Odpověď na příspěvek uživatele Dž z 31.10.2023, 07:32:43
Hnízdo je třeba velmi málokdy upravovat, spíš nabídnout vhodný materiál ke stavbě - seno, slámu, ubrousky..
Také se nám stalo, že si samička zlatého křečka zabila slabá mláďata, ony na to mají odhad, nebo cit, který člověk postrádá a vidí to jako svoje selhání..
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 29.10.2023, 15:09:41
Ano, chov i jakákoliv manipulace není oficiálně možná, čili ani ta první informace vám nebude moc k užitku - mimo to ootéky zimují a mláďata se líhnou až další rok..
Jedovatý je téměř každý štír, ovšem liší se mírou toxicity jedu, svou ochotou bránit se tímto způsobem atd, pro člověka je nebezpečná jen malá část z celkového bohatství druhů..
Sérum nebude mít nikdo, jeho výroba je pomalá, náročná a nákladná záležitost, a ne, nikdo jed od štírů z chovu nevykupuje, jak jsem se už také dočetl - primárně si země, kde je určitý, skutečně nebezpečný štír určitým zdravotním rizikem pro obyvatelstvo, vyvíjí sérum samy.
A neposlední řadě je jeho aplikace záležitost, která spadá do péče patřičně zkušených a znalých lékařů - anafylatický šok či jiné průvodní projevy vás dokáží zlikvidovat rychleji než jed samotný.
Tetra červená je odolná a drobná rybka, ideální pro nové nádrže, snáší i nižší teploty vody.. Jen se přimlouvám za skupinku deseti a více rybek, hejno je trochu jiný počet
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.10.2023, 10:06:55
Ty údaje jsou vždy jen orientační, je tam určitý rozptyl v líhnutí, šest měsíců by odpovídalo spíš větším druhům strašilek, ale přiznám se, že tyto údaje příliš nesleduji, nechávám chovu volný průběh, s výjimkou lupenitek apod.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 04.10.2023, 10:38:25
Ideálně krmit jen zeleným a nenechávat kytici takto zestárnout, byť v přírodě některé druhy určitě období nedostatku zažívají, např. strašilky australské
Odpověď na příspěvek uživatele Roháč z 06.10.2023, 22:16:59
Jaké strašilky přesně? Ony nemají rády rosení na tělo napřímo, ale kapky pijí a bez určité vlhkosti nebude chov ani případný odchov úspěšný.. 😉Rosím krmení a stěny boxu či terária spíš než zvířata samotná.
Mládě okolo tisíce až dvou, ovšem bývá nerozkrmené - v přírodě se živí žabkami a ještěry - a chov při dodržení správných podmínek náročný není ( dostatečné proudění vzduchu, teploty spíše nízké, léto v dnešních teplých bytech problém, správné krmení a v neposlední řadě koupit vitální mládě a ne šedesátou osmou inbreední generaci 🤫)
Odpověď na příspěvek uživatele Rofik z 02.10.2023, 09:52:20
Kromě druhů užívajících obrannou chemii ( Peruphasmy, Pseudophasmy, Sipyloidey atd) jo. Ale myslím si, že neprojeví zájem, nezkoušel jsem to tedy osobně..
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.10.2023, 14:52:53
Cuy je menší a lehčí, cabayo je ještě větší, ale nelze je snad v Evropě získat, cuy ano
Chov sebou přináší určité problémy, polydaktylie je z nich ten nejmenší - zvířata jsou prostě příliš velká, selhávají jim některé orgány a oběhový systém je vystaven velké zátěži, není nic neobvyklého, že brzy umírají, samička rodí dvakrát do prvního roku života a pak už snad ne atd
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 29.09.2023, 16:08:44
No vaše příspěvky jsou taky velmi užitečný - já jsem tu celou dobu na mobilu a vše mi,až na nějaké počáteční drobnosti, funguje, a nemusím mít milion požadavků na adminy!
Nemyslím si, že se povede získat do soukromého chovu, nevídám je vůbec v nabídkách, snad jedině někde ze zoo, a vzhledem k jeho pohyblivosti, nárokům na teplo atd bych ho moc za drobného hlodavce určitě nepovažoval
Já mám ještě dotaz - je možné udělat sekci Moje inzeráty v profilu, aby měl uživatel jasný přehled, mohl je utlumit, obnovit, smazat jaksi centrálně? Díky moc
Vajíčka povětšinou nevybírám, jen u vzácnějších druhů, při vhodné péči se líhnou přímo v boxu rodičů, a některé druhy se umí líhnout i v naprostém suchu. Byt úplně nezamoří, případné útěkáře bez rozpaků loví naši pavouci, včetně snovaček, nymfy jsou schopné se živit i pokojovými rostlinami ( Nephrolepis spp atd..)
Používám jemné kovové pletivo, prodávané v hobby marketech, a pod něj bodově svařované s malými oky, které mu dodá potřebnou stabilitu, v případě větších ploch - nymfa má i po vylíhnutí okolo cm a neprojde.