Odchovávám králíky po celou zimu.Pokud má samice dostatek podestýlky ,případně ještě kotiště,má kotec bez průvanu,možno i částečně zateplit,ale pozor kotec musí i větrat,jinak se tam sráží čpavek a vlhko.A v neposlední řadě musí být také dobře živená,pak samice s normálním mateřským pudem odchovává bez problémů.
Příspěvky uživatele
acher
Se psy jsem u kola jezdila léta na cvičák už od jejich půl roku.Při učení jsem nejdříve kolo vedla a psa naučila povel ke kolu aby byl na pravé straně.Ostatní už byly povely,které pes znal.Stůj.pomalu.Psi jsem měla na vodítku,které jsem jen držela abych v nenadálém případě mohla psa pustit.Pokud je pes ovladatelný,tak to nikdy nebyl problém.
Naše obyčejné Micky necestovaly moc rády,ale poslední “darovaný Emil”,jezdí v autě rád,leží na klíně a vůbec mu to nevadí.K veterináři jezdí zásadně bez jakékoliv přepravky.V autě na klíně u veta se chová v náručí,na stole zvorně sedí,neutíká.Moc by mě zajímalo kde byl,než ho vyhodili k nám za plot.
Anonymní:Rež, ne ryž. Jsem z Moravy.
Já se nehádám,jen co vím o Prostějovské starorežné.
Citace z popisu produktu.Jestli je to tam špatně,nevím.
Její receptura pochází z druhé poloviny 17. století, kdy se stal majitelem domu (Palírna U zeleného stromu) Michael Storch. Ten šikovně spojil svoje znalosti lékárníka a vinopala a na svět přišla kořalka ze žita, kterému se na Moravě říká ryž. Jazykovým přechýlením tohoto výrazu se dostaneme logicky k názvu režná, později starorežná. Tato lihovina, vycházející ze základů původní receptury, se dodnes vyrábí z jedenácti bylin, koření a semen, z nichž nejdůležitější je anýz. Je to vonné koření, aby voněl i náš dech, má povzbuzující účinky, podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, pomáhá při dýchacích potížích a dokonce prý pomáhá vylepšit pleť a povzbudit mužské vášně. Proto je anýzovka od počátků své prostějovské výroby považována právem za všelék.
Když oni se ti kvalitní jedinci na první pohled nepoznají.To člověk pozná až v chovu.Chovám přes 40 let jedno plemeno králíků.Pokud si nechávám samice od svých samic mohu alespoń z poloviny předpokládat vlastnosti podle matky,ale pokud si kupujete cizí zvíře nevíte nic.Vidíte exteriér,váhu ,zda je přiměřená věku,u samic je možné zkontrolovat počet bradavek,ale předpoklady k chovu nepoznáte.
Kocour je kastrovaný? Mám tedy naši kocouři -kastráti, našim koťatům nikdy nic neudělali a to k nim měli volný přístup od narození..
Myslím,že žito v Čechách bylo žito,ale na Moravě se nazývalo ryž.Proto Prostějovská režná
Doron:Alánek je prostě inteligent 😊.
A ty hlohy mě vzaly za srdce... Mívali jsme starý hloh na zahradě, naši ho pak nechali porazit. Často si na něj vzpomenu, byl to takový strom s duší..
Ano pdle této silnice je hlohů spousta.Na jaře krásně kvetou několika barvami a voní, teď jsou krásně červený,obalený bobulemi a v zimě je na nich spousta ptáků.
Jo inteligent,vždyť už mu je 3,5 roku,to už by si mohl něco z toho všeho učení pamatovat a taky to používat.😛
Dokonalý pár neexistuje.Ano kříženci masných plemen mají ,díky heteróznímu efektu, lepší přírůstky než čistokrevná plemena,ale to ostatní je víceméně individuální a v nemalé míře závislé na krmení a péči chovatele.
Dnes mě Alan potěšil.Po delší době jsme šli po silnici a kupodivu nezapomněl,ikdyž je navolno,že má chodit po krajnici,nemá přebíhat na druhou stranu a když se vrací na zavolání má jít po kraji a né prostředkem.Že by se nám už poděs zklidńoval?Silnici lemuje spouta krásně červených obalených hlohů.
https://www.tyden.cz/rubriky/relax/apetit/jak-vypada-husokachna_207042.html
Viděla jsem kdysi na obrázku husy Tula a tahle jim je hodně podobná.
U nás tedy jestřáby hnízdí.Holuby sice nemáme,ale slepice ano a na zahnání jestřábice,jelikož na jestřába jsou slepice moc velké,úplně stačí pes,který přilítne když slepice spustí povyk.
