Aktuálně: 3 570 inzerátů215 975 diskuzních příspěvků18 327 uživatelů

Příspěvky uživatele

acher

acher
acher 12.11.2024, 21:23:26 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 12.11.2024, 19:46:13

Co dáváte za koření na pečení?

acher
acher 12.11.2024, 19:16:26 xxx.xxx.222.196

Varaxi zajímavý recept.Vyzkouším na kozím mase.Neměl by někdo recept na srnku.Dostali jsme přední nohu a žebra,ale srnčí jsem dělala jen jednou,pekla,tak sháním i nějaký jiný recept.

acher
acher 12.11.2024, 19:13:02 xxx.xxx.222.196

Dělám kozí sýr jednoduše.Mám syřidlo Fromase 220 TL.Mléko zahřeji na 75 °C asi 2 mimuty,pak zchladím na 33°C přidám lžičku syřidla na 2l,řádně promíchám nechám stát asi 30-40min.,vznikne tuhá sraženina tu rozkrájím na takové kostičky asi1x1 cm,nechám stát asi 10 min.,opět rozkrájím na ještě menší kousíčky a za občasného zamíchání nechám stát dalších asi 30 min.,potom slévám do hustého cedníku a nechám do druhého dne vykapat.Sýr lze různě ochutit,osolit,přidávám třeba sušený česnek,pepř,kopr,papriku.Je to recept ze Slovenska od příbuzných kteří dělají sýry kozí,ovčí i z kravského mléka.

acher
acher 10.11.2024, 17:27:26 xxx.xxx.222.196

Takhle se jeden živil po obědě,ale muselo jich tam být víc.Ráno jsem jim uklidila a plno hovňousů

Obrázek
acher
acher 10.11.2024, 12:17:00 xxx.xxx.222.196

Přikláněla bych se k té kočce.Tvar je podle toho, čím je krmena.Pokud nekvalitně,tak takový lívanec klidně má.Kuna určitě ne.

acher
acher 10.11.2024, 11:48:49 xxx.xxx.222.196

Probouzející se ráno -6 °C.Vycházející sluníčko,krásný podzimní den.Cestou domů jsme se stavili na hřitově a Alan byl vzorný,bez jakéhokoliv povelu chodil za námi po cestičkách a vzorně čekal u hrobu.Fotit ale sama lítajícího Alan mobilem a ještě koukat aby mě nesejmul,to dá zabrat.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
acher
acher 10.11.2024, 10:55:02 xxx.xxx.222.196

U nás ráno -6,ale ježci se krmí pořád.A ten hovňous ježka nebude.Uklízím po nich  2x denně a mají úhledné šištičky.

acher
acher 09.11.2024, 12:27:26 xxx.xxx.222.196

MATEŘSKÉ MLÉKO.

Milý Petře !

S radostí Ti oznamuji, že se narodil plod naší lásky malý Petřík. Žel, z důvodu nedostatku mateřského mléka jsem musela najmout kojnou. Má kubánský původ, takže od jejího mléka kůže našeho děťátka úplně zčernala. Za toto teda já vůbec nemůžu... 

Tvoje milující Anička.

Drahá maminko ! 

Před chvílí se mi dostal do rukou dopis od Aničky, ve kterém mi oznamuje, že se nám narodil synáček. Jelikož nemá dostatek mateřského mléka,je odkázaná na pomoc kojné, která je barevná a od jejího mléka se téměř načerno zabarvila i kůžička Tvého vnoučka, za což moje drahá Anička vůbec nemůže.Doufám že se spolu s námi těšíš... 

Objímá Tě Tvůj syn Petr.

Můj drahý synu ! 

Při Tvém narození jsem dopadla přesně tak jak Tvoje Anička. Ztratila jsem mléko, proto jsem Tě krmila kravským mlékem. Zřejmě proto se z Tebe stal takový vůl... Za to tedy já vůbec nemůžu... 

