Tetra červená je odolná a drobná rybka, ideální pro nové nádrže, snáší i nižší teploty vody.. Jen se přimlouvám za skupinku deseti a více rybek, hejno je trochu jiný počet
Příspěvky uživatele
Skeeve
Ty údaje jsou vždy jen orientační, je tam určitý rozptyl v líhnutí, šest měsíců by odpovídalo spíš větším druhům strašilek, ale přiznám se, že tyto údaje příliš nesleduji, nechávám chovu volný průběh, s výjimkou lupenitek apod.
Ideálně krmit jen zeleným a nenechávat kytici takto zestárnout, byť v přírodě některé druhy určitě období nedostatku zažívají, např. strašilky australské
Jaké strašilky přesně? Ony nemají rády rosení na tělo napřímo, ale kapky pijí a bez určité vlhkosti nebude chov ani případný odchov úspěšný.. 😉Rosím krmení a stěny boxu či terária spíš než zvířata samotná.
Ano, berou normálně holátka a poté myši, někdo pro ně raději chová myši bezsrsté, že špatně tráví chlupy a u citlivých druhů to může být problém..
Mládě okolo tisíce až dvou, ovšem bývá nerozkrmené - v přírodě se živí žabkami a ještěry - a chov při dodržení správných podmínek náročný není ( dostatečné proudění vzduchu, teploty spíše nízké, léto v dnešních teplých bytech problém, správné krmení a v neposlední řadě koupit vitální mládě a ne šedesátou osmou inbreední generaci 🤫)
Zkuste zapracovat na slovosledu, vzit třeba knížku do ruky a podívat se, jak se tvoří věta - doporučuju Honzíkovu cestu na začátek..!
Kromě druhů užívajících obrannou chemii ( Peruphasmy, Pseudophasmy, Sipyloidey atd) jo. Ale myslím si, že neprojeví zájem, nezkoušel jsem to tedy osobně..
Cuy je menší a lehčí, cabayo je ještě větší, ale nelze je snad v Evropě získat, cuy ano
Chov sebou přináší určité problémy, polydaktylie je z nich ten nejmenší - zvířata jsou prostě příliš velká, selhávají jim některé orgány a oběhový systém je vystaven velké zátěži, není nic neobvyklého, že brzy umírají, samička rodí dvakrát do prvního roku života a pak už snad ne atd
No vaše příspěvky jsou taky velmi užitečný - já jsem tu celou dobu na mobilu a vše mi,až na nějaké počáteční drobnosti, funguje, a nemusím mít milion požadavků na adminy!
Nemyslím si, že se povede získat do soukromého chovu, nevídám je vůbec v nabídkách, snad jedině někde ze zoo, a vzhledem k jeho pohyblivosti, nárokům na teplo atd bych ho moc za drobného hlodavce určitě nepovažoval
Já mám ještě dotaz - je možné udělat sekci Moje inzeráty v profilu, aby měl uživatel jasný přehled, mohl je utlumit, obnovit, smazat jaksi centrálně? Díky moc
Edit - aha, ono to tam je, nenašel jsem to prvně
Vajíčka povětšinou nevybírám, jen u vzácnějších druhů, při vhodné péči se líhnou přímo v boxu rodičů, a některé druhy se umí líhnout i v naprostém suchu. Byt úplně nezamoří, případné útěkáře bez rozpaků loví naši pavouci, včetně snovaček, nymfy jsou schopné se živit i pokojovými rostlinami ( Nephrolepis spp atd..)
Používám jemné kovové pletivo, prodávané v hobby marketech, a pod něj bodově svařované s malými oky, které mu dodá potřebnou stabilitu, v případě větších ploch - nymfa má i po vylíhnutí okolo cm a neprojde.
Kudlanky i strašilky umí svůj vzhled přizpůsobovat prostředí, v kterém žijí, i někteří pavouci, běžníci, mění barvy dle květů, aby nebyli nápadní 😉
Používám vyřazená akvária, pro zebrované prakticky neexistuje omezení rozměrů vzhledem k jejich pohyblivosti, akáciové mají rozměry nádrže 60"40"70 ( d x š x v), myšky africké jsme měli v práci v teráriu, bylo třeba pravidelně vysávat šoupačky od hoblin, akvárium nebo box 40"40" 50 nebo větší by bylo praktičtější..
Monocentropus balfouri, H. gigas a teoreticky i Holothele incei, se střídavými úspěchy a neúspěchy, plus některé Poecilotherie drží chovatelé ve skupinkách
Za mě pakobylka rohatá, Medauroidea extradentata
Když dáte dobrou, podrobnou fotografii, nejlépe pohled zeshora, můžeme i pakobylky s nějakou mírou jistoty určit, zas tak mnoho druhů se u nás běžně nechová..
Ano a ano
Jabloň můžete, patří mezi růžovité a jako taková by měla či mohla být přijímána, pokud ji nechají, je to taky ok, někdy nerady ‘ nové’ krmení; i lípu mi větší pakobylky baští.