Exotika byla v sobotu, v neděli Hradec Králové a Ostrava
Příspěvky uživatele
Skeeve
Já si kontroluji směsi už při koupi, když vidím typické stopy pobytu, nevezmu sáček, obtížně se jich pak zbavuje..
Ano
lesnizinka:Tak k mému překvapení, jsem ráno za barákem našla bobek, teda spíš takový sračkoid to byl, koukám na to…tohle vypadá jak od ježka?? Néé, určitě ne, ti už dávno spí😏 Večer jdu zavřít dveře od pracovny, u kterých leží přemrzlý kocour a hledím, proč jsou vevnitř nafrnkané oschlé zbytky kapsičky, které nedojezené vyhazuju do misky ven, kocouru tulákovi. A misky, čumím jak vejr, ježek!😲 No a ne moc velký teda. Hned jsem mu nasypala do misky koťátkové granule, ale nevím, nevím, jestli byl na zimu dost velký. Mám to nějak řešit, kdyby se ještě objevil?
Granule nee, jejich ostré, jehličkové zuby si s nimi moc neporadí, lépe masitou stravu
Stella:Takže radši než svému osmákovi dávat ovoce, budete mít tlusté, cukrovkářské zvíře?
Vaše odpověď nedává z hlediska jazyka a logiky vůbec smysl
A za b, v domovině jsou považováni za škůdce, něco jako naši potkani, netuším ovšem, jakými plodinami se tam mohou příležitostně živit
lesnizinka:U nás to pozorování, ani s dalekohledem, který mám jen tak mimochodem pořád při ruce…nejde. Rybník je takřka pod okny a jakmile se s čímkoliv k oknu přiblížíte, aby ste kouknul, je pryč. Na potoce, to bych řekla, že je ještě plašší, protože ty lidi kolem nezná. Občas na něj promluvím, když sedí na větvi a zase zřejmě neuletí jen ten ,,náš", zachráněný. Minule jsem šla přes most a pár metrů po proudu na větvi zadrhnuté uprostřed potoka, seděli vedle sebe svorně dva. Krásně na ně zezadu svítilo sluníčko, záda jim zářila do dáli. Zastavím se, jsou zády, nevidí, šahám po mobilu, že udělám fotku. V té chvíli vyjede za mnou od domů z uličky auto. Grrr, měla jsem po☹️ Takový obrázek se mi zas tak brzo nenaskytne…tak jednou, za 10let😏
Ježíš, omlouvám se, zase zas…téma. Takže k tématu: nám když zamrzne v zimě jezero, jdou vedle na potok. Oni spíš k nám zalétávají…vlastně ani nevím proč? Jestli není v jezeru něco nového na zub? 😉
Oni se pohybují místy, kde mohou lovit, když mají mladé, jsou schopni slovit až sto rybek za den - takový tlak žádná lokalita dlouho nevydrží, takže se mezi nimi přesouvají.. Já se na to ptal člověka, který se jim dlouhodobě věnoval, mapoval výskyt atd
Zkuste kontaktovat původního chovatele, zda nekrmil něčím specifickým, někdy odmítají změny a chtějí to své
Základním krmením je ostružiník či maliník, jediné, co mi strašilky nechtěly, byl ten beztrný, jinak si málokdy vybírají, šípek taky ok, břečťan je relativně tuhý a ne všechny druhy ho mají rády..
lesnizinka:Pardon, než jsem to rozepsané poslala (odešla jsem něco dělat) je diskuze už zase někde dál😊
Anonymní - zachránit nemocné, zraněné zvíře, nebo mládě, je ale přece něco úplně jiného, než zájmový chov.
A až budete shánět zaměstnance, schopného starat se dlouhodobě o chov zvířat a péči o zraněné v takové stanici, vezmete ho kde? Z řad milovníků ptactva, sledující krmítko dalekohledem, nebo se poohlédnete po někom, kdo ta zvířata skutečně zná, kdo byl u líhnutí a dalších procesů v jejich procesů v jejich životě?
Podle tohoto klíče ale můžete požadovat zákaz chovu všeho živého - ona andulka má taky k dispozici jiný prostor, než klícku velikosti větší přepravky, ideálně ještě nad sporákem, žije v hejnu skládajícím se z desítek jedinců atd, taky je to eticky velmi obtížně, pokud vůbec zdůvodnitelné
Jestli to jsou hory, bude to spíš loňské mládě, vývoj jim trvá déle, případně mohou zůstat úplně v neotenii - mloka myslím ( a vůbec ‘ nezávidím’ pozorování 😉)
V podstatě vůbec ne, zřejmě jsme svědky speciace, vzniku nového druhu, a existuje i třetí, P. obscura, kterýžto název je sám o sobě určitý jazykový vtípek 😉
Byly články v časopise Akvárium - Terárium, nebo jiných odborných periodicích, občas je na burzách někdo nabízí , a na webu je seznam článků, ne jejich obsah, jen rejstřík
Ať žije Ctrl + C a Ctrl +V, že? Vlhkost se mi zdá absurdně nízká, ale nikdy jsem ji neměřil, sleduji zvířata a jejich prospívání, ne půjčené údaje..
Prostě lignocel nebo rašelinu, pořádné kusy kůry opřít o stěny, a potěšením využijí tyto plochy k pohybu a úkrytu, živou rostlinu nebo více, ideální je Scindapsus třeba, lhostejno, zda velkolistý, nebo s drobnějšími listy, pravidelně rosit, misku spíše neocení
A pravidelná, ne nějaká náhodná saturace vápníkem - samičky jsou jak slepice a kladou a kladou, jak dlouho by to zvládaly bez přísunu minerálů? Sladké ovoce milují, ale základ stavy by měl být jednoznačně drobný hmyz
mastnacek:No… jak rikala babicka, kdyz jsme ofrnovali nad jidlem… valku na vas!!!
A to má nějakou souvislost s něčím, nebo zas pokřikujete do větru?
U nás jablka jsou, a to výborná - poctivě koštuju při vycházkách do okolí z poloneudržovaných stromů… . Podkrkonoší
150 l je pro gibbicepse stejně málo, v 168 l nebyly žádné přírůstky velikosti viditelné, a samec Ancistruse měl tendenci je zahánět, jsou teritoriální, do nějaké míry
Mrkněte na Oodinium
Třecí vyrážku bych očekával na jaře, nebo dramatické změně v akváriu, ne na začínající podzim
Tak levnou běžnou konzervu, dobře ‘ ochucenou’ solí a složenou z ledasčeho bych určitě nedával, u dražších si přečtěte složení..
Pro plazy je běžné přijímat potravu kompletní, se srstí atd, ne jen vnitřnosti
Bojga má zuby spíš pod okem a požvýkání od velkého zvířete, když má čas, může mít nepříjemné následky, byť zřejmě ne smrtící
Existuje i zajímavá publikace, věnováná kousnutí ‘ nejedovatými’ hady, v angličtině
Vdova po doktoru Ptáčkovi uvádí, že ten majetek, z jehož vlastnictví je ‘ obviňována’, zahrnuje garsonku s nevyjasněnými majetkovými právy, a kousíček orné půdy kdesi, takže ani z jednoho rodině žádné peníze neplynou, zakladatel platformy Donio o obou nemovitostech věděl, dle vlastního vyjádření..
Nemusíte jí přispívat, pokud nechcete, ale vlna hate připomínek jim určitě teď velmi pomohou..