Líbá tě Tvoje maminka

acher
acher 09.11.2024, 12:15:56 xxx.xxx.222.196

Myslím si,že předčasná smrt jim daleko víc hrozí pod koly aut,než z opotřebením zubů po pár týdnech  žraní kočičích granulí.

acher
acher 08.11.2024, 08:43:31 xxx.xxx.222.196

Pamatuješ ještě Erbenovu Polednici?? Tak tohle je paráda, napsat současnost a přitom zachovat rytmus a slovosled a význam klasika!!!

K. J. Erben - Finančnice

U záložny lidé stáli, z plna hrdla křičeli.

Kde jsou naše prachy, králi, kam úspory zmizely?

královy jim ruce kynou – mlčte, dám vám svobodu!

Lid však kleje: piješ víno, nás posíláš pro vodu!!! 

Tady každá rada těžká ve čtvrtek i v pondělí.

Zeptejte se Klause, Johna kam se prachy poděly.

Král jim hází hračky z věže – Klause, Ježka, Kohouta. 

Všechno marno, Klaus i Ježek bum bác letí do kouta.

Bude-li vám, lidi, zima bude-li se krátit dech, 

chcete-li se míti prima, čtěte si v mých dramatech.

Zase křičí, rudnou v líci – čti si svoje kydy sám!

Že na vás, vy nezbedníci, Koženého zavolám? 

Pojď si pro ně, zbohatlíku, pojď, vem si ty zlostníky!

A hle, kdosi bere kliku, lodě, banky, podniky –

Jako stín se ruka plíží, na co sáhne - otočí. 

Z obýváků, ložnic, spíží vybírá si obročí.

Již vztahuje černé ruce po chlebě i po soli –

Sametová revoluce dneska právě vrcholí 

Slyšte, první, druhá, třetí,

v poledne zvon udeří –

klika cvakla, dveře letí –

EU vchází do dveří.

Ve mdlobách tu národ leží,

na čele se perlí pot.

Pokladna je prázdná, temná –

zbudou prachy na důchod?

acher
acher 08.11.2024, 08:33:58 xxx.xxx.222.196

"Češtinářský bonbónek" 

-Kdo to sepsal - klobouk dolů, (musel to být velmi dobrý češtinář, asi pedagog ! ) protože je zachován perfektně Erbenův styl. Přesně to sedne tak jak má, nikde nic nevyčnívá  navíc, ani neschází - verš a rým - dávám za jedna z hvězdičkou !!!   Málo je takových veršotepců anonymů, kteří by to tak precizně dali. A krom toho fakt: - absolutně výstižné 

Polednice

Řehoní se dítko drze, učitelce v bledou líc,

ať se jenom úča vzteká, ví, že vlastně nesmí nic!

Učitelce v hlavě hučí, chvějí se jí kolena,

když tu v umučené lebce bleskne veršík Erbena.

"Pojď si proň, ty Polednice, pojď, vem si ho, upíra!" 

Když tu dveře ztichlé třídy, kostlivý hnát otvírá.... 

Pod plachetkou - však to známe - příšera se zjeví tu, dříve rozjívené děti náhle stojí v zákrytu

. "Dej sem dítě!" zaburácí, "volala jsi, tady jsem!"

"Volala jsem. Pročpak dítě? Víš co? Radši mě si vem! 

Ty si sbalíš děsné dítko - horší přijdou do školy - 

a mne za zmizení žáka odbor školství osolí. 

Mě si vezmi, Polednice, konečně tak najdu klid! 

Kolegyně potvrdí ti, jak je těžké takhle žít.

Ať se kde chce co chce šustne, kdo je vinen ze všech zel? 

Kdo je volán jako pucflek? Zcela jistě učitel! 

Když si páťák místo džusu dá pořádný rumu lok, 

na koho se ukazuje? Zanedbal to PEDAGOG! 

Když se dívka zfetovaná vrhá z okna jako cvok,

v ruce láhev od čikuli... kdo je vinen? PEDAGOG!

