Po jedné rybě? No to se budou mít, panečku..
Příspěvky uživatele
Skeeve
Já vám v tom udělám ještě větší zmatek, jo? 😜 Lidské tělo je velmi přizpůsobivé a snaží se zvládnout požadavky na něj kladené, takže pokud funguje žena způsobem, kdy po tom tělu neustále vyžaduje výkon odpovídající mužskému, tělo se mění, ‘ zbytečné’, v tu chvíli, pohlavní znaky jsou potlačeny a nastupuje cesta, jejíž výsledky jsou na těch fotografiích; neřeším teď “doplňky potravy”, jen tu fyzickou námahu..
Zajímavé je, že když zoo chce získat zvířata do terarijních pavilonů, kupuje je od těch vašich hloupých chovatelů, neb jinak by neměla nic, a odchovy oslavuje s velkým nadšením, neboť jsou výjimečně, zatímco někteří hloupí chovatelé je mají pravidelně..
Čeští chovatelé patří ke světové špičce, a to i v chovu jedovatých hadů, a o tomto případě se neví ještě nic konkrétního, ale vám už je vše jasné?!
Ano, a některé druhy se umí líhnout i v suchu - ti, kteří vajíčka sbírají, je mají obvykle uloženy ve zkumavkách nebo nějakých nádobkách, naprosto nasucho, a stejně se nymfy líhnou
Existují i evropské druhy strašilek - žijí ve Francii, Chorvatsku a dalších státech, ale jejich výskyt je přirozený, ne umělý
Chovatel reguluje počty, likvidací vajíček, skrmováním nymf, nenechá to zajít do krajních možností - ja zmrazuju i substrát od švábů atd, nic nejde jen tak ven
Zvažoval jsem dvě možnosti, dle mě nejlogičtější, proč krmení mraženým vede k horším odchovům - psali mi to i jiní chovatelé, méně mláďat, špatná životaschopnost.. Prý křehnou kosti, je špatná vstřebatelnost vápníku - nevím, nedokážu posoudit, ale napadlo mě něco jiného - zmražený, neaktivní obsah zažívacího systému neposkytne hadům při jejich trávení to něco, co ocení u potravy živé 🤔😉
To nemyslíte vážně, že ne? Myslíte, že je náš ekosystém na taková překvapení zvědavý, že to nebude mít následky?
Dvůr Králové - dnes poprvé jsem je viděl v továrně - hnízdí tu pod stropy, kvůli teplu atd bývá v teplejší části roku skoro pořád otevřeno, mohou se volně pohybovat
Především je dobré se rozhodnout, zda chci chovat relativně neškodné mnohonožky, které se živí primárně rostlinným materiálem, listím, atd, přikrmují se kousíčky ovoce a zeleniny, a určitý podíl stravy má být i živočišný, stačí ovšem krmení pro rybičky, granule apod, nebo dravé stonožky, které umí bolestivě kousnout a není pro ne problém opustit špatně zabezpečenou ubikaci; o rozdílných nárocích na chov daných rozličným prostředím, kde se v přírodě obě skupiny vyskytují, nemluvě..
Nesvítí se, pokud nechci cíleně stonožky vyhřívat právě žárovkou, ale není nutné udržovat zvířata ve tmě - ve správně zařízené nádrži se mohou ukrýt do substrátu atd.
Octomilky? Sarančátka? Dají se koupit na burzách i nižší instary.. Nebo bezkřídlé mouchy..
Já jsem byl upozorněn, že černý cvrček je poměrně ostrý a mohl by napadnout chované zvíře, osobní zkušenost nemám, mám k dispozici hlavně cvrčky stepní a domácí - myslím, že sklípkan nemá tak velké potravní nároky, aby to řešil, který druh cvrčka dostává..
Cvrčky kupuju od ověřených firem, raději drobnější a nechávám růst, velcí zvládají hůře změny podmínek a jsou u nich větší ztráty.
Také je možno krmit šváby - s trochou chovatelského citu se dají chovat nebo udržet koupení dlouho naživu lépe, než cvrčci 😉
( moji pavouci je ovšem moc nechtěli..)
Ocet a teplá voda, důkladně opláchnout a nechat vydýchat trochu..
Já jsem se začátkem dubna spokojen - prvního jsme si dali zhruba 24 km jarní přírodou a vesničkami 😏
Sarah01:U nás taky saharský písek a pořád hodně fouká, včera procházka bez psů s vnučkou ve Slezských Rudolticích.
Ten dům s malými okénky je bývalý špýchar, nebo něco takového? Díky
Ona je ta taková hurá stránka, taky jsem ty fotky objevil při hledání gavúnka duhového - akvaristé s českými názvy moc nevychází..
Duhovka Boesemanova
Je možné nějak zablokovat / ukončit profily uživatelů, kteří neustále vkládají reklamy na půjčky, či nesrozumitelné odkazy? Myslím na úrovni admina
Lýkovec jedovatý?
Polyzosteria a Ellipsidion dost pochybuju, Martin Mrvik jinak zbylé druhy má, normálně inzeruje, je i na fb
Já vím, ale opravdu existoval i projekt, že by se chovaly na maso, prostě jako naši králíci - dospějí nebo spíš dosáhnou určité váhy mnohem rychleji než tradiční zvířata chovaná na maso, a s nižšími náklady.