U nás přibývá vrabců polních,domácích je tu jen pár.Polních mám před 3 lety létalo na dvůr 8 a dnes je jich hejno ani je nespočítám.
Příspěvky uživatele
acher
Prevence kokcidiózy,ale i třeba se nekazí tak rychle voda v napáječkách a i dobře účinkuje proti usazování kalu z vody v miskách,napáječkách.Ta prevence kokcidiózy,ale musí jít ruku v ruce i se správným krmením.
Krásné probouzející se ráno
Musím se podělit o včerejší zážitek z venčení.Chodím večer,tak po 21hod.,vyvenčit psa před spaním.Jen ulicí u nás,co vede do polí.Pes už je naučený,že se jde jen venčit.Večer už jsou všichni doma,nikoho nepokáváme.Včera ještě drobně pršelo.Už jsme šli domů,pes asi 20m přede mnou, už zatáčí k brance a najednou vyrazil k hlavní silnici.Je to asi 200m.Podívám se a po chodníku za silnicí jde bílý ovčák.Na Alana,když se potkáme štěká a vrčí,paní ho má co udržet a Alan,ikdyž si ho na vodítku nevšímá,ho nemá rád.No krve by se ve mně nedořezal.Už vidím katastrofický scénář,jak vletí pod auto nebo se servou.Zařvu Alane né,ke mně,pes neslyší,zařvu podruhé Alan ke mně,no už se blíží k silnici,zařvu po třetí Alan ke mně a pes se najednou otočí a běží zpět.To byla úleva.Pes,ikdyž neposlechl hned,dostal velikou pochvalu.
Obecně se doporučuje 1-2 lžíce na litr.I doba podávání je různá podle zkušeností každého chovatele.Někdo dává 5 dní jednou za měsíc,někdo týden,někdo podává i déle.
Fikovnice:Trochu jsem se ztratila…
Jak změním červenou barvu, prosím?
Na můj účet jsou dole barvy webu.
Dala jsem si přírodní barvy a za mě máte 1👍.Jste skvělí!
🙂
Komerční chovy mají své granule a ani ty nekrmí čistě jen granule.
https://kralici-hyla.cz/cz/informace/chov-hybridnich-kraliku-2.html
Jenže to musíte dát dávku, co králíci během pár minut sežerou.Pokud ječmen uschne,tak to opadá a pokud zůstane mokrý dlouho v miskách může kvasit nebo chytat plíseň.A také jestli bodou králíci to mokré, obalené zrní žrát.
Pokud byste si přečetl výše zmiňovaný odkaz,věděl byste,že králíci nežerou trus z podlahy,ale měkký přímo od řitního otvoru.
Nejlépe do nějaké míchanice.Někdo dává řezané kopřivy se šrotem,někdo strouhanou řepu.dávám máčené řepné řízky,lze i máčené vojtěškové úsušky.Způsoby jsou,ale už to není jen nasypat ječmen.
Cékotrofy není žrádlo,takže se do krmné dávky nepočítají.Přečtěte si následující odkaz, ať o krmení králíků něco víte.
http://klubvss.cz/wp-content/uploads/2011/02/VyzivaAKrmeniKraliku.pdf
A co si pod tím představujete.Lehnout na povel,či třeba označit zalehnutím předmět na stopě nebo zalehnutí po vyslání vpřed.Nebo něco jiného.
A podzim maluje..
Dnes po ránu za zamračené oblohy,ale i chvílemi sluníčka.Lítací pošuk,ale i přemýslivý,či inteligentně se tvářící pes.
Nb:krásný králík, je to tříslový nebo se pletu?
Ano je tříslový černý.
Tohle je třeba také samička jejíž matka je ze spojení dědeček -vnučka,ale tatínek už je nepříbuzný.Samička oceněná 96,5b.
Chovám tři plemena,příbuzenskou plemenitbu používám celkem často ke zjištění,co mně které zvíře do chovu přinese.Ať už vady,což slouží k vyřazení určitého jedince, nebo přednosti,které lze dál upevńovat.
Příbuzenská plemenitba ukáže vady a přenosti daného jedince.V tomto případě matky.Pokud se s ní umí zacházet,tak to není nic špatného.Takže můžete mít pěkné mladé,ale také to může být propadák.Rozhodně by se dál už připařovat příbuzní jedinci neměli.Jestli je to chov na maso,tak by to zas takový problém neměl být.