Co to má Ratloraptor za čupr postroj?
Příspěvky uživatele
efe
jbb:No jo… Co EU činí, to dobře činí… A teď už bez sarkasmu - než investovat peníze do školení přepravce, to je snad lepší na Aliexpressu koupit bezdrátovou kameru do hengru.
Amen 👍
A to se na to jako majitel v klidu dívá a přemýšlí, co by kdyby…? To jako fakt?
Mám Viledu Ultramax a dobrý, není tam moc udělátek, co by se mohly potento…
Mám dvě kobylky - Dámu neboli Dadličku, letos 19 letou, PSSM1 pozitivní, tudíž už 8 let (ty bláho, to to uteklo!) v invalidním důchodu. Chodím s ní na krokovky do lesa, to dává krásně a spokojeně pobrukuje. A dělala a ještě mi dělá vodícího koně pro morgáně. Je to obrovská osobnost a moje největší učitelka.
Pak morgáně, ofic jménem Chloe (plus něco před a něco za 🙂 ), ta bude teď v dubnu pětiletá. Obsedlá před rokem, vloni jsem se na ní párkrát svezla do lesa, jízdárně jsme moc nedaly, ale za mě je důležitější ten terén, kde na začátku kůň získá rovnováhu, okouká se a tak. I když okoukaná je hodně, od jednoho roku se mnou špacíruje po lesích na špagátku. Je hodně citlivá a učenlivá, hned všechno chápe, je radost s ní pracovat. Jelikož je to hodně pozdní plemeno, tak teprv letos s ní chci začít trochu víc pracovat na jízdárně a seriozněji, ale k tomu už právě to sedlo potřebuju.
Jinak bezkostry miluju, když dobře sedí samozřejmě. Léta jsem jí měla i na Dámičku a jí to moc moc vyhovovalo. Taky se na ní nedalo skoro nic napasovat, anglická komora 5 jí byla úzká a navíc má taky hodně krátký záda (ona je poloviční APH) a sud bez kohoutku.
…protože jsem potřebovala začít s mladou něco dělat, což jde bez sedla dost blbě…
No přesně v týhle fázi se ocitnu na jaře (teď to ještě nedávám, za tmy do práce, za tmy z práce), tak bych do tý doby ráda něco měla no. Sama jsem zvědavá, co na to morgáně. Ona se k těm sedlům vyjadřuje až moc “nahlas” 🙂 Ale teda bez sedla když na ní sednu, to jí nevadí a to mám dost špičatej zadek.
A jinak Dadličce bude letos 19 ❤️
V roce 2002 jsem nastupovala do svého prvního zaměstnání za 6 tisíc Kč hrubého, 24h směny. Dneska mi to přijde jako totální sci-fi, ale vlastně to vůbec není dávno.
A v prádelním hrnci jsme vyvařovali plíny taky. Pak když jsme odrostli, tak se v něm vařilo, protože nás bylo pět harantů a to uživit bylo peklo…
Nebo jen ten vývar.
Ano.
anekapace: já k vám asi dorazím s morgánětem na školení zapřahání 😍
Saga: teď jsem to teprv četla, jsem ráda, že panuje spokojenost. Já se toho Canyonu musela zbavit, kobyla ho nesnesla. Teď mám Ghost Barroco a taky to není ono, takže když už na ní sednu, tak jen v beránkovém padíku Orx, to je spokojená. Čekám na kamarádku sedlářku, prý má sedlo přímo pro mě - na koně s kulatým krátkým hřbetem a výraznou lopatkou - nějaké, co používají hojně na tyto typy koní v UK. Tak jsem zvědavá. Jednou bych chtěla Hidalgo bezkostrovýho španěla, až malá doroste.
Moje čuba teda měla jaterní dietu asi pět let a maso mohla - netučné a lehce stravitelné. Plus nenadýmavá zelenina.
V tomhle případě bych rozhodně granule zalévala voňavým vývarem.
Krtečci the best ❤️
A malej Hospodář (proč si pamatuju Hospodářku??) nějak povyrostl…
I kdyby ten kůň měl po soutěžích vyšší hodnotu, kdo mi dokáže, že ho někdy v budoucnu prodám a tím pádem na tom vydělám? To je přece nesmysl. Jezdím na soutěže pro svojí potěchu a stojí mě to nemálo peněz.
Ne, na vlastního koně certifikát přepravce není potřeba.
Tak to je možné, že mi pak to samé dali i do tý žíly, to už nevím… Ale bylo to děsivý a dost mě to vyléčilo z případných dalších plánovaných operací. Nechali mě z narkózy probudit do plných a až pak mi začli dávat něco na krocení bolesti. Po přesekání kosti na dvou místech a sešroubování. Blivno je mi dodnes.
No já si vozím koně sama, vyjde mě to mnohonásobně levněji.
Ano, do ramene.
Jaký konkrétně Orx máte?
Tohle bude velmi, VELMI individuální. Mně třeba diclofenac nezabírá vůbec (ani ten silný) a naopak jediné, co mi aspoň trochu zabere, je ten Nimesil. Brufen taky vůbec a to i vysoké dávky, ale ten teď už stejně nemůžu brát, tak je to jedno.
A může mi pls některá z doktorek (Fíkovnice) vysvětlit, jak je možné, že mi kdysi po probuzení z narkozy po ortopedické operaci nezabral morfin? A to jakože vůbec… Dali mi tři dávky v rozmezí několika minut a když jsem stále neuvěřitelnou bolestí chtěla skákat z okna (nepřeháním), tak mě nakonec uspali něčím do žíly.
No tak bohužel… A pak to vysvětlujte případný kontrole někde za hranicema… Ti naštěstí nevědí vůbec nic a jediný, co byli schopní zkontrolovat, bylo řidičský oprávnění B+E a i nad tím se dohadovali pět minut…