Aktuálně: 3 730 inzerátů209 692 diskuzních příspěvků18 240 uživatelů

Příspěvky uživatele

acher

acher
acher 15.06.2024, 14:14:40 xxx.xxx.222.196

Kuna na krůty nepůjde a liška se tam nedostane.Máme zděný kurník ve chlévě,ale stávalo se,že některé slepice spaly na ořešáku,perličky tam nocovaly běžně a nikdy se žádné nic nestalo.Dokonce jednou,když se liška dostala na dvůr,tak to,co vylétalo na ořášáky přežilo,co zůstalo na zemi ne.Několik let jsme měli i dvě slepice,co spaly na ořešáku celoročně i za velkých mrazů a dokonce jim ani neomrzly hřebeny.Ono taky kdo by je sundával,dostat se tam nedalo a klepat se 30ti letými ořešáky už vůbec ne.Přitom slepice chodily do kurníku snášet.

acher
acher 15.06.2024, 09:42:57 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 15.06.2024, 08:40:19

Je to přesně tak,jak píšete.Nikdo,kdo je jen teoretik nemá o složitosti ponětí.Něco o tom vím,máme s rodině už šestou generaci myslivců.Jak sami říkají k nárůstu počtu divočáků přispívá řada faktorů.Jejich velká přizpůsobivost,mírné zimy,takže jarní bachyńky mají často selata na podzim,dostupnost potravy,v jejich větší regulaci brání i značný pohyb lidí v přírodě,neukáznění pejskaři,těžko mohou střílet,když neví kdo se kde vynoří.A je toho daleko více.Bratránek jezdí s dcerou v noci na posedy a když skolí 2 divočáky,vyvrhnou,dojedou pro ně,těžko mohou parkovat pod posedem,přijdou nad ránem a ráno musí do práce a dcera do školy.Není to tak jednoduché ,jak si řada  lidí představuje.a to jako hospodář musí ve dne v noci přijed ke srážce se zvěří atd.Chtěla bych vidět,kolik z těch kritiků by to chtělo dělat.

acher
acher 15.06.2024, 09:26:39 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 14.06.2024, 16:07:01

Proč myslíte,že se chov králíků nevyplatí,co o om víte.

acher
acher 14.06.2024, 08:39:00 xxx.xxx.222.196

Psa mám také naučeného sednout a choval se stejně jako ten váš.Seděl,sledoval,pamlsek nechtěl,tak jsem ho chválila slovně a pamlsek dostal až když se podíval na mě.chvíli to trvalo,ale teď si sedne,sleduje,ale když dojdu k němu,tak už otáčí hlavu na mě a na pamlsek čeká.

