Ještě jednoho fešáka,hnízdí nám u baráku.
Příspěvky uživatele
acher
Jo,jo nám takhle zbyla ve stodole jen kvočna a pořád seděla,že jsem si myslela,že je mrtvá.Tak jsme ji vyndali a tam žádné vejce,jen okolo pár skořápek.Nám slepice snášejí ve vyvýšených hízdech,tak se tam ježek nedostane.U nás mají slepice celý dvůr a ještě přístup ven na zahradu.
Jo ty ponožky se mně také líbí a moc by mě zajímalo,jestli mu nějaké zůstanou nebo jestli vylínají.Vnoučata by ho brala hned.
U nás ve stodole zimuje ježků několik,skoro každý večer chodí ke kočkám na granule a kromě toho,že jednou odnosil ježek vejce kvočně,co seděla ve stodole na zemi,se nám nestalo,že by odnesl vejce a už vůbec ne,že by okousal slepici.Zrovna nedávno jsem krmila králíky a mezi králíkárnami jsme na sebe s pořádnou ježkovou chvíli koukali,než se otočila a zvolna odešla a zalezla pod dříví.
Kamarádka mně poslala foto kvetoucí jabloně s jablky.Moc se mně to líbí a tak je sem přidám,třeba někoho také potěší.
U nás prší od včera,takže ráno procházka mezi kapkami deště.
Fikovnice psala jsem už výše,to je velký černý špic a chovatelka ho nabídla synovi,který už od ní má 13.letého bílého,ale jestli doplní rodinnou smečku není v mém rozhodnutí,ale mně se Goro moc líbí.
To je Goro 14ti denní velký černý špic.Narodil se jako jedináček a paní chovatelka ho nabídla synovi,jestli ho nechce ,když má od ní už 13ti letého špice velkého bílého.No jestli se přestěhuje k naší smečce není v mém rozhodnutí.
Zatím nekouše,ale loužičky dělá….
Marie:Dobrý den, mám stejný problém, řadu let chováme králíky. Strava - čistá voda, seno, zrní, občas suchý chleba (ale to minimálně). Kotce čistíme pravidelně každý týden. Teď mi začali taky umírat mladí králíci - krásně rostou, večer je ještě v pohodě, normálně žere a ráno ho najdu mrtvého. Kokcidiózu máme přeléčenou. Mor to není, protože by to byl úhyn ve velkém, ne s odstupem týdnů. Úplně je to člověkovi líto, vytahovat mrtvé kusy a nevědět proč to je. Může se někdo podělit o zkušenost ??
Předem děkuji. Marie
Tak nejdříve,v jakém stáří ti králíci hynou,jsou očkovaní na mor,v jakém stáří,je očkovaná matka na mor,jakou vakcínou.To s velkou pravděpodobností vypadá na mor2.Kokcidiózu přelečujete čím,v jakém stáří a proč.Mají příznaky kokcidiózy?Musíte dát víc informací.
Samička byla už asi tzv.přeříjená. Sameček nemusí nutně spadnout na bok a i tak může být samička nakrytá,otázkou je, jestli zabřezne. Pokud neumíte palpaci nebo nemáte někoho kdo to umí,tak buď na veterinu nebo měsíc počkat ,jak to dopadne.Jak je samička stará? Samička si rozhodně nepřeje zoufale “miminka”,to jsou prostě hormony.
Mám to stejně.Bydlíme u hlavní silnice,vyrostly u nás naše děti,bráchy děti,všechna vnoučata.Všichni od malička věděli,že se u silnice stojí a nikdy žádného ani nenapadlo u ní nezastavit a nepočkat.Naše děti chodily od 2 let do jeslí,jezdili jsme autobusem a přes hlavní jsme přecházeli 4x.Dokonce i malé mimino pozná přísný tón,kdy se maminka zlobí.Když mě při kojení syn kousl a houkla jsem přísně ne a sundala ho z prsu,tak pak stačilo pár krát přísné ne a i to 7mi měsíční mimino si to pamatovalo.Stejnou zkušenost pak měly i snachy.
Tak to jsme za celá ta desetiletí měli super kvočny.Nikdy jsme se o ně nestarali,kolikát se ani nevědělo kde sedí a kuřata vyseděly.
Zajistěte aby jí tam nemohly jiné slepice a nepodnášely jí tam a jinak si jí nevšímejte.Sama ví,co má dělat.
https://www.chovzvirat.cz/inzerat/201805-jorksirsky-terier/
Toto je opravdu s PP?
Děkuji,máme v blízkém okolí několik luk s kopretinami,ale tady jich je rok od roku víc a víc.Asi i proto,že louku sekají pozdě.Tak ať se vám ta vaše loučka rozrůstá.
Nedalo mně to a vyfotila jsem si kopretinovou louku za humny.Kopretiny kam se podíváš.
S divokými králíky zkušenost nemám,ale s domácími letité.Chovám tři čistokrevná plemena. Vojtěškové seno by se nemělo krmit samotné,ale s lučním.Jablka pro malé králíky také nic moc.Granule Energys,ale jaké.Start,výkrmové,s kokcidiostatiky nebo bez.
U mláďat která začínají žrát je nejčastější příčinou úhynu nevhodné krmení.Čím je krmíte.
🙂