Odpověď na příspěvek uživatele iv z 04.11.2024, 15:08:35
Zkuste kontaktovat původního chovatele, zda nekrmil něčím specifickým, někdy odmítají změny a chtějí to své
Základním krmením je ostružiník či maliník, jediné, co mi strašilky nechtěly, byl ten beztrný, jinak si málokdy vybírají, šípek taky ok, břečťan je relativně tuhý a ne všechny druhy ho mají rády..
Pardon, než jsem to rozepsané poslala (odešla jsem něco dělat) je diskuze už zase někde dál😊
Anonymní - zachránit nemocné, zraněné zvíře, nebo mládě, je ale přece něco úplně jiného, než zájmový chov.
A až budete shánět zaměstnance, schopného starat se dlouhodobě o chov zvířat a péči o zraněné v takové stanici, vezmete ho kde? Z řad milovníků ptactva, sledující krmítko dalekohledem, nebo se poohlédnete po někom, kdo ta zvířata skutečně zná, kdo byl u líhnutí a dalších procesů v jejich procesů v jejich životě?
Podle tohoto klíče ale můžete požadovat zákaz chovu všeho živého - ona andulka má taky k dispozici jiný prostor, než klícku velikosti větší přepravky, ideálně ještě nad sporákem, žije v hejnu skládajícím se z desítek jedinců atd, taky je to eticky velmi obtížně, pokud vůbec zdůvodnitelné
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 02.11.2024, 20:25:13
Jestli to jsou hory, bude to spíš loňské mládě, vývoj jim trvá déle, případně mohou zůstat úplně v neotenii - mloka myslím ( a vůbec ‘ nezávidím’ pozorování 😉)
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 02.11.2024, 15:05:58
V podstatě vůbec ne, zřejmě jsme svědky speciace, vzniku nového druhu, a existuje i třetí, P. obscura, kterýžto název je sám o sobě určitý jazykový vtípek 😉
Byly články v časopise Akvárium - Terárium, nebo jiných odborných periodicích, občas je na burzách někdo nabízí , a na webu je seznam článků, ne jejich obsah, jen rejstřík
Odpověď na příspěvek uživatele lyzedfract z 01.11.2024, 05:13:33
Ať žije Ctrl + C a Ctrl +V, že? Vlhkost se mi zdá absurdně nízká, ale nikdy jsem ji neměřil, sleduji zvířata a jejich prospívání, ne půjčené údaje..
Prostě lignocel nebo rašelinu, pořádné kusy kůry opřít o stěny, a potěšením využijí tyto plochy k pohybu a úkrytu, živou rostlinu nebo více, ideální je Scindapsus třeba, lhostejno, zda velkolistý, nebo s drobnějšími listy, pravidelně rosit, misku spíše neocení
A pravidelná, ne nějaká náhodná saturace vápníkem - samičky jsou jak slepice a kladou a kladou, jak dlouho by to zvládaly bez přísunu minerálů? Sladké ovoce milují, ale základ stavy by měl být jednoznačně drobný hmyz
150 l je pro gibbicepse stejně málo, v 168 l nebyly žádné přírůstky velikosti viditelné, a samec Ancistruse měl tendenci je zahánět, jsou teritoriální, do nějaké míry
Vdova po doktoru Ptáčkovi uvádí, že ten majetek, z jehož vlastnictví je ‘ obviňována’, zahrnuje garsonku s nevyjasněnými majetkovými právy, a kousíček orné půdy kdesi, takže ani z jednoho rodině žádné peníze neplynou, zakladatel platformy Donio o obou nemovitostech věděl, dle vlastního vyjádření..
Nemusíte jí přispívat, pokud nechcete, ale vlna hate připomínek jim určitě teď velmi pomohou..