Aktuálně: 3 729 inzerátů209 679 diskuzních příspěvků18 240 uživatelů

Příspěvky uživatele

acher

acher
acher 17.11.2024, 19:34:00 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 17.11.2024, 17:55:44

Používám od Dědka kořenáře spoustu jeho čajů a dalších přípravků.Ofotila jsem použití Dubovek,snad vám to půjde zvětšit.

https://www.dedekkorenar.cz/?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI9_vhz__jiQMVm5ODBx17rTMSEAAYASAAEgImA_D_BwE

https://www.bretislavnovy.cz/aktivity-a-sluzby/poradna.html

Obrázek Obrázek Obrázek
acher
acher 17.11.2024, 17:36:28 xxx.xxx.222.196

Různé škrábance,kousance a další poranění mívám hodně často a na vše používám Dubovky od Dědka Kořenáře,nezhnisalo mně nikdy nic.Naposledy mně kocour Emil prokousl ruku mezi palcem a ukazováčkem když jsem ho držela při vytahování stehů.Ruka sice byla chvíli nateklá a červená,ale pravidelné obklady z Dubovek to nakonec vyléčily.

acher
acher 17.11.2024, 17:24:32 xxx.xxx.222.196

Manžel měl papouchy a drobotinu 40 let,zrovna tak jsme měli a máme drůbež a kočky.Cizí kočky k nám nechodí,psi je vyženou a pokud přijde nějaká vyhozená,divoká,tak je adoptujeme.Na voliérách bylo odjakživa dvojité pletivo a kryté zálety kam ptáci na noc zalézali,ale ne kvůli kočkám,ale kvůli sovám a dravcům.A stačilo to.Nikdy jsme kvůli tomu žádné ztráty neměli.Ani kuřata pod kvočnou,káčata pod kačenou apod. kočky neodnesly.To spíš sem tam něco zabily straky,šedivky,jestřábice,liška.No s tím u lesa se počítá.Jenže my jsme z vesnice  zvyklý na volný pohyb zvířat na vesnici běžně chovaných a žijících a podle toho se zařídit.

acher
acher 15.11.2024, 08:17:43 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 14.11.2024, 16:13:42

A jak je možné,že výstavy se tam pořádají bez omezení a i dovoz drůbeže.

acher
acher 14.11.2024, 12:34:45 xxx.xxx.222.196

Milovníci koček ať posoudí samy.

