Měli jsme kuny ve stodole,teď už tam asi nejsou,a přesně platilo,že tam kde bydlí,neloví.Chodila po sousedech a u nás nic.
Přečetla jsem ten článek,kdy se mají práci přikrmovat.Máme krmítko celoročně a tak mohu napsat,že třeba v létě na něj lítali staří ptáci a prvních pár dní sýkorky s vylítlými mladými,pár dní se přikrmovaly konopky a pak už byli vidět,jak sbírají po stromech.A že by byli ptáci tlustí a líní jsem si také nevšimla.V ostražitosti je udržuje mladý kocour,starý už ptáci nezajímají.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.11.2023, 08:53:04
Tak u nás je to stejné.Krmítka máme dvě.Jedno zavěšené na ořešáku,jedno na tyči a hrdličky,zvonci,vrabci,strnadi se krmí na dvoře se slepicemi.Vzhledem k tomu,že na dvoře jsou 3 ořešáky,lípa,smrk,tůje a hned za plotem celý sad,tak se ptáci ani moc nepotkávají
Prevence kokcidiózy,ale i třeba se nekazí tak rychle voda v napáječkách a i dobře účinkuje proti usazování kalu z vody v miskách,napáječkách.Ta prevence kokcidiózy,ale musí jít ruku v ruce i se správným krmením.
Musím se podělit o včerejší zážitek z venčení.Chodím večer,tak po 21hod.,vyvenčit psa před spaním.Jen ulicí u nás,co vede do polí.Pes už je naučený,že se jde jen venčit.Večer už jsou všichni doma,nikoho nepokáváme.Včera ještě drobně pršelo.Už jsme šli domů,pes asi 20m přede mnou, už zatáčí k brance a najednou vyrazil k hlavní silnici.Je to asi 200m.Podívám se a po chodníku za silnicí jde bílý ovčák.Na Alana,když se potkáme štěká a vrčí,paní ho má co udržet a Alan,ikdyž si ho na vodítku nevšímá,ho nemá rád.No krve by se ve mně nedořezal.Už vidím katastrofický scénář,jak vletí pod auto nebo se servou.Zařvu Alane né,ke mně,pes neslyší,zařvu podruhé Alan ke mně,no už se blíží k silnici,zařvu po třetí Alan ke mně a pes se najednou otočí a běží zpět.To byla úleva.Pes,ikdyž neposlechl hned,dostal velikou pochvalu.
Obecně se doporučuje 1-2 lžíce na litr.I doba podávání je různá podle zkušeností každého chovatele.Někdo dává 5 dní jednou za měsíc,někdo týden,někdo podává i déle.
Jenže to musíte dát dávku, co králíci během pár minut sežerou.Pokud ječmen uschne,tak to opadá a pokud zůstane mokrý dlouho v miskách může kvasit nebo chytat plíseň.A také jestli bodou králíci to mokré, obalené zrní žrát.
Nejlépe do nějaké míchanice.Někdo dává řezané kopřivy se šrotem,někdo strouhanou řepu.dávám máčené řepné řízky,lze i máčené vojtěškové úsušky.Způsoby jsou,ale už to není jen nasypat ječmen.