Doron:Tak to je úžasný 👍👏👏👏 !
Přitom už chováte dlouho, že ?
Doron jen část.
Doron jen část.
Ano organizace opět vázla.Už při navážení zvířat.Lilo jak z konve,otevřená jedna brána,takže najet a pak vyjet byl horor.V pátek stály u obou vstupů fronty hodinu než se dostali lidi dovnitř. Na parkovišti došel papír v tiskárně,takže se závora neotvírala.QR kod u prodeje fungoval jen u některých zvířat,a o frontě u prodeje nemluvě.Takže si neumím představit příští rok evropskou výstavu.
Stačí,když bude možné smazat svůj příspěvek než tam bude další.To bylo i na ifauně.
Doron:Já taky nejdřív myslela, že vyhrál Alánek 🤣.
Gratulace veliká, ale kde jsou jako fotky vítězů ?!?! 😊
Foto vítězů neposkytnu,většina změnila majitele ještě před otevřením výstavy.Jedině foto dalších,které čeká speciálka v prosinci.
Ano chováme dlouho,mistrů a šampionů pár máme,ale nikdy se nám nestalo,že by vyhrála obě plemena najednou.
Sardullah:No tak koukám, že už jsem fakticky bába slepá …koukám na ten tvůj příspěvek s medailema na telefonu…proč bych si to zvětšila, abych věděla o co jde…zbytečný…a z textu jsem defakto pochytila, že výstava vyšla na jedničku…takže automaticky, že šampion je Alánek.😴
Takže ještě jedna gratulace, tentokrát za ten správný živočišný druh a Alánkovi vlastně též, neboť kdo ty králíci zodpovědně hlídá, že ….🤩
Kdyby jenom hlídal,on je občas(no někdy i častěji),musí nahánět a chytat když nějaký lidským faktorem zdrhne a páníčci už tak rychlý a obratný nejsou.🐇
To,že nejde příspěvek smazat mně také vadí.
Zrovna ten článek zde mně přijde hodně složitý a mám za to,že si tímto člověk akorád vyšlechťuje málo odolné králíky.Já dělám skoro opak.Co nejméně dezifekce,v krmení se držím restikce zrnin,granulí a dostatku sena,vlákniny.V odchovu se snažím nechávat jen bezproblémové jedince.Je to sice delší cesta na výběr,ale lze tím odchovávat kvalitní,bezproblémové a vysoce hodnocené jedince.Což potvrdila i letošní Lysá,kde obě kolekce dostaly nejvyšší ocenění.Pro mě je,ale nejvyšší ocenění práce opakovaný zájem chovatelů o koupi.
Děkuji moc.🙂
Sardullah:Tak velká gratulace paničce i Alánkovi 🌷👍
Děkuji🙂.Alánek má pochvalu za vzorné chování,jelikož byl 2 dny doma sám.Ceny získali naše kolekce obou plemen králíků.Obě získaly nejvyšší ocenění Mistr ČR,jedma samička ještě Šampiona ČR a ještě čestnou cenu.
Alánek si to dnes vynahradí.
Děkuji a i vám gratulace s vaším úžasňákem,kterého moc obdivuji.👍🌼
Děkuji,považuji to za životní úspěch.🙂
Díky moc.🙂
Tento víkend je pes trošku šizený,jelikož jsme ho trávili na celostátní výstavě zvířat,kde jsme vystavovali.A výstava vyšla na jedničku.
Už jsem sem dávala tento odkaz několikrát,ale ono se málokomu chce hledat.
Granule s jakým léčivem?Pokud to jsou granule s kokcidiostatiky,tak ty se nedávají občas,ale pořád jako jediné krmení.Možno dát seno.Pokud se dávají jen občas nemají žádný účinek a ještě si na kokcidiostatikum vytváříte rezistenci.Podle vašeho popisu je to nejspíše enterokolitida z nedostatku vlákniny.Zastaví se trávení a kokcidie se pak přemnoží vlivem špatného ph v zažívání jako druhotný.Jak jsou uhynuvší králíci staří,jakou směsí a jak hodně krmíte.Kokcidiostatiky už je jen dorazíte.Bohužel řada veterinářů nic než kokcidiózu nezná.
A já zrovna nefotila.
Tak,kdo se chystá do Lysé?
Dávám octovou vodu do napáječek pokud jsou vedra a ještě se mně nestalo,že by ji nepili.Dvě lžíce v litru tedy nejsou ani poznat.Spotřeba vody je u králíků individuální.Jednak záleží na tom,čím se krmí a za druhé každý králík pije jinak.Když třeba porovnám svých 10 samců,kteří jsou krmeni stejně,tak jeden vypije za den půl litru a druhý tak deci a je úplně jedno jestli je s octem či ne.
Tak to také platilo,že neloví tam,kde bydlí.U nás zatím nejvíce sbírají ořechy po dvoře a králíkárnách.Sýkorky,strakapoudi,sojky,brhlíci,žluna .Na krmítko spíš létají stehlíci,červenka,pěnkava,občas čížek,ale ti se zatím ještě víc zdržují okolo hnoje,kde jsou asi ještě nějací brouci či hmyz.