Králíci mají pšeničnou slámu jak v zimě na podestýlku,tak samice na stavbu hnízd. Ječmen pěstujeme na poli,ale sláma se,právě kvůli osinám,zaorává.Bereme si balíky pšeničné a pokud je i ovesné slámy.Slepice se podestýlají drtky ze sena,ale teď i třeba ořechovým listím.
Příspěvky uživatele
acher
Kraše jsem poprvé viděla na výstavě někdy v 80.letech,dokonce jsem si ho i chtěla pořídit,ale u nás tehdy nebyl k sehnání.
Se omlouvám
Je to pěkný,ale čuvač by tohle nedělal.To je pastevec,dá se naučit řadu věcí,ale tahle nestopuje.Máte rotvíka,jestli se nepletu,a to je služební plemeno.Kamarád je má a cvičí asi 50 let,ale to je o něčem jiném.Když jsem viděla jak dlouho a kolikrát s nimi dělá třeba jeden cvik,tak to čuvač už by byl tak otrávený,že by už necvičil nikdy.
Tibet nevětřil ze vzduchu,ale také nechodil s čumákem vraženým do země.Oni ani ti čuvači neryli čumákem v zemi,ale lehce nad zemí a lehkým klusem.Berńáci ti chodili s čumákem u země a rozvážně.Mě už by tahle absolutní přesnost nebavila a asi by to nebavilo ani psy.Trénovali jsme 3-4 hodinové stopy,ale aby je pes spolehlivě udělal a ne aby označoval pomalu šlápotu po šlápotě.
Už je to přeci jen pár let co jsem skládala zkoušky a závodila podle ZVV s čuvači a berňáky.Berńáci se na pamlsky učili dobře,ale oni všichni stopovali nadšeně a brzy jsme pamlsky vypouštěli.Stopy na ZVV2 mívali 98 -99b.Čuvači to bylo něco trochu jiného,ti pamlsky se země nesbírali,často si nevzali ani pamlsek ode mně z ruky a mohlo to být třeba pečené kuře.Ti to dělali často jen za nadšenou pochvalu a vypuštění volno.Přesto jsem měla i čuvače s ZVV3.Kapitola byl tibet.Ten uměl krásně udělat stopu,ale jen toho,koho neviděl.Tam nešlo našlápnout stopu,vzít psa jít stopovat.Pamlsky,hračky nic.Koukl na mě s pohledem,co chceš,vždyť seš tady.Ale když ho vzal na stopovačku manžel,já odešla třeba i 2km a manžel jenom řekl:hledej paničku,to udělal stopu na 100b.S Alanem také občas děláme stopičku jen tak pro zábavu,také bez pamlsků,ale s kroužkem na konci.
Jenže ječná sláma štípe,jsou v ní osiny z ječmene.Na rozdíl od pšeničné a ovesné.
Doron k té stopě.Pamlsky na stopu jsem dávala tak na první dvě,tři,potom už o ně psi nestáli.Dostávali pamlsky,hračku až na konci stopy. Na stopě si jich nevšímali a přecházeli je,zdržovaly je.O to větší byla odměna,pochvala po vyprocování stopy.
Fram dospívá a bude se nejenom vymezovat proti cizímu vetřelci,cizí člověk,cizí pachy,ale i si vymezovat místo ve smečce.U nás když vynechám berńáky,tam to bylo jedno,tak čuvači,tibeťák i špic,když se vzal jeden pes na výstavu,cvičák,veterinu,tak s příchodem domů to znamenalo vzít všechny ven nebo alespoń vypustit na zahradu,pole.Pustit příchozího jen tak na dvůr,byl by také rachot.
U nás v noci také mrzne,ale přes den je nad nulou.Ježci chodí stále.Dnes byli na večeři tři.
🙂
Zazimovaní? Před půl hodinou se dva krmili na mase.
🙂
🙂
David:Dobrý den, nevíte někdo co je za plemeno moje kočka, je jí 6 lekočka její matka je domácí kočka to vím ale napadlo mě že je otec britský kocour.
Také vesnický kocour.
No podle fotky to výmarák není.
Vahine:To byla cizí kočička? Jestli jo, tak teda koukám na kámoše 😊 👍
Cizí byla,ale před vánocemi už to bude dva roky,co ho někdo k nám vyhodil a od té doby je náš.Alan ho tehdy našel pod dřívím,kocour se ho nebál,Alan ho nechtěl sežrat a od té doby jsou kámoši.S jiným našim kocourem by se o pamlsky nedělil.
Kámoši jak hrom.Pastevec se s ním podělí i o pamlsky.
Podzimní ráno a lítací poděs..
Děkuji,rady a zkušenosti jsem jí přeposlala.Pokud bude mít někdo ještě nějakou radu ,zkušenost bude za ni vděčná.