.Těch 18,19 let jsme měli koček celkem dost.Všechno kastrované vesnické kočky.Pokud je v mládí nepřejeli,dožili se vysokého věku.
acher:Mrńousci jsou takhle vyvalení uprostřed kotce,ale na noc se stěhují do hnízda.
Tak takhle povyrostli ti mrńousci z fotky.Na druhé jsou nejmladší 12ti denní Al.
Obři jsou sice velká plemena ,ale ne masná.To jsou střední plemena Nb,Bu,Kuv,Siv,Kal,Ni.ČA.Ta při dobrém krmení můžete zabíjet už i ve 3 měsících a jsou zmasilá,ale u velkých plemen roste nejdříve kostra,takže se musí porážet podstatně déle.
Takže záleží na vás čemu dáte přednost.
Po delší době jsem na procházce fotila.
Kocourka je mě moc líto,bohužel to znám,bydlíme u hlavní silnice a jsou bohužel i řidiči kteří kočku, ježka přejedou schválně.Dnes ráno na 10km cestě byli přejetí 4 ježci.Jeden dokonce na kraji města na přechodu pro chodce uprostřed silnice.Ale jsou i ohleduplní řidiči nedávno koukám,jak před barákem zastavuje auto,myslela jsem,že k nám někdo jede a on zastavil a přes silnici si pomalu vykračoval náš Emil,jedno oko,půl ocasu, a to takhle přechází a promenáduje se po kraji silnice už dva roky.Vždycky mu říkám,ty troubo,jednou tě někdo přejede,ale zatím má štěstí.
Přesně,je na každém,jak se k tomu postaví.Myslím si,že v době mobilů,navigací,nikoho nezabije to nahlásit ať už aby se to zvíře netrápilo a nebo se tam nerozkládalo.
kometa:Takže jsem to udělala dobře. Zavolala, přesně popsala místo (hned za cedulí s názvem obce vpravo, směr město) a pokračovala do práce.
Samozřejmě,pokud nepotřebujete potvrzení pro pojišťovnu,tak na policii čekat nemusíte.Policie má kontakt na místě příslušného hospodáře a informuje ho.
Na policii čekat nemusíte,když nechcete,stačí nahlásit,že jste tam a tam stazil srnu a ta tam někde je.Bratranec je myslivecký hospodář a často jezdí na zavolání policie,že tam a tam byla sražena zvěř.Ať už odvézt nebo utratit.Jezdí i se psem pro případné dohledání.
Osobně zkušenost nemám.Známý ty plastové vany používá už řadu let v chovu zakrslíků a chválí si je.A pak jsem se bavila na výstavě s chovatelem který měl vany a na nich plastový rošt.Říkal,že to králíci nekoušou.A oba měli už podle toho udělané králíkárny.
Plastové vany do kotce a na ně rošt např.https://www.driml-napajecky.cz/cz/kralici-mysi-cincily/trusniky-rosty
Zrzavci:To teď nevím, musím se podívat. Ale beru to pořád - vždycky to chovatelské balení - Žufrik myslím nikdy neměl dvě možnosti. Ono to maso prostě i smrdí. Ne zkažením, ale prostě je to eklhaft. To fakt nikdy nebylo, stejně jako nikdy nesmrděla krůta jako hromada hnusnýho filé.
Beru kilovky balený po 6ks,chovatelské balení, co tedy mají v jejich prodejně ,je kuřecí žaludky,kuřecí stehna a kuřecí krky balení 2kg a celá kuřata 10kg,to jsem neměla,ale ty kilovky kupuji pořád,různé druhy.Teď jsem kupovala krůtu a jehně s hovězím a kuřecím a naprosto vpořádku.
Tak je taky rozdíl zajíc a srna,divočák
Jestli ono to není tím,že odkaz Bodlinky je z roku 2009 a druhý z roku 2020.