Verun:Jako že zdecimuje chov ne přenosné na lidi.🙄
Ale to si způsobí chovatel sám nevhodným složením krmné dávky.Pokud se dobře krmí,kokcidióza chov nedecimuje.Vím o čem mluvím,ročně odchováváme okolo 180 mladých.
Verun:Jako že zdecimuje chov ne přenosné na lidi.🙄
Ale to si způsobí chovatel sám nevhodným složením krmné dávky.Pokud se dobře krmí,kokcidióza chov nedecimuje.Vím o čem mluvím,ročně odchováváme okolo 180 mladých.
18 měsíců se uvádí u zajíce polárního,zajíc polní se v zajetí udává 4-5 let,ale v přírodě,to bude záležet na jeho štěstí.
Verun:A myslíte že dieta ve špitále, kde je třeba ten králík je z šit králíka nebo po venkovsku krmeného?🤭 není to jedno, to byla poznámka pro představivost, že i domácí králík z vesnice nemusí být to, co se očekává a i to co se očekává nemusí být to pravé(kokcidioza)
Co tím myslíte?Kokcidióza králíka není přenosná na jiný živočišný druh,takže pokud králík nemá jaterní kokcidiózu,kdy jsou znehodnocená játra,ale pes je klidně může,tak střevní kokcidiózu nepoznáte.Jinak své kokcidie má každý živočišný druh.
Verun:to byl podotek a předpoklad, že jich musí chovat víc, když jsou schopni zajistit krmení třeba na jeden měsíc, jeden králík by to asi nezachránil 😉 doba výkrmu cca 4-6 měsíců ? tak přece nezkrmí svůj výkrm jen psovi. musí zbýt i pro ně. já mám prostě představivost, vy né?
Pokud budete chovat křížence dvou čistokrevných masných plemen,tak je na obilí na váhu 3kg vykrmíte i za 100dní.
http://klubvss.cz/wp-content/uploads/2011/02/VyzivaAKrmeniKraliku.pd
Už po několikáté sem dávám tento odkaz.Dokonce už jsou 2 díly i zde v článcích a v 2.části je výživa samic.
Odkaz od megi je také dobrý,jen bych chovným králíkům nedávala kukuřici.Míchám si podobnou směs.Oves,granule,ječmen,slunečnice,vojtěškové úsušky.Chovným,mimo reprodukci, dávám hlavně oves,granule,ječmen jen málo.Mimo větviček a řepných řízků nedávám nic jiného.Nemám problém s připouštěním a to mám samice na horní hranici váhy pro dané plemeno a některé i nad.Nikdy jsem nedávala dietu jen seno a vodu.
Pokud samice mají být v říji a zabřeznout musí mít dostatek volné energie.A v tomto období,kdy potřebují dostatek energie na teplo,tak jim při vašem krmení žádná nezbude.Možná by to chtělo je zvážit a porovnat s váhou ve vzorníku plemen králíků.Čím je krmíte normálně?
Ke granulovanému senu bych ještě dávala nějakou hrubou vlákninu,alespoň slámu.Všechny tyto granuláty mají malé částice na posun trávaniny ve střevech.Znám chovatele kteří krmí granule a granulované seno,ale pro březí a kojící samice a pro mláďata mají koupené seno. Každý den nebo alespoń přes den jim trochu dávají nebo tu slámu.
Když máte vyvážený barf,tak granule jako pamlsek,podle mě nevadí.Ty vyvážené jsou.Takže pokud nebude pes tloustnout,tak to ničemu nevadí.Vždy se musím usmát tvrzení,že se granule tráví jinak než barf,ale když dám psovi králíka,sežere maso,kosti,střeva,tak se to také netráví stejně.Zrovna tak když dostane maso s kostmi a pak sežere slepicím kukuřici a namočený chléb.
Ještě něco nechováte?
Všechny granule nejsou špatné,nejsou ani všechny s GMO,chce to číst složení,tak jako u všeho.Jsou ale dražší než obilí,ale zase záleží na tom jaké má kdo možnosti nákupu.
balu:Věřím a nehaním kozí produkty. Jen prostě já je nevyzkouším.
