Tak větší králíci už více sežerou,narozdíl od těch menších kteří,když cucají,sežerou podstatně méně.Nejvíce sežere samice.
Příspěvky uživatele
acher
Odstavuji většinou v 8 týdnech,ale někdy i dříve.Třeba v 6.Po odstavu je potřeba dost omezit krmení zrním,granulemi a spíše přidat vlákninu.Seno a sama dávám máčené řepné řízky.Králíčata by měla zrní,granule sežrat do 10 minut.Dávám směs ráno a večer jinak mají seno.Jednou denně dostanou trochu řepných řízků.Vše aby sežrali během 10-15 minut.Seno mají pořád.Enterokolitida je z nedostatku vlákniny a z překrmení zrním,granulemi.
Samice krmí nejčastěji 1x denně a trvá to chviličku.Jinak u mladých není!
Pokud máte mladé déle jak 2 dny,tak se o ně samice stará.Jinak už by byli mrtví.Tak ji nechte v klidu,dobře krmte a hlavně zbytečně nerušte.
Manžel přijde s velikou boulí na čele a říká manželce:" Ty jsi říkala,že je venku kosa,ale byly tam hrábě."
😀
Dnes za drobného,ale hustého deště.Na první fotce jsem chtěla krásné, podzimní ,deštivé zátiší se psem,ale samozřejmě, když zmačknu mobil,tak se pes začne oklepávat z vody a je z toho jen rozmazaný bílý flek s barevným pozadím.
Zakrslý králík je pořád králík.Pokud je venku,tak venku být může i v zimě.Stačí, když kude mít dostatečnou podestýlku,sucho a kotec bez průvanu.
Pohlaví se dá poznat,už po narození,záleží na vaší šikovnosti.
Návod třeba zde.
Učitelské noviny "Návod" ???
Jedna střední ekonomická škola z Litomyšle se potýkala s velmi unikátním problémem. Mnoho dívek začalo používat novou rtěnku zn. AVON a chodily si malovat ústa na WC. To by bylo v pořádku, ale po nanesení rtěnky přitiskávaly ústa na zrcadla, nechávajíce tak na něm desítky otisků rtů. Nakonec se ředitelka školy, paní ing. J. N. se odhodlala s tím něco udělat. Svolala postupně všechny dívky na školní záchodky ve 2. patře a setkala se tam s nimi spolu s panem školníkem a uklízečkou. Vysvětlila jim, že jejich rtěnkové otisky způsobují při uklízení velké trápení, neboť pak se musí každý večer zrcadla náročně čistit. Aby názorně demonstrovala, jak NÁROČNÉ je ono čištění, tak požádala pana školníka, aby s asistencí paní uklizečky jedno zrcadlo umyli tak, jak to dělají každý večer. Školník vzal stěrku na dlouhé násadě, namočil ji v záchodové míse a setřel s ní zrcadlo. Od té doby se na zrcadle neobjevil jediný otisk rtu.
Někteří učitelé učí, ale jen někdo je učitel…
Léčbu máte v článku, ale lze požívat i bylinné přípravky, které nemají ochrannou lhůtu. Přípravky jsou Emanox, Kokcidin, ty mám úspěšně vyzkoušené jak léčebně, tak prevenci a ještě je Adicox.
Ale to neznamená,že mu doma není teplo.Nám doma také topení ještě netopí,je tam 21°C a pes lehá na dlažbě na verandě kde je 10.Holt už má zimní kožich.
Celou,vždyť i kukuřici žerou celou.
Slepicím přidáváme slunečnici běžně nebo mně ji vyberou ze směsi pro králíky.Sbírají ji i pod krmítky pro ptáky,ty přikrmujeme celoročně.
Jediné co jakž takž by se dalo,že se u králíků nedrží myši,jelikož jim prý vadí to jejich pískání.Ale jestli je to pravda, nevím.Morčata jsme měli s králíky ve chlévě.Myši tam nebyly,ale jestli za to mohla morčata nebo kočky,pes,těžko říci.
Jaterní kokcidióza.Porovnejte.
Protože to neznají.
Známá poslala foto,co to je.Podle mě kocour,myslíte si to také?
Stromy se začínají barvit,ale ještě jsou stále hodně zelené.Doma kroužkový maniak. Venku už mně rozkvítají bramboříky,což značí blížící se vánoční čas.Hlasí zimu,tak už je musím dát domů.
Ráno bylo chladno,jen 5°C,ale když se prodralo slunko bylo hezky.