Rostou 😉
Příspěvky uživatele
Skeeve
Ona existuje i bojovnice nebojovná (Betta imbellis), kde je agrese mezi samečky mnohem menší a v dobře zarostlé nádrži si jich umím představit více 😉
To nejde takhle jednoduše napsat - někteří mravenci se živí semeny trav, mravenci rodu Atta si pěstují houbu na odstřižcích listů, jiní loví hmyz, případně nějaké kombinace, některé druhy zimují, jiné ne; naše Formicy jsou pod zákonnou ochranou, atd atd - jsou skupiny na fb, které poskytují poměrně kvalitní informace
On vás tu někdo nutí být?? Drahý anonyme.. Kolik úsilí je za vámi? Na co můžete být pyšný? Na jedovatou slinu, co jen tak mimochodem ukápne?
Jenže tihle malí dravci jsou učenliví a šikovní a mloky i ropuchy otevřou přes břicho a vyjí orgány, kůži s parotidami se vyhnou - se psem, který obojživelníka požvýká a dostane plnou dávku toxinů, nelze srovnávat..
Bichiři, L sumci, krunýřovci obecně ( ale na Panaquy a spol je 250 litrů moc málo), velcí vrubozubci
Na bodlinatky dost malé - mají malé vrhy (1 - 3 mladé, výjimečně čtyři), ale stejně rychle přibývají. Minimyši africké by byly fajn chovancem v těchto rozměrech, za předpokladu denní přítomnosti chovatele..
Dlouhozobka svízelová
Ještě nebyla zmíněna možnost chovu listonohů amerických nebo žábronožek, ale ta vyžaduje taky určité nebo spíš značné zkušenosti s akvaristikou, takže asi nic..
Tak jednu pavoučí bych taky mohl - Phormingochilus sp rufus 😉
Na mobilu takto 😉
Zrovna čelnatý má známou " zakrslou" jeskynní formu, cca 60 cm délky dospělé zvíře, mají mít modravý nádech, ale je to spíš vynuceno podmínkami než ustáleno geneticky a za b) nejsou a nebudou v chovech, předpokládám
Mě to podle popisu znělo jako kravinec spíš, proto jsem nechápal, ale zas tolik prasátek jsem v péči neměl..
Čím prosím vás krmíte? Při krmení ovocem, zeleninou, psími granulemi měla sviňka pevně sformovaný trus, pevné hrozínky, šlo to sebrat a zlikvidovat úplně v pohodě..
Jasně že se chovají, i naše druhy, pokud nejsou pod ochranou zákonů - ale mají dost rozdílné požadavky na krmení a rozličnou sociální strukturu; vhodní jsou pro začátek zrnojedi rodu Messor nebo z našich rod Lasius. Zoo mívají Atty a to je hodně jiný level..
Je to v pořádku, on právě sežráním té svlečky některé látky získává zpět, žádná panika není třeba
Jsou k dispozici oficiální výroční zprávy, kde je jasně patrno, s jakým rozpočtem zoo disponuje, nákup i atraktivních zvířat ze skupiny terarijních zvířat z českých chovů by představoval doslova drobečky nákladů.. Je mi jasné, že nejde vše hned a hlavně u jedáků nebude nijak obrovská nabidka; ale věřte, že i změny v obsazení výběhu i pro ptactvo a kopytníky sleduju dost pečlivě - mám to do zoo dvacet minut, a zatím přibývají hlavně občerstvení a zvířata mizí..
Ještě jedna drobnost, aspoň za mě - bylo by super mít číslování stránek i nahoře, nad diskuzí, ne jen dole; netuším, jak je to technicky složité, dělali jsme jen naprosto základní webové stránky kdysi na ZŠ, pár hodin práce.. A adminům díky za jejich služby i ochotu
Koncept moc nemají, chtějí striktně Afriku a uhlířky a tomistomy byly odeslány jinam a v prvním, velkém teráriu krajta tmavá? Furcifer s nilským varanem v jedné nádrži? Samci tlamovců coby sexy skupina afrických ryb? Kde jsou bichiři, motýlkovec, rypouni Petersovi?