Valach/žrebec, to je úplne iný tvor, kobyla...tam treba veľa diskutovať...veľmi veľa a s citom :D
Človek musí byť veľmi precízny v tom, čo si praje, želala som si ryšavého hucula, vo sne mi nenapadlo, že to nebude žrebček :D
A máte stále tú bezkostru? To má strmene? Asi chodíte v kroku, predpokladám.
P.S.- čo ten smrťák na opracku cez víkend, viete o tom niekto niečo viac?
Hele já mám školu od Madam a to je Paní Kobyla s vlastním názorem, který vždy a všude řekne. Takže tohle mě absolutně nemůže rozházet. Zatím 😄
Trénink jsem dala v padíku, zatím pracujeme jen v kroku. Na sedlo mi přijede paní ho napasovat - poposouvat panely tak, aby sedělo, já si tím nějak nejsem jistá.
Jinak my měly včera s morgánětem poprvé v životě trénink pod sedlem s trenérem. Knedla je šikovná, superrychle chápavá a taky pěkná protiva. Koně se už pouští ven na noc a my si dovolili jí od koní vytáhnout na jízdárnu, takže kdykoliv se, byť minimálně, přiblížila k východu ke své pastvině, tak dost tvrdohlavě trvala na tom, že tam prostě chce odejít. Nicméně i tak se dala přesvědčit, že teda jako ne, ale je to malej vzteklounek 😄 Ale i tak pořád vnímá a nechá se přesvědčit, celkově jsem z toho měla dobrý pocit.
Minulý týden jsme koním změnili režim a ven chodí na noc. V nejhorší sezóně pak dávám na procházky ven síťovky. Žádný repelent se mi zatím nikdy neosvědčil, bohužel. Zadky a břicha mažu - buď vazelínou nebo něčím mastným odpuzujícím hmyz (teď Protection Plusem).
Ale tak to mi problém nedělá, si to přečíst a v dnešní době to nepovažuju za nic divnýho, spíš mi uniká smysl toho příspěvku...? Kopírovat sem texty z encyklopedií? Že by i tady fungovali roztleskávači?
Napadá mě, proč jsi nakonec nevzala na Ptýrov ji? Však na lonži, na vodítku by se předvést mohla, či? :-)
Ona má velkej stres z vozejku a ani na ty svaly není to cestování ideální. Navíc s ní ty in-handy vůbec netrénuju (ne že by to nedala teda). A na lonži se musí cválat a to ona nesmí... Jako kolikrát už mě to taky napadlo, jí tam vzít, ale nějak nevím, jestli to máme (obě) zapotřebí...