evcusik:Je to zákeřné to odhlašování :D ale já se tu s tím naučím :D škoda, že se nedá zpětně přihlásit k příspěvku :D
Při přihlášení si zašrtněte "Přihlásit trvale" 😉
evcusik:Je to zákeřné to odhlašování :D ale já se tu s tím naučím :D škoda, že se nedá zpětně přihlásit k příspěvku :D
Při přihlášení si zašrtněte "Přihlásit trvale" 😉
No právě ty vyšší otáčky, o to jde... Neumím si představit, že to bude s hengrem za zádama šudlat na obvyklých 1500.... Ale uvidím, vyzkouším. Kdyžtak si budu řadit ručně.
Jesie:Já..před pár lety mi to muž vnutil a dodnes blahořečím tento den :) Je to báječné,i když tahám hengr...automat mi otevřel novu dimenzi řízení :)
Konečně jsem si pořídila na auto kouli a v sobotu poprvé vyzkouším - nějaké rady ohledně tahání s automatem? Asi si to přepnu na režim sport, aby mi to právě nehudlalo na nízkých otáčkách...
Horsana:Aha, ok, myslela som si, že je to nejaká zdravotná prehliadka :)
By the way, je tu niekto, kto prešiel z auta s manuálnou prevodovkou na automat? Potrebovala by som povzbudiť :D
Já a automat nemám ráda, je to děsná nuda a strašně mě tahá za uši, jak to drží v nízkých otáčkách....
Přejímka je, že vet zkontroluje povinná očkování/vyšetření v průkazu koně před začátkem akce.
No jasně! Přeměna pohlaví! Tak už to dává dokonalý smysl i s těma laboratořema...
Ještě by mě zajímalo, co v těch laboratořích hráli
Jani, Hupinka v těch "záchvatech" jen ležela a zrychleně dýchala až funěla. Ale nebylo to pořád, bylo to záchvatovité.
Souhlas s Jesie. Krmení je nejmenší položka a to i pro koně se speciálními potřebami a jinému majiteli to tak nějak ani asi nic moc neřekne.
Ale jestli Vám to k něčemu bude....
kobyla 4 roky - měsíční náklady cca 300-400 Kč
kobyla 18 let, speciální nároky - měsíční náklady cca 500 Kč
Uvádním pouze příkrmy samozřejmě, objem je v ceně ustájení.
Necháte si od prodávajícího vyplnit TRACES, nahlásíte mu číslo hospodářství, na které kůň přijede a necháte mu odebrat krve pro případ, že by vás na území ČR přepadla kontrola při přepravě. Příjezd se také před dovozem hlásí na KVS.
Jani, mám zkušenost jen u psa. U jedné naší staré mopsinky spustila cukrovku velká infekce v těle. Ačkoliv jsme dodržovali všechny postupy, krmili diety, odvažovali a píchali stanovené množství inzulinu (Caninsulin) 2x denně, nepodařilo se nám ani během několika týdnů správnou dávku s veterináři vychytat a mopsli bylo strašně zle. Párkrát jsme byli v tom akutním stavu na kapačkách, zlepšila se, ale když už se to stalo potřetí a ten cukr byl opět neměřitelně vysoký a kolabovala i na těch kapačkách, nechala jsem to ukončit...
Problémem je, že odebraná zvířata musí živit obec (a může vymáhat náklady po původním majiteli, ale víme, jak to je...). A nějaká Horní Dolní prostě ty peníze v rozpočtu nemá. Když pak přijde tvrdý na tvrdý, samozřejmě pro klid v obci dá peníze radši na stavbu chodníku před školkou, než na živení psů... A co teprv péče o koně, to jsme v číslech úplně někde jinde.
Pan Bečka na gauči je s nebožkou Šakalem. Ostatní fotky moje nejsou 😉
Já bych ještě snížila četnost krmení - nevidím důvod (pouze zdravotní), aby tříletý pes dostával nažrat 3x denně.
Já mám u koně se sádlem naopak zkušenost, že se vůbec nevstřebalo do kůže, ale právě jen odteklo pryč...
Nene, právě naopak, ráno jí stáhli po celý noci na pastvině, tak asi neměla sílu se bránit
😄👍
My měli včera nabírat Knedle krve, tak jsem byla ready a rozhodnutá, že jí rovnou šoupnu na fajku a bude za půl minutky hotovo. Nicméně vet to odvolal a že až dnes ráno. Já nerva, že tam nebudu a kobyla je tam roznese po boxe, než jí stihnou tu fajku dát. V osm patnáct přišla zpráva: "Hotovo, byla úplně v klidu." Uffff 😎
A SWAT už se dá zase koupit?
bassrock:Oooo, myšatý pavouček ... ňuňuňu
O diskusích s kobylou bych mohla psát eseje ale mě to baví víc, než ty chlapské mozečky. Každý má, co zasluhuje
No přesně! Já to tak taky mám, já se vyloženě těším, až se s Dadlou venku pobavíme, kam jako dneska jedeme a tak. Kobyla je prostě každej den jinej kůň, žádná nuda 👍
Protection Plus používám a vyhovuje mi. Na dvě vemínka a dva zadky mi vystačí 1-2 sezóny jedna plechovka, takže nic drahýho.
Jinak jsem taky používala i tu obyč vazelínu a taky to fungovalo.