🙂
Měla jsem jen jednou psa,který nechtěl jezdit v autě.Takže jsem nejdříve trénovali.U auta na dvoře jsem otevřela oboje zadní dveře a pes se pomocí pamlsků učil nejdříve jen projít autem,pak vyskočit na sedačku,sednout si,lehnout si,chvilku v autě ležet,postupně čas prodlužovala.Pak jsme to zkoušeli u nastartovaného auta a nakonec popojet a opět prodlužovat pomalu jízdu.Chválila jsem ,odměńovala,nespěchala.Sice to chvíli trvalo,ale naučil se to.
Dnes už i velkochovy,pokud nechtějí cpát králíky granulemi s léčivy,se přiklání k restrikci krmiva u mláďat,přidáváním sena,slámy hlavně samicím po porodu a s mláďaty.
Jenže králíci ve velkochovu jsou intenzívně využíváni a tomu se musí přizpůsobit i krmení.V drobnochovu se připouští kolikrát do roka.Většinou 2x,někdo 3x,ale někdo jen jednou.Pokud budete krmit jen výkrmové granule,pochybuji,že si někdo pro pár samic bude kupovat ještě granule pro chovné králíky,tak je máte řádně vykrmený a těžko nebo taky vůbec připustitelný a zabřevnuvší.
Krmím kojícím samicím granule Králíček od Pohledských Dvořáků s vločkami a mladý také samici nijak nepronásledují a dobře rostou.Letos tu mám i 7 mladých u tříslačky,což je malé plemeno s váhou do 3 kg.
tetrivek:U nás v rodině je čuvač srdeční záležitost. Letos nám umřela dvanáctiletá fenka. A bylo to pro nás hrozné. Vůbec jsme to nečekali. Do poslední chvíle byla veselá, chodila se koupat s ostatními psy k rybníku. A najednou jsme jí našli ráno mrtvou.
Zase si říkám snad neměla bolesti, nemuseli jsme jí vozit na veterinu. Ale bylo to nečekané.
Vzpomínám na ní každý den, a pořád ji hledám, horší je že opravdu chybí i naším dvěma pejskům. Jezevčice ji milovala od mala. Vždy se zachumlala do bílého kožichu, nebo si spolu hráli.
Tak jsme rozhodli že bez čuvačky by to doma nebylo to pravé.
Tak to tu budeme mít kámošku.Mám čuvače od roku1974.🙂
Plzeňský strakáč je dnešní ČS černožlutý. Více z historie třeba zde https://www.zijeto.cz/clanky/chovna-zvirata/kralici/cesky-strakac-cernozluty.html
: Reklama - kdo to vymyslel, snědl kýbl vtipné kaše
Televizní reklama, hýbe celým světem, z dospěláků dělá voly, plete hlavy dětem. Dětičkám se dobře daří, Actimel je chrání, za maminku dneska vaří, z Vitany ta paní.
K snídani si dávám Be-Be, k tomu šálek Granka, slíbila mi modré z nebe, Hypoteční banka. Hypotéka za hubičku, odloží Ti splátky, jen pár procent za službičku, účtují si zpátky
Za Vašutem jsem si skočil, za chvilku mě přesvědčil, dřív jsem za den stokrát močil, Prostenal mě vyléčil.
Objevil se příznak chřipky? Horečka a kašlání? Do krabičky vraťte čípky, Coldrex, ten Vás zachrání
. Děti hnusem křiví tlamu, když jim večer mažu Ramu. Že prý k žrádlu vůbec není? Je však zdravá, to se cení.
Tatínek má svoje dny, na balkóně chlastá, maminku to netrápí, vyšla nová Vlasta.
Žirafa co duhu svačí, to mě vždycky bere, v bříšku ji to hrozně tlačí, Lentilky pak sere.
Na kopci jsem zpozoroval fialovou krávu, kdo tenhle spot nafilmoval, asi hulil trávu.
Z WC leze havěť, svěžest se jí příčí, ať si mrchy píšou závěť, Domestos je zničí!
Sušenku si omlékuje, malá chytrá holčička, zaskočil jí keksík v krku, zmodrala jí hlavička. Neolízne, neotočí, marně lapá po dechu, slzy se jí řinou z očí, neměla žrát ve spěchu.
Pampers, nebo jiné pleny? Maggi nebo Vitana? Co rozpustí nejlíp hleny? Škodovku či Nissana?
Vy, co ještě tápete, chcete filmy v celku, u reklamy chrápete, přepínáte telku. Ten kdo stvořil reklamu, zasloužil by přes tllamu!!