Bodlinka:to je asi drobný detail. potomci prostě budou takoví ti neurčití malí kříženci, kterých je všude miliarda.
Asi tak,přerostlý zakrslík,kterých je plná inzerce.
Bodlinka:to je asi drobný detail. potomci prostě budou takoví ti neurčití malí kříženci, kterých je všude miliarda.
Asi tak,přerostlý zakrslík,kterých je plná inzerce.
Oni ani ti králíci moc zakrslí nebudou.Čistokrevný ZB má váhu 1,5 -1,8kg a čistý Z 1-1,3kg.
Akorád jestli máte s ušima nahoru,tak to bude ucho sem,ucho tam.Proč vůbec chcete takové křížence,na maso určitě ne.Kříženců zakrslíků jsou plné inzerce.
🙂
Přišla jsem z venku,udělala kafíčko a snídani,otevřela počítač a začetla se.Krásné čtení po ránu.
Jestli je koza šťastná, když má nebo nemá kůzlata, posuzovat nebudu,ale k těm mláďatům.Nám kdysi uhynula samice při porodu.Měla 6 mladých.Neměla jsem jinou samici kam je dát.Co s nimi.Dala jsem je ke kočce která měla 3 dny dvě koťata.Myslela jsem si,že je sežere,ale ona všechny odchovala.Ještě když jim byly dva měsíce a byli zavření ve chlívě v ohradě,tak k nim chodila a myla je a oni i cucali.
Kastrace - Wikipedie
Kastrace samců se provádí odstraněním varlat (orchiektomie), u samic odstraněním vaječníků (ovariektomie) nebo vaječníků i s vejcovody a dělohou (ovariohysterektomie)
Tak jsme procházku a venku vše nakrmit stihli akorád.Už leje jak z konve.
Dlouho jsem zde nebyla,koukám,co mám nezkouknutých příspěvků,ale není čas.Tak jen nějakou fotku z ranní procházky a náš letošní adoptivní přírůstek.Už se vyléčila,přibrala a už vypadá jako kočka a ne žebřińák.
Pokud máte doma tzv.černou mast Ichtoxyl,použijte ji,lze i udělat obklad z tvarohu,čím dříve začnete léčit tím lépe.
https://ziva.avcr.cz/2014-3/plachetnatka-kerova-evropsky-pavouk-roku-2014.html
🙂
Ta samice byla po porodu jak dlouho.K postižení parézou dochází u samic v období po porodu v důsledku hypokalcémie a hypoglykémie, které jsou vyvolány vysokými nároky na energii v období laktace a nevyváženou krmnou dávkou,hlavně nedostatkem vlákniny.Kdy samice nejdříve začne méně pít,pak méně žrát,nejčastěji právě seno,až se ji zastaví trávení.Právě po zabití je v žaludku vodnatý obsah,místo pevného,je zvětšený,střeva jsou prázdná,nafouklá.Toxikóza postihuje samice před porodem.Většinou samice obézní.Chybí jim rovněž dostatek vlákniny,opět přestávají žrát,pít,dochází k úhynu.
Tasemnici hráškovou jsem u králíka viděla,byly to takové průsvitné měchýřky na játrech.
Myslím si,že to tasemnice není.Mě spíš praštila do očí ta prázdná,nafouklá střeva a velký,vypadá to jako vodnatý,žaludek.Takže by to mohla být i paréza,ale i toxikóza .
Mám stejnou zkušenost ne se psy,ale s kočkami.Chtěla jsem 2 i více k hospodářkému stavení.Nešlo to,nebyly by doma.Přesto,že kočky mají k dispozici chlév,stodolu ,půdu,krmení,veterinární péči.
🙂
Když jsme měli doma krávy,tak se jalovice připouštěly v 16ti měsících.Jestli to stále platí.
K zamyšlení…
Před předloňskými vánocemi jsem psala,jak nám někdo nadělili zrzatého kocourka Emila a letos v lednu se u nás pro změnu objevila mourovaná kočička.Podezírám tedy Emila,že ji přivedl,že se u nás bude mít dobře.Hubená,ale nesmírně mazlivá,chovací,zrovna tak jako Emil.No už začínáme mít nedostatek rukou na chování a mazlení.
Dnes jsme po delší pauze vyrazili brzy ráno na dvě hodinky na procházku.Byl všude klid a nikde ani noha,jen ptáci,veverka,srnky a zajíci.
Proč toho kozlíka chcete kastrovat? U nás se tedy kozlíci nikdy nekastrovali,prostě se ve 3-4 měsících porazili a bylo to vyřešené.