Léčivá síla koček 

Kočku prodlužují mužům délku života

Uskutečněný výzkum ve Velké Británii ukázal, že kočky mají konstruktivní vliv na zdraví člověka, přitom na muže mají mnohem silnější vliv, než na ženy. Vědci analyzovali zdravotní stav více než 10 000 lidí ve věku od 40 do 85 let. Jako výsledek výzkumu se zjistilo, že 70% mužů, kteří se dožili do 85 let, byli majitelé koček. Vědci také zjistili, že kočky žijící v domě, mohou výrazně snížit u mužů riziko vzniku infarktu a mozkové mrtvice. Pravděpodobnost tohoto snížení rizika byla minimálně o 20%. Skutečnost, že kočky mají konstruktivní vliv na délku života a zdraví, přímo souvisí s tím, že tato zvířata vzbuzují v podstatě pouze konstruktivní emoce. Komunikace s nimi zlepšuje náladu, zmírňuje stres a normalizuje krevní tlak. Unikátním léčivým prostředkem je předení kočky, které způsobuje tvorbu hormonů štěstí - endorfinů. Kočka je univerzální léčitel V případě, že se majiteli kočky podaří navázat s ní důvěrný vztah, je kočka schopná najít a léčit nemocná místa svému majiteli. Lehne si na nemocné místo, přede, ohřívá ho svým teplem a bolest ustupuje. Ve vážných případech může kočka několik hodin setrvat na nemocném místě. Podle statistiky se milovníci koček obracejí k lékařům 5 krát méně než ti, u nichž kočka není. Kardiovaskulární choroby Existuje mnoho příběhů o tom, jak kočky zachraňovaly lidi při infarktu a hypertenzní krizi. Kočka může dokonce varovat před možným infarktem. Majitelé koček vědí, že jejich mazlíčci se někdy začínají otírat a příst, když je jejich pán podrážděný, nebo napjatý. Kočka v domě zmenšuje riziko recidivy infarktu myokardu. U člověka, který překonal infarkt, se normalizuje krevní tlak a puls pár minut poté, co hladil svou kočku. Nemoci trávicího traktu Hladit kočky je dobré pro trávení. Krátkosrsté nebo bezsrsté kočky (sfinx, siamská, orientální, egyptské, ...) obvykle lépe než jiné druhy, léčí choroby trávicího traktu a urogenitálního systému. Stres a únava Kočky jsou schopné zmírnit únavu, stres, migrény, snížit tlak, normalizovat tep. Za vynikajících terapeuty a neurology jsou považovány dlouhosrsté kočky (sibiřské, angorské, barmské, ...). Pomáhají lidem, kteří trpí nespavostí, podrážděností, depresí. Černé kočky stahují z člověka dvakrát více destruktivní energie, než kočky jiných barev. Zrzavé kočky více dodávají konstruktivní energii. Kočky krémové barvy obnovují naši energii a šedomodré uklidňují. Posílení imunity Pokud každý den posloucháte předení kočky, které běží na frekvenci 4-16Hz, má to konstruktivní vliv na vaši imunitu. Vědci naznačují, že předení koček urychluje hojení ran, růst a posílení kostí. Perské kočky jsou schopny zmírnit bolesti kloubů a příznaky osteoporózy. Prodloužení délky života Vědci z Ústavu gerontologie zkoumali vliv koček na délku života jejich majitelů. Přišli k závěru, že lidé, kteří celý život měli ve svém domě kočku, žijí v průměru o 10,3 let déle než ti, kteří kočku neměli. U majitelů koček byly ukazatele krevního tlaku lépe a stav cholesterolu nižší. Akupunktura Kočky jsou schopné částečně nahrazovat akupunkturu, když lezou po majiteli a vystrkují drápky. Tím dráždí reflexní zóny jako při akupunktuře. Kočka jako bioenergetické zařízení Odborníci na bioenergetiku si myslí, že kočka je skutečný bioenergetický zářič. Podle nich, pokud si kočka často lehá na hlavu majitele, je pravděpodobné, že má problémy s hypertenzí nebo má sklon k bolestem hlavy. Pokud si lehne na levé rameno nebo lopatku, znamená to problém se srdcem. Kočka si lehne na záda, když cítí problémy s ledvinami. Na nohy v případě, pokud majitel trpí sníženým tlakem, nebo častým nachlazením. Felinoterapie - léčba kočkou se dnes už v mnoha vyspělých zemích intenzivně využívá jako terapeutická metoda. Termín felinoterapie pochází z latiny ze slova felis, tj kočka. Je to jedna z forem zooterapie Co se týče srovnání canisterapie a felinoterapie, canisterapie je použitelná a proveditelná plošněji. Kočky jsou svéhlavé, což znamená, že provádějí terapii pouze u pacientů, které si samy vyberou. Na druhé straně, jejich léčba je intenzivnější, a tím pádem časově méně náročná.

použité zdroje https://www.biosferaklub.info/preco-si-macka-lahne-na-chore-miesto-cloveka/ https://www.biosferaklub.info/macky-predlzuju-zivot-a-predchadzaju-infarktu-predovsetkym-u-muzov/ do češtiny: Alue  

acher
acher 14.11.2024, 10:47:35 xxx.xxx.222.196

Ptačí chřipka je jen o penězích a jak toho u nás co nejvíce zlikvidovat.Je zajímavé,že v Německu ani Rakousku se nic takového neděje.

acher
acher 12.11.2024, 21:23:26 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 12.11.2024, 19:46:13

Co dáváte za koření na pečení?

acher
acher 12.11.2024, 19:16:26 xxx.xxx.222.196

Varaxi zajímavý recept.Vyzkouším na kozím mase.Neměl by někdo recept na srnku.Dostali jsme přední nohu a žebra,ale srnčí jsem dělala jen jednou,pekla,tak sháním i nějaký jiný recept.

