Zubry som prvý krát videla v Topoľčiankach a prekvapilo ma, aké to boli giganty, práveže 😀
Hele a byl to zubr evropský? Nebyl to americký neboli bizon? Ti jsou o dost větší.
Zubry som prvý krát videla v Topoľčiankach a prekvapilo ma, aké to boli giganty, práveže 😀
Hele a byl to zubr evropský? Nebyl to americký neboli bizon? Ti jsou o dost větší.
Prej “musela sem tam taky nechat značku” 🤣
Jeskyň je tu mraky, jestli se k nim vážou pověsti, to bohužel netuším… z šelem tu máme “jen” vlčí smečku, která má teritorium zasahující až do Polska a Německa a Českýho Švýcarska. Před pár lety tu auto srazilo vlčici. Bohužel zas tak velký neobydlený prostor tu není, aby se tu pohybovaly šelmy nějak běžně, všude silnice, vesnice, města… Jinak v býv. voj. prostoru je obora se zubrama, ale jsou plaší, tak je nepotkáš (pokud nevíš, kde mají krmeliště). Když kdysi přivezli z Polska základní stádo, tak jsme se na ně byli podívat v aklimatizační oboře. Překvapilo mě, jak je ten zubr malej…
Jéééé rys, to musí být nádhera 😍
Mno ty skály tady všude, přesně jak píšeš, miluju to… a navíc na neznačených cestách ani živáčka, prostě nádhera, klid, relax… A že tu těch skal je!! Viz. mapka, to je jen jeden kousek….
Já jen takovou poznámku k bezpečnému pobytu psa o samotě v bytě/domě. Já to řešila “obráceně”, ne že jsem psy zavírala do klece/ohrádky, ale naopak jsem nábytek, zásuvky, kabely a prostě vše, k čemu jsem nechtěla, aby se psi dostali ohradila tak, aby k nim pes nemohl. Takže měli celý prostor volný a citlivé věci byly za ohrádkou - viz. foto. I tak se to dá řešit.
Tak to já si na tom kole teda na rovinku stěžovat fakt nemohla. Ono se to nezdá, ale ty kopce tady taky jsou 😃
Jeee, to ses mohla ozvat a mohli jsme se někde potkat, když už jsem měla tu dovolenou! Ráda bych vás viděla.
Zásadní otázkou je, zda potřebuje přibrat nebo nasvalit. Pokud to druhé, tak to žádným krmením nedocílíte. Jsou pouze určité složky, které k nasvalení pomohou, ale bez práce svaly prostě nerostou.
Když si dá člověk dvojnásobnou porci jídla a bude u toho sedět doma na zadku, tak svaly taky nenabere…
Saga:Efe, to je krásná krajina. Mohu se zeptat co je to za kraj? Severní Čechy? Či jinde? V sobotu jsme si udělali také takový výlet po okolí našeho bydliště a zjistili jsme, že spoustu míst, co máme za rohem, vlastně neznáme a že jsou to krásná místa. Stačí otevřít oči.😊
Ralsko - CHKO Kokořínsko-Máchův kraj - NPR Břehyně-Pecopala - býv. VVP Ralsko atd.
Člověk opravdu kolikrát netuší, že nejkrásnější místa na světě má v dochozí vzdálenosti od vlastního bydliště 😍
btw. nevíte, jak se tu k fotkám přidávají popisky?
… a další….
Vzala jsem si týden dovolené, byla jsem doma, manžel od rána do večera makal mimo domov, takže idylka, celý týden jsem si jela vlastní program a strašně jsem si psychicky odpočinula. Miluju to tu, kde bydlíme, neskutečná krása všude, kam se podíváš… Ujela jsem 230 km na kole a objevila spousty nových míst, kousíček za barákem. Nádherný lesní cesty, terénní sjezdy i výjezdy do kopců, všude skály a hlavně neskutečný klid bez lidí. Jen ty hospody, to je tady prostě strašná bída…
Tyjo, ta roste!! Jestli chybí jen jeden obratel, tak to snad na funkci nebude mít až takový vliv?
Koně mám v ustájení, domu je nechci ani za milion. Manžel rád není, protože to prostě stojí víc, než hypotéka. Na druhou stranu si na to vydělám, takže mi do toho kecat zas tak nemůže. Snažím se svůj čas dělit spravedlivě mezi koně a něj.
Tak jo, jsem asi nucena uznat, že morgáně už je dospělý kůň 😯
Prosím o vysvětlení výrazu vyšlehaný kůň 😯
Pozvěte si někoho, kdo vám vysvětlí trénink ošetření se souhlasem.
VP:Ano na stavbu překážek pro koně, uděláte si jaké chcete výšky a šířky překážek.
Aha, už to asi chápu - máte zřejmě na mysli parkurové překážky? O těch tu ale řeč není. Přesto děkuji.
Toto se nás bohužel bezprostředně týká a pociťujeme tento problém již několik let…
https://www.jezdci.cz/clanky/hrozi-kolaps-pece-o-kone-otevreny-dopis-severoceskych-veterinarek/
Ten poslední anonym jsem já, nevím proč mě to odhlásilo…
Ženy, jsou to samozřejmě dobrý nápady, ale budu omezena místem, nemůžu s sebou táhnout tolik věcí, potřebuju si vystačit s málem.