Tak samo,každý máme něco,co nemusíme.
Středoasiat - pes,s jedním chodí okolo a tlapa ve sněhu je za dvě Alana.
Sardullah:Tý brďo…tak princezna v mých představách je stále to prtě jako na fotce s tím štěňátkovým Alánkem…😉
To je,viď,vždyť její bratr z té štěňátkovské fotky už je třeťák a velký kluk.Strašně to letí.
Starostlivá:Opravdu? Pastva na trávě jim ale nemuže ublížit už jsem jich takto viděla víc a určitě to pro ně je lepší než zavřeny ve chlévě aspoň si toho krátkého života víc užijí.
A byli to opravdu brojleři a ne klasická krůta ?
Děláme si doma kozí sýry,tvaroh,mléko pijí i všechna 4 vnoučata.Ale ono záleží i na plemeni koz.My máme české hnědé,ty sice nedojí tolik,ale mléko cítit není.Sýry i tvaroh dělám z čerstvého mléka hned ten den,co se nadojí.Pokud se nechá v lednici,chytá pachy.Ještě tak 2 dny vydrží zavřené v láhvi,ale pak už mně také nechutná.Když nechávám sýr známým,tak se také zpočátku divili,že není cítit,oproti těm kupovaným.Děláme čistý sýt,ochucené různým kořením a bylinkami nebo nakládaný v oleji.Ono je to obdobné jako s masem.Máme několik známých kteří říkali,že by kozu nikdy nejedli a když se naložila,udělala na grilu ani nepoznali,co jedí,pokud se jim to neřeklo.
Sardullah:Tý brďo…nedávno jsme měli takový štěněcí záprtky, viď??…A teď už 4 roky…Gině budou 28.3. ...to to letí. 😴…
Jo Alanovi 10.2.,jak ta zvířata rychle stárnou.Já to tedy říkám i vnoučatům,ale u sebe si to nechci připustit.Vždyť tahle naše princezna už půjde do školy.
Orionka:Je to krásný Pan pes. Důstojnost sama.
Děkuji,možná k stáru bude i rozumnný.
Granule od Sehnoutka jsem kdysi krmila,ale nenadchly mě.Krmím Pohledské Dvořáky,ale už je to nějaký rok zpět,tak už mají třeba granule lepší.Nevím,jedině vyzkoušet.
Dnes jsme vyrazili o hodinu déle,bylo mrazivo -12°,včera jen -6°,ale krásně.No dalších 14 dní zase večer s čelovkou.
tetrivek:Když byla malinká tak byla prostě samostatná a šla si kam potřebovala. Když jsem jí pustila na volno. Na bezpečné louce. Tak bude pokračovat na šňůře.
Alan byl také od malička samostatný a následoval mě až když jsem byla dost daleko,ale to jsem ho nechávala na volno.Později,když se začal rozhlížet a měl snahu lítat za vším,co se kde pohlo,dostal dlouhé vodítko a další minimálně 2 roky chodil na vodítku.Pouštěla jsem ho jen tam,kde sem viděla,že nic není a pořád povelovala.Jak se víc vzdálil přivolávala,ale lépe reagoval na povel,sedni,stůj,lehni.Neustále vracet se mu moc nechtělo.Také přesně ví,kdy je na vodítku a kdy ne a i jak je dlouhé.Teď mu budou 4.Mohu ho pouštět celkem dost.Lidí si nevšímá,pokud vidí psa,tak si sedne,bohužel až na jeho úhlavního nepřítele BŠO,tam musí na vodítko.Pokud se může se psem seznámit nebo i pohrát,není problém ho ani od něj odvolat.Pokud ne,stačí důrazné NE a, ač nerad ,poslechne.Jediné,co se mně zatím nedaří jsou zajíci.Nedokáže,tak jako všichni čuvači před ním,rozlišit,že venku se za zajícem neběží,ale doma, pokud uteče, se zase naopat musí nadehnat a chytit.Takže vodítko,trpělivost,vytrvalost a cvičit,cvičit.