acher
acher 12.11.2024, 19:13:02 xxx.xxx.222.196

Dělám kozí sýr jednoduše.Mám syřidlo Fromase 220 TL.Mléko zahřeji na 75 °C asi 2 mimuty,pak zchladím na 33°C přidám lžičku syřidla na 2l,řádně promíchám nechám stát asi 30-40min.,vznikne tuhá sraženina tu rozkrájím na takové kostičky asi1x1 cm,nechám stát asi 10 min.,opět rozkrájím na ještě menší kousíčky a za občasného zamíchání nechám stát dalších asi 30 min.,potom slévám do hustého cedníku a nechám do druhého dne vykapat.Sýr lze různě ochutit,osolit,přidávám třeba sušený česnek,pepř,kopr,papriku.Je to recept ze Slovenska od příbuzných kteří dělají sýry kozí,ovčí i z kravského mléka.

acher
acher 10.11.2024, 17:27:26 xxx.xxx.222.196

Takhle se jeden živil po obědě,ale muselo jich tam být víc.Ráno jsem jim uklidila a plno hovňousů

Obrázek
acher
acher 10.11.2024, 12:17:00 xxx.xxx.222.196

Přikláněla bych se k té kočce.Tvar je podle toho, čím je krmena.Pokud nekvalitně,tak takový lívanec klidně má.Kuna určitě ne.

acher
acher 10.11.2024, 11:48:49 xxx.xxx.222.196

Probouzející se ráno -6 °C.Vycházející sluníčko,krásný podzimní den.Cestou domů jsme se stavili na hřitově a Alan byl vzorný,bez jakéhokoliv povelu chodil za námi po cestičkách a vzorně čekal u hrobu.Fotit ale sama lítajícího Alan mobilem a ještě koukat aby mě nesejmul,to dá zabrat.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
acher
acher 10.11.2024, 10:55:02 xxx.xxx.222.196

U nás ráno -6,ale ježci se krmí pořád.A ten hovňous ježka nebude.Uklízím po nich  2x denně a mají úhledné šištičky.

acher
acher 09.11.2024, 12:27:26 xxx.xxx.222.196

MATEŘSKÉ MLÉKO.

Milý Petře !

S radostí Ti oznamuji, že se narodil plod naší lásky malý Petřík. Žel, z důvodu nedostatku mateřského mléka jsem musela najmout kojnou. Má kubánský původ, takže od jejího mléka kůže našeho děťátka úplně zčernala. Za toto teda já vůbec nemůžu... 

Tvoje milující Anička.

Drahá maminko ! 

Před chvílí se mi dostal do rukou dopis od Aničky, ve kterém mi oznamuje, že se nám narodil synáček. Jelikož nemá dostatek mateřského mléka,je odkázaná na pomoc kojné, která je barevná a od jejího mléka se téměř načerno zabarvila i kůžička Tvého vnoučka, za což moje drahá Anička vůbec nemůže.Doufám že se spolu s námi těšíš... 

Objímá Tě Tvůj syn Petr.

Můj drahý synu ! 

Při Tvém narození jsem dopadla přesně tak jak Tvoje Anička. Ztratila jsem mléko, proto jsem Tě krmila kravským mlékem. Zřejmě proto se z Tebe stal takový vůl... Za to tedy já vůbec nemůžu... 

Líbá tě Tvoje maminka

acher
acher 09.11.2024, 12:15:56 xxx.xxx.222.196

Myslím si,že předčasná smrt jim daleko víc hrozí pod koly aut,než z opotřebením zubů po pár týdnech  žraní kočičích granulí.

acher
acher 08.11.2024, 08:43:31 xxx.xxx.222.196

Pamatuješ ještě Erbenovu Polednici?? Tak tohle je paráda, napsat současnost a přitom zachovat rytmus a slovosled a význam klasika!!!

K. J. Erben - Finančnice

U záložny lidé stáli, z plna hrdla křičeli.