acher
acher 11.06.2024, 16:19:04 xxx.xxx.222.196

Návod na psa

Dobrý den, 

chtěl bych navázat na reklamaci psa, model JRT Laos, šarže 2019.05.20., kterou jsem Vám poslal v polovině února. V červnu se nám najednou (přes noc) nainstaloval update operačního systému do verze JRT Puberta. Předchozí verze, JRT Puppy, byla sice občas obtěžující, ale už jsme si na ní zvykli. Viděl jsem dříve reklamy, že "s novým systémem přijdou revoluční změny", a od dalších uživatelů modelu JRT jsem slyšel, že "tento update změní Váš život k nepoznání", ale asi jsem to pochopil nějak špatně… Pes po updatu nekomunikuje správně s jinými zvířaty, hlavně s dalšími psy (samci), s ježky a koňmi. Vypadá to na poruchu psí Wi-Fi nebo Bluetooth. Ihned se zapínají alarmové funkce jako hlasité štěkání, vrčení, tahání za vodítko, občas i kousání do vodítka. Pes je pak těžce ovladatelný a umí v amoku i kousnout do ruky majitele, kterého jakoby nepoznával. Nereaguje pak na přivolání ani na pamlsky; pevný disk (tzv. mozek) v tom okamžiku vůbec nefunguje. Pes má rád za cíl (nikoliv kybernetické) útoky hlavně na vetší a starší modely, což bývá bohužel nebezpečné a může skončit poškozením hardwaru. Naposled bojoval s vlčákem nebo dobrmanem. Spolupráce s modelem ženským a s nejnovějšími modely psa (taky JRT) ne staršími než rok, vypadá zatím překvapivě ok. Na kočky nereaguje, když se nepohybují. Místní doktor ajťák, který se na náš model JRT Laos díval, říká, že si na totéž po updatu do JRT Puberta stěžuje hodně zákazníků, a že za to může částečně hardware "Cojones", kterého jsme si dříve ani nevšimli. S updatem operačního systému toto periferní zařízení hodně vyrostlo a prý velice ovlivňuje fungování pevného disku. Doporučuje se odstranění ve vhodném okamžiku. Není ale garance, že se nepořádné chování modelu JRT Laos ihned změní a je možné, že budeme muset počkat na další update systému do JRT Adult, který je ale pořád ve zpracování a nikdo neví, kdy bude vypuštěn ke stažení. S updatem operačního systému do JRT Puberta přišel ale i upgrade několika funkcí: výdrž baterek je o moc lepší a dobíjení rychlejší, někdy po 15km procházce stačí půlhodina a baterka je nabita zase na 100%, nebo 200% (občas si myslím, že má někde uschované náhradní baterky a když se nedívám, tak ji prostě nějak sám vymění). Aplikace "vysavač" má teď inteligentní funkcevyhledávaní jídla (plasty a korky už ho nezajímají), i když je uschované hluboko nebo vysoko. Několik nových funkcí a aplikací mi přijde zbytečných a snažil jsem se je smazat, ale bohužel to nejde. Pejsek po updatu už umí: otevírat šuplíky a dveře za kliku, zapnout plotýnky na elektrickém sporáku (vypínám raději pojistky, když jdu nakupovat) nebo otevřít kohoutek s vodou v kuchyňce. Rozumí už také hodnotě peněz - jednou mi ukradl z peněženky a validoval (prokousnul) kreditní kartu. A rychle se učí. Sakra rychle. Časově náročná je taky třeba aplikace "značkování", kvůli které se musíme pořád zastavovat na ulici. A aplikace "noční topení" nerozpoznává roční období a topí i v létě. Jelikož jsem ale s funkcí "mazlík" hodně spokojen, a blíží se podzim, tak si na tuto aplikaci nestěžuji. Software po update funguje také hodně rychle, i když by nemusel, například pejsek přejde během vteřiny z módu "andílek“ do “ďáblík“. U hardwaru bych tady ocenil tlačítko "mute" nebo "stop", které jsem ale stále nenašel. Dálkový ovladač výhodou. Pořád není vyřešen problém hardwaru s příliš velkou plynovou bombou pro takhle malý model. Stále ještě netěsní, což u cestování vlakem, obzvláště v kupé, bývá trapné... Tak netrpělivě čekám na update na verzi JRT Adult a rád uvítám tipy k vyřešení výše popsaných chyb softwaru a hardwaru od dalších uživatelů podobných modelů JRT. Výměna za další model pořád nepřichází v úvahu. Předem děkuji a zdravím (Ne)spokojený majitel JRT

acher
acher 10.06.2024, 19:00:53 xxx.xxx.222.196

A opět dotaz do vzduchu a bez reakce zadavatele.Často se ptám,jestli má smysl odpovídat,když se zadavatel už ani nenamáhá ozvat a ne jen v tomto vlákně.

acher
acher 10.06.2024, 18:54:20 xxx.xxx.222.196

Naši všichni psi byli naučení na 10-15m a pak se vracet nebo čekat.Naučil se to i tento,který má velkou  snahu lítat za vším,co se hne,chodil dá se říci 3 roky na 10m vodítku.Pouštěla jsem ho minimálně a jen tam,kde jsem měla rozhled a byla opravdu buzerace,jakmile začal něco pozorovat,koukat do dálky,okamžitě přivolat nebo lehni.Na unavení máme cvičení poslušnosti,chůze,běh u nohy, s obraty,odložení za pochodu,běhu ve všech pozicích,povely na ukazování,plížení apod.Stačí 10minut.

Máte křížence bordery a berňáka.Bordera je prostě neúnavný pracant,zvyklý být celé dny v pohybu,ale pracovat a ne se jen courat,pak si hledá práci sama.Berňák není pastevec,ale selský pes,který dělal všechno nožné,tahal vozíky,přiháněl,zaháněl,hlídal ove,dobytek,kozy,drůbež,doprovázel pána.Je to pes zvyklý držet se domu,pána,lehce se učí a rád spolupracuje.Na cvičáku mně u berńáků dělal největší problém povel "volno",jelikož se nemínili vzdálit na požadovaných 10m. Nepíšete,co s ní děláte,ale obě plemena jsou ve své povaze určená ke spolupráci s člověkem a pracovat.Borderu jsem neměla,ale v sousedství jich máme několik a berńáků mně prošlo rukama pět.Osobně bych se zaměřila víc na práci s ní,posilování vztahu,vymýšlení různých činností a venku prostě dlouhé vodítko a cvičit a cvičit.Je to  na delší čas,ale hlavně záleží na vaší důslednosti.Unavte ji prací a cvičením a procházku,byť na dlouhém vodítku, dejte za odměnu.

acher
acher 09.06.2024, 19:45:19 xxx.xxx.222.196

Chtělo by to víc informací,stáří,pijí,žerou,žbluńkají,pilkovitý hřbet,očkování,čím krmíte.

acher
acher 09.06.2024, 12:39:44 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 09.06.2024, 12:35:44

Paní Budínská je špiclý člověk každým coulem a umí o nich krásně vyprávět.Vzhledem k tomu,že jí je okolo 80 ,možná přes,strašně to letí,klobouk dolů.