Když mládenci skotačiví vhodí chodce v říční tok,

kdopak za to zvěrstvo může? Jen a pouze PEDAGOG! 

Že děťátko v třetí třídě pohačá si druhý rok,

kdopak mu měl IQ zvýšit? Kdo to nezvlád´? PEDAGOG! 

Tak to vidíš, Polednice, škoda mluvit, hanba klít, 

proto radši mě si vezmi, ať mám jednou pro vždy klid." 

Polednice hlavu skloní, slza z oka skane jí. 

Šeptá: "Nejsem kompetentní, zanech marných nadějí." 

Na pozdrav svým strašným hnátem učitelce zakývá, 

chápe už, proč pro tu ženu není příliš děsivá…  

A pak že lidová tvořivost vymizela!!!!!

acher
acher 07.11.2024, 17:58:00 xxx.xxx.222.196

Králíci mají pšeničnou slámu jak v zimě na podestýlku,tak samice na stavbu hnízd. Ječmen pěstujeme na poli,ale sláma se,právě kvůli osinám,zaorává.Bereme si balíky pšeničné a pokud je i ovesné slámy.Slepice se podestýlají drtky ze sena,ale teď i třeba ořechovým listím.

acher
acher 07.11.2024, 09:44:37 xxx.xxx.222.196

Kraše jsem poprvé viděla na výstavě někdy v 80.letech,dokonce jsem si ho i chtěla pořídit,ale u nás tehdy nebyl k sehnání.

acher
acher 06.11.2024, 22:44:59 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 06.11.2024, 22:20:50

Je to pěkný,ale čuvač by tohle nedělal.To je pastevec,dá se naučit řadu věcí,ale tahle nestopuje.Máte rotvíka,jestli se nepletu,a to je služební plemeno.Kamarád je má a cvičí asi 50 let,ale to je o něčem jiném.Když jsem viděla jak dlouho a kolikrát s nimi dělá třeba jeden cvik,tak to čuvač už by byl tak otrávený,že by už necvičil nikdy.

acher
acher 06.11.2024, 21:47:59 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 06.11.2024, 21:00:29

Tibet nevětřil ze vzduchu,ale také nechodil s čumákem vraženým do země.Oni ani ti čuvači neryli čumákem v zemi,ale lehce nad zemí a lehkým klusem.Berńáci ti chodili s čumákem u země  a rozvážně.Mě už by tahle absolutní přesnost nebavila a asi by to nebavilo ani psy.Trénovali jsme 3-4 hodinové stopy,ale aby je pes spolehlivě udělal a ne aby označoval pomalu šlápotu po šlápotě.

acher
acher 06.11.2024, 20:13:08 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 06.11.2024, 11:22:54

Už je to přeci jen pár let co jsem skládala zkoušky a závodila podle ZVV s čuvači a berňáky.Berńáci se na pamlsky učili dobře,ale oni všichni stopovali nadšeně a brzy jsme pamlsky vypouštěli.Stopy na ZVV2 mívali 98 -99b.Čuvači to bylo něco trochu jiného,ti pamlsky se země nesbírali,často si nevzali ani pamlsek ode mně z ruky a mohlo to být třeba pečené kuře.Ti to dělali často jen za nadšenou pochvalu a vypuštění volno.Přesto jsem měla i čuvače s ZVV3.Kapitola byl tibet.Ten uměl krásně udělat stopu,ale jen toho,koho neviděl.Tam nešlo našlápnout stopu,vzít psa jít stopovat.Pamlsky,hračky nic.Koukl na mě s pohledem,co chceš,vždyť seš tady.Ale když ho vzal na stopovačku manžel,já odešla třeba i 2km a manžel jenom řekl:hledej paničku,to udělal stopu na 100b.S Alanem také občas děláme stopičku jen tak pro zábavu,také bez pamlsků,ale s kroužkem na konci.