Kde jsou naše prachy, králi, kam úspory zmizely?

královy jim ruce kynou – mlčte, dám vám svobodu!

Lid však kleje: piješ víno, nás posíláš pro vodu!!! 

Tady každá rada těžká ve čtvrtek i v pondělí.

Zeptejte se Klause, Johna kam se prachy poděly.

Král jim hází hračky z věže – Klause, Ježka, Kohouta. 

Všechno marno, Klaus i Ježek bum bác letí do kouta.

Bude-li vám, lidi, zima bude-li se krátit dech, 

chcete-li se míti prima, čtěte si v mých dramatech.

Zase křičí, rudnou v líci – čti si svoje kydy sám!

Že na vás, vy nezbedníci, Koženého zavolám? 

Pojď si pro ně, zbohatlíku, pojď, vem si ty zlostníky!

A hle, kdosi bere kliku, lodě, banky, podniky –

Jako stín se ruka plíží, na co sáhne - otočí. 

Z obýváků, ložnic, spíží vybírá si obročí.

Již vztahuje černé ruce po chlebě i po soli –

Sametová revoluce dneska právě vrcholí 

Slyšte, první, druhá, třetí,

v poledne zvon udeří –

klika cvakla, dveře letí –

EU vchází do dveří.

Ve mdlobách tu národ leží,

na čele se perlí pot.

Pokladna je prázdná, temná –

zbudou prachy na důchod?

acher
acher 08.11.2024, 08:33:58 xxx.xxx.222.196

"Češtinářský bonbónek" 

-Kdo to sepsal - klobouk dolů, (musel to být velmi dobrý češtinář, asi pedagog ! ) protože je zachován perfektně Erbenův styl. Přesně to sedne tak jak má, nikde nic nevyčnívá  navíc, ani neschází - verš a rým - dávám za jedna z hvězdičkou !!!   Málo je takových veršotepců anonymů, kteří by to tak precizně dali. A krom toho fakt: - absolutně výstižné 

Polednice

Řehoní se dítko drze, učitelce v bledou líc,

ať se jenom úča vzteká, ví, že vlastně nesmí nic!

Učitelce v hlavě hučí, chvějí se jí kolena,

když tu v umučené lebce bleskne veršík Erbena.

"Pojď si proň, ty Polednice, pojď, vem si ho, upíra!" 

Když tu dveře ztichlé třídy, kostlivý hnát otvírá.... 

Pod plachetkou - však to známe - příšera se zjeví tu, dříve rozjívené děti náhle stojí v zákrytu

. "Dej sem dítě!" zaburácí, "volala jsi, tady jsem!"

"Volala jsem. Pročpak dítě? Víš co? Radši mě si vem! 

Ty si sbalíš děsné dítko - horší přijdou do školy - 

a mne za zmizení žáka odbor školství osolí. 

Mě si vezmi, Polednice, konečně tak najdu klid! 

Kolegyně potvrdí ti, jak je těžké takhle žít.

Ať se kde chce co chce šustne, kdo je vinen ze všech zel? 

Kdo je volán jako pucflek? Zcela jistě učitel! 

Když si páťák místo džusu dá pořádný rumu lok, 

na koho se ukazuje? Zanedbal to PEDAGOG! 

Když se dívka zfetovaná vrhá z okna jako cvok,

v ruce láhev od čikuli... kdo je vinen? PEDAGOG!

Když mládenci skotačiví vhodí chodce v říční tok,

kdopak za to zvěrstvo může? Jen a pouze PEDAGOG! 

Že děťátko v třetí třídě pohačá si druhý rok,

kdopak mu měl IQ zvýšit? Kdo to nezvlád´? PEDAGOG! 

Tak to vidíš, Polednice, škoda mluvit, hanba klít, 

proto radši mě si vezmi, ať mám jednou pro vždy klid." 

Polednice hlavu skloní, slza z oka skane jí. 

Šeptá: "Nejsem kompetentní, zanech marných nadějí." 

Na pozdrav svým strašným hnátem učitelce zakývá, 

chápe už, proč pro tu ženu není příliš děsivá…  

A pak že lidová tvořivost vymizela!!!!!