acher
acher 09.06.2024, 11:49:21 xxx.xxx.222.196
Vahine:

Alánek je vyjímečný v mnoha ohledech 😀 mě se nejvíc líbí, jak bere kůzlátka jako svoje sourozence nebo prostě kámoše…je to milouš roztomilouš 😍, ale možná se od cizích pohladit nenechá? Bo jo? 🤔🧐

Vyjímečný,no,měly by to být typické vlastnosti čuvače,jen to lítání venku za vším,co se hne pro ně typické není a se žádným jsem v tomto směru neměla žádnou práci,jen Alan mně dal zabrat. Venku se  od některých lidí,pokud se s nimi bavím i já,pohladit nechá,od některých ne.Doma je to obdobné,pokud je tam s námi a je tam někdo cizí,kterého nikdy neviděl,je ostražitý,dává pozor,ale koho už viděl,tak se pohladit nechá.Akorád mu nesmí nic odnášet.Takže když si někdo přijede pro králíky,musíme ho zavřít.

acher
acher 09.06.2024, 11:19:58 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 08.06.2024, 23:02:14

Tak to znám,Alan byl také takový.Na mně absolutně nezávislý,hračky ho zajímaly jen doma,pamlsky ho také nebraly a aby si mě hlídal,tak to ho ani nenapadlo.Zpočátku se alespoń držel tibeta,ale toho jsme museli záhy nechat odejít a najednou jsme měli samostatnou jednotku,která si dělá absolutně co chce.Navíc,u čuvače netypické,sklony za vším letět, honit.No dlouhé vodítko bylo další asi tři roky nedílnou součástí.Teď už je to o hóóódně lepší,ale na 100% mu pořád nevěřím.

acher
acher 09.06.2024, 11:01:07 xxx.xxx.222.196

Vahine,Xerxova děkuji.Jsem moc ráda,že se mně ta pole, nechaná na úhor, podařilo vyfotit s tou záplavou vlčích máků.Už jsem to chtěla jednou,jenže je zmulčovali a asi to nebude dlouho trvat a zmulčují je znovu.

Vahine,Čertík s námi chodí často, jenže se rozhodl,že půjde pořád.Jindy se tak po půl kilometru zastaví a vrátí.Takže když jsme došli k silnici, musela jsem ho vzít do náruče a ten asi kilák domů nést.To by ještě šlo,jenže on se bojí aut,tak na jednom konci vodítka šel pes a poutko jsem dala kocourovi na krk a ještě když jelo auto jsem ho musela držet pod krkem aby nevyskočil a nezdrhl někam,kde to nezná,jelikož tam nechodí.Tak se ty jeho 4kg docela pronesly.

acher
acher 09.06.2024, 09:43:59 xxx.xxx.222.196

Dnes jsme na procházku šli ve třech,ale bylo krásně a vlčími máky jsem se kochala.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
acher
acher 05.06.2024, 12:38:05 xxx:xxx.f511:6cb9
»
Odpověď na příspěvek uživatele Norbík z 05.06.2024, 12:13:20

Slunečnice se přidává v malém množství hlavně výstavním králíkům na srst.Dávám asi půl litru do 10kg kýble směsi.

acher
acher 02.06.2024, 10:32:17 xxx.xxx.222.196

Alan,jakožto pastevec,štěká na jakéhokoliv většího ptáka,co se objeví nad dvorem.Značně ho rozčilovali i peroucí se kosáci a teď,pro změnu,mladý dorážející na staré a žadonící potravu.

acher
acher 02.06.2024, 09:12:10 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 02.06.2024, 09:02:23

To není můj příběh,to mně prostě přišlo,tak jsem to poslala pro pobavení dál.

acher
acher 02.06.2024, 07:56:11 xxx.xxx.222.196

Šel jsem se svým 60tiletým otcem koupit nové boty. Z běhání po obchodech nám vyhládlo a rozhodli jsme se zajít do restaurace se najíst. U stolu jsem zpozoroval, že otec nemůže spustit oči z vedle sedící dívky. Měla vysoko natupírovaného kohouta, nabarveného do zelena, oranžova, červena a modra. Kdykoliv k němu dívka obrátila oči, viděla, že na ni stále civí a když už toho měla dost, tak se ho sarkasticky zeptala: "Co máš za problém, dědo? Tys v životě neudělal nic divokýho?" Protože otce znám, tak jsem raději rychle polkl sousto, co jsem měl v puse, aby mi při jeho odpovědi nezaskočilo. Otec nezklamal a s důstojným klidem a bez mrknutí oka odvětil: "Jedenkrát v životě jsem si vzal drogu a přefiknul pak páva. Teď se ptám, jestli ty nejseš moje dcera?"

acher
acher 01.06.2024, 15:07:39 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.06.2024, 15:05:39

To je pravda, u nás na poli hrachu jich bylo asi 50,prostě holub kam oko dohlédlo.