A není to ten klasický podvod, který už koluje světem, co je internet internetem?
Příspěvky uživatele
efe
bassrock:Trochu OT - nevíte zda se tady dá nastavit, aby se mi odpovědi v tématu řadily od té nejnovější, jako abych nemusela rolovat až na poslední stránku ...
Zatím ne, ale admini neuvěřitelně rychle reagují na požadavky - např. během pár dnů přidali liky a tak. Takže vyděržaj!
bassrock:Hurá, tak se mi povedlo se zde zaregistrovat. Bohužel nemůžu teď najít původní profilovou foto s Myší, která je též specifická - ode mě vše, od jiných máloco.
Ale s věkem se to lepší, ted už zvládá většinu věcí, ale má podmínku ženského pohlaví u lidí prostě chlapy nebrat.
Jako vím, že to není ouplně k tématu, ale chtěla jsem vyzkoušet nové prostředí a registraci.
Jojooooo - tento týden ustajovatelka s dětma odjela na dovču. Koně večer normálně zavírá ona s dcerkou. Chlap zůstal doma, aby se o vše postaral. V deset večer ležim v pyžamu v posteli a SMS: "....ta tvoje pi*da se nechce nechat chytit..." Takže přesně, jak píšeš. A ona navíc je extra barometr na emoce a ví moc dobře, že on jí nesnáší a proto k němu nechce o to víc...
Problém je v tom, že po ní chcete, aby se dotkla targetu a zároveň aby něco snesla. To jsou dva požadavky. Trénujte to odděleně.
Např. já teď trénovala klidné stání u sedlání. Vezmu podsedlovku, morgáně k ní zvědavě čuchne - odkliknu, prokrmím. Dečkou se dotknu plece, pokud stojí v klidu - odkliknu, prokrmím. Postupuju pomalu a v klidu, až má dečku na zádech, kde s ní můžu libovolně manipulovat, přehazovat, překládat atd. Každý krok trvá a klikám ho tak dlouho, dokud u něj není kůň naprosto v klidu. Dá se to také upgradovat tak, že např. dečku přiblížím na 1 cm ke koni a čekám. Kůň je žádostivý kliku (pamlsku), tak se sám svým tělem dečky dotkne.
Snad to píšu srozumitelně.
hmn:efe:Identifikátor je dobrý nápad - jakože hned ví, o co půjde a tím pádem odpadá strach z neznámého... Díky!
Identifikátor je dobrý nápad - jakože hned ví, o co půjde a tím pádem odpadá strach z neznámého... Díky!
kometa:efe:Mám s morgánětem v podstatě stejný problém - ode mě si nechá cokoliv, ale jakmile přijde cizí člověk a doktor k tomu, tak konečná... Posledně jsme jí taky museli dát na fajfku. Jako fakt nevím, jak tohle trénovat, protože vet mi tam nebude 2x týdně chodit jakože na zkouštku...
hmn:"protože vet mi tam nebude 2x týdně chodit jakože na zkouštku... "
nemusí to být vet, ale prostě jiný člověk
a chce to intenzivní trénink, aby se to zvířeti "vrylo do krve", tedy dostetčnou kvalitu i kvantitu lekcí (pokud tedy jsme u "ošetření se souhlasem")
tady je to u psů, princip totožný :
https://www.pesweb.cz/cz/4185.radecha-spudilova-jak-naucit-psa-nechat-se-osetrit-po-dobrem
No právěže to musí být vet, protože vona to pozná! 😄
Mám s morgánětem v podstatě stejný problém - ode mě si nechá cokoliv, ale jakmile přijde cizí člověk a doktor k tomu, tak konečná... Posledně jsme jí taky museli dát na fajfku. Jako fakt nevím, jak tohle trénovat, protože vet mi tam nebude 2x týdně chodit jakože na zkouštku... 😕
Atheira:Fikovnice:Kéž by to tu mělo nějakou obr kapacitu a šlo by ty diskuze přesunout z IF sem.
Ale to jsem asi úplně bláhová, že jo?
LordofYukon:Odpověď na příspěvek uživatele efe z 26.05.2023, 13:36:33
Při pátku plánovala pEfe potěšit přítomností pramáti. Potom pocítila převeliké píchání podbřišku, pitomá perioda!! Proto polkla pilule, přesto píchání pokračuje... Po práci proto poputuje promtně pod peřinu 😕
Anonymní:Jak v přehledu témat na první dobrou uvidím, že je tam nový příspěvek?
To jsem byla já, mě to nějak odhlásilo...
Ajem hír!