Až dospělí,na malý by byl moc těžký a noru nemají.
Příspěvky uživatele
acher
Zajíc vidí lépe za soumraku než za světla.Zrovna nedávno říkal bratranec,že dělali večer sčítání zajíců.Mají dalekohledy s nočním viděním.
Nevím tedy jak jinde,ale u nás rozhodně ptáci nejsou ani líní ani tlustí ani nemocní.To by je hned zlikvidovali dravci.Ale v létě,když prší,je zima a mají mladé, rádi na krmítka lítají.Pokud mají dostatek přírodní potravy na krmítko nelítají.Zdrží se tam třeba pár dní s vyvedenými mladými a pak už sbírají po stromech a keřích.Navíc v dnešní krajině chybí dostatek remízů,starých stromů,zarostlých ploch se semeny atd.kde ptáci sbírají hmyz a semena.A to neplatí jen pro lány zemědělců,ale i šlechtěné zahrady lidí,kde pro ptáky není ani potrava ani úkryty ani možnost hnízdění.
Xerxova:my taky dnes králík 😄- vetamixový plus rozvařená hlava a vnitřnosti od domácího
Alan má celého,akorád staženého a vyndanou žluč.Jinak si s ním poradí sám.
Alan má dnes také králíka,ale domácího.🐇
U nás už třetí den prší,sněží,padá déšť se sněhem.Pes ani nikam nechce a jelikož jsem byla celé dny v práci a doma to měl na starosti manžel,byl rád,že Alanovi stačí kousek na vyvenčení a jde raději domů.Včera večer jsem s ním byla sama,padal těžký mokrý sníh,potkali jsme sousedku s borderou,tek se vylítali na sadě.Dnes ale od rána prší a prší.
Přikrmujeme celoročně slunečnici plus na dvoře pšenici a kukuřici a v zimě přidáváme hovězí lůj a proso.Teď dáváme 2x denně litrový plecháč a je pořád vymeteno.
U nás se psům vždy vařilo.Maso plus rýže,krupky,těstoviny plus většinou mrkev.Dostávali vejce,kozí mléko,tvaroh.Dostávali veškeré odřezky masa,ale i to,co nechtěli se nehodilo pro lidi.Na cvičák se běžně vozilo maso z jatek.V postatě,tak krmím stále,jen vše nevařím.
Na if se dávala krásná přáníčka.Pojďme i zde pokračovat.Přeji všem krásné a hlavně radostné Vánoce se svými blízkými a v novém roce hodně zdraví,štěstí a vše nej,nej,co si kdo z Vás přeje.
🙂
Slámou běžně podestýlám,pšeničnou,králíci ji samozřejmě i žerou.Někteří chovatelé přidávají slámu ke krmení granulemi místo sena.Ano je to možné,ale mení to náhrada sena jako krmiva,ale jako vláknina je dobrá.
Alan je taková samostatná jednotka,co jsme ho přivezli.Po vypuštění na dvůr, tehdy ještě k nemocnému tibetovi,se rozhlídl a šel prozkoumávat dvůr,pak si lehl na koberec před dveřmi a spal.Na procházce sice šel za mnou,ale klidně na vzdálenost,co mě viděl.Ve 4 měsícíchjsem si připadala jako já pán,ty pán.Pamlsky venku nechtěl,doma na zavolání přišel,na hračku i přiběhl,ale opět venku si hračky ani nevšiml.Takže jsme se pak také učili na dlouhém vodítku.No teď už se toho dost naučil,ale ze všech čuvačů,co jsem měla, je tenhle povahou jiný.Ikdyž v sobě krev naší feny Bely,kterou jsme měli před 30ti lety,ale podoba tam je.Našla jsem foto její vnučky Eny a Alana to byla pra,pra,pra,prababička.
Připouštím různě,podle počtu mladých a kondice samice.Odstavuji nejčastěji v 8mi týdnech,ale pokud má samice málo mladých,je v kondici a přijde do říje,připustím ji třeba v 5ti týdnech stáří mladých,pokud zabřezne,po 14 dnech ji od mladých odstavím.Některé samice v říji i dost vyvádí,skáči po mladých a po připuštěni se zklidní.Většinou samice mají v rozmezí října až dubna,max. května 3vrhy,pak mají pauzu.Samice ale musí být dobře živené.
Tak u nás se jen zvedne jedno oko.
🙂
Tak to je přesný a Alan se ještě podívá pohledem: “Nejsem přece blbej,vím, co mám dělat a domů taky trefím.Ještě dřív než ty.”Zrovna dnes,z cesty zmizel k potoku.Nehrozilo,že by někam šel,do vody nejde a ještě je tam potok hodně hluboko.Řeknu Alan jdeme,nic,houknu znovu,nic,tak už zavolám nahlas Alan ke mně,kus za mnou se vynoří vysmátý pes,sedne si přede mě,hodí hlavu na stranu a přesně s tím výrazem.Co tady řveš,vím,kde seš,jen jsem to potřeboval dokontrolovat.
To jsme na tom stejně.Také v létě nepřipouštím.Nehodí se mně na výstavy.Letní mladý nemají tak kvalitní srst jako zimní a mají delší a slabší uši.
Myslela jsem si to samé,jelikož brkoslavy jsem u nás také viděla .
Zabývám se chovam výstaváků a mladý mám nejvíce v zimě už více jak 40 let.I teď mám troje mladé 14 a 10dní,jedna samice porodila dnes,další dvě mají mít mladé příští týden a 8 samic mám připuštěných teď na ledňáky.Dobrá samice s dostatatkem podestýlky, v kotci kde není průvan a vlhko,dobře živená,odchová i v -20.Samozřejmě se může stát,že samice o mladé přijde,ale zas to není žádná tragedie.Připustí se znovu.
bery25:može sa podavat aj kralikom,mam to prevažne pre hydinu,ale mam dve samicky nakryte,tak som myslel že im prilepsim
U nás znám jen tento,ale třeba u vás máte jiný.
https://veterinarni-pripravky.heureka.cz/propoul-plv-500-g/#specifikace
a pro králíky https://vitaminy-a-doplnky-stravy-pro-hlodavce.heureka.cz/ipc-prorabbit-0_5-kg/#prehled
ale jak už jsem psala,nepoužívám.Snažím se kvalitně krmit a pokud něco dávám navíc,tak spíš větvičky,borovice,smrku,dubu a kopřivy.Ty mám i nasušené.
Samicím po připuštění krmnou dávku vůbec neměním,pokud zabřeznou,tak jim po cca10 dnech zvýším dávku krmení,ale tak 3 dny před porodem opět snížím.Po porodu jim dávku krmení opět pomalu zvyšuji.