On se u nás chová jediný druh, kuňka východní, maximy jsou trochu utopie a ty evropské jedině s platnými dokumenty
Příspěvky uživatele
Skeeve
Snad všechny žabky lze chovat pohromadě, do uvedeného rozměru bych mrkl na ropuchy, kuňky..
Ten chovatelský tlustospis bych bral s velkou rezervou slušnou dávkou kritického myšlení - zateplená bouda? Pokud nebude izolace důsledně kryta další vrstvou dřeva nebo něčeho, nedopadne úplně nejlépe, a to velmi rychle.. Vybetonovat výběh pro tak hrabavé zvíře? Vskutku výtečný nápad.. Atd atd
Použít cyklistické rukavice jako ochranu dlaní a částečně i prstů?
Pavouci jsou zlatíčka, když je člověk respektuje a neotravuje kvůli zbytečným videím apod, i když chápu, že ne každý z nich má radost 😉
Plus stačí pár minut péče, pro zaneprázdněné chovatele super..
kometa:Trochu vašemu příspěvku nerozumím. Ohledně toho respektu. Viděla jsem harpyje v nějakých dokumentech a vím, jak loví. Možná proto je pojmenovali (výstižně) po těch mýtických harpyjích. Že to nejsou žádná "vořezávátka".
Že se tu psalo něco o 4 letém dítěti ( vím, že někdo jiný), no.. nejen čtyřletý človíček by měl opatrný v kontaktu s podobným dravcem.
Ona harpyje loví tak, že strhává ty opice z větví, takže je určitý - značný - respekt na místě, určitě bych ji bral velmi vážně..
Burza v Hradci Králové bude až v září, přes léto nejsou
Jistě, kočky budují dálnice přes mokřady a prameniště, staví nákupní centra o rozloze menších měst, intenzivně hospodaří na zemědělské půdě, kácí vzrostlé stromy a ořezávají keře, nejlépe před zimou, aby plody, květenství a listy nebyly k užitku.. - ještě, že jsme na to přišli!
kometa:No nevím, jestli jsou zrovna divoká prasata tak uvědomělá, že se incestu nedopustí.
Ale ten kanec přece musí smrdět. V maringotce.
Mě říkali, že bachyně, stará, nedovolí mladým samičkám se pářit - mají očividně nějakou kontrolu porodnosti, aby skupina zůstala funkční a zdravá..takže bych tomu i věřil
Rapotačka:České přísloví: „Čím kdo zachází, tím také schází.“
Tomu dítěti, co přes něj přeběhl v Pardubicích kůň, byste to taky řekla? Nebo jeho matce? Neměl tam lézt, že jo? Empatie a jiné lidské ctnosti si zrovna vzaly volno? - Víte, že ten kousnutý člověk pravděpodobně bojuje o život? Že bude mít doživotní - a vážné - následky??
Já si naordinoval pobyt venku 😉
Já mám kobylku trochu větší, heč.. 😉
Já mám kobylku trochu větší, heč.. 😉
Původní informace zde napsaná zněla, že má zmije na jaře více jedu, ne že dochází k fluktuaci během roku z nejrůznějších důvodů, na to jsem reagoval
Mě to nedá a musím reagovat - proč by měla zmije na jaře mít víc jedu? Je to složitá, nepříliš stabilní směs chemických látek, jejíž udržování stojí její tělo nemalou porci energie, určitě si nevytváří během zimování nějakou zásobu navíc - důležité je to, že se liší ochota zvířete jed použít a stanovit množství, hladové, mladé, nebo pářením natěšené, nabuzené zvíře použije při kousnutí jiné množství jedu, než při jiných situacích, a v neposlední míře má každá zmije jiné množství jedu k dispozici..
A naši hadi získat do chovu jdou, právě jsou v inzerci mláďata užovek stromových, i s potřebnými doklady, i zmije lze získat, byť je to složitější
Prvně je fajn zjistit, zda je to drápatka či podstatně drobnější drápatečka, krmení pro ryby - no, patentky a další mražené ano, suché bych nepočítal, byť hladová drápatka bude brát i to - správné krmení jsou kousky rybího masa, celé rybičky drobnější, žížaly až do velikosti žabky, případně i větší zvládne, a velmi omezeně i kousky masa, dávalo se hovězí srdce, krájené na kostky, ale neodpovídá to fyziologickým potřebám zvířete.
Na fotografii velmi snadno 🙄😉
Ani jeden