Dnes kolem Hradčanského letiště ❤️
Příspěvky uživatele
efe
Zatím se teriérsky projevuje jen v lese, čumák na zem a jede. Ale i tak pořád celkem vnímá.
Jo a potřebuju poradit nějakou fakt nerozkousatelnou hračku. Ona vše rozkouše a pak to žere. Dneska jí uvařím pořádnou morkovku, to jí chvíli vydrží. Snad 🙂
S Bečkou
Je to tříletá čubajz, přišla se jménem Baruška, pracovní jméno zatím nemáme, čekáme, o co si sama řekne. Dle vzhledu (a projevu v lese) je v ní jistojistě nějaký teriér - já tipuju bordíka, zlí jazykové kerna 😀 a to druhý bude asi nějaká šibla. Je strašlivě hodná, veselá, miluje lidi. Pracujeme na samostatnosti, to neumí a nezná, ale velmi rychle se učí, bude to v pohodě. A taky chůze na vodítku a takový normální provozní věci. Přivezli jsme ji ve středu večer. Včera jsme po lese nachodily asi devět km, tam se jí mooooc líbí. S Panem Bečkou v pohodě, už spolu lehávají 😀 Včera a dnes mám mateřskou dovolenou, plus víkend, pak už bude muset fungovat v našem běžném režimu.
A teď už zas můžu přispívat… aneb když na mě na fotce koukly ty její oči, tak už nebylo cesty zpět…❤️
díky
Nemáte odkaz na ten držák prosím?
Ahoj, koukej po výrobcích zn. Back on Track. Nabízí Equiservis třeba.
No pokud je to neurologické, tak je to něco jiného, než kolaps trachey - tam jde o “únavu materiálu”, kdy se prostě zhroutí ta chrupavka.
Jaký je prosím rozdíl mezi paralýzou hrtanu a kolapsem trachey?
Jo myslim, že jsem o tom psala.. to už bude tak rok si myslim…
Přesně tak, v plánu mám pořídit jiné sedlo, jen už přes dva měsíce čekám na sedlářku 🙂
A jinak protiskluzová dečka byla zatím to nejhorší, co jsem jí, dle jejího názoru, dala na záda. To byla permanentně všema čtyřma ve vzduchu a vypadala jako mustang na rodeu, co se snaží zbavit jezdce…
Super, že jste jeli a nic nepodcenili. Ať je feňuli brzy líp.
Co k tomu řekl chovatel? Ten nepoměr k ostatním štěňatům je opravdu velký, bála bych se zdravotního problému.
Když jsme u zahrady: poradíte nějaký superdryják na černou skvrnitost růží? Už mi tu tři růže pochcípaly, vloni jsem si koupila nádhernou popínavou a po pár týdnech u nás opět plná černých fleků. Udělala jsem jíchu z kopřiv, denně stříkala, všechny napadený listy otrhávala, ale pořád se dělala nová a nová. Růže zatím přežila a ráda bych, aby žila dál, je fakt nádherná a má neuvěřitelný přírůstky, ale budu jí muset chránit asi nějak chemicky…
To funění může být taky bolestma.
Mi jako chcete říct, že ani Kevin ani Kongo ještě nemají svoje nové doma??
Juuu štěkanátka…. ❤️
A jinak já v sobotu hodila na morgáně zase tu bezkostru, o který mi vloni říkala, že ne-e a světe div se, tentokrát prej jo-o… 😀 Daly jsme lehce jízdárnu, jen chvilku a protože byla zlatá, tak jsem jí nechala být.
No a včera jsem na ní to sedlo hodila znova a šly jsme do terénu. Podruhý byla pod sedlem sama bez koně v terénu a byla skvělá. Ona si tak rozvážne jde, rozhlíží se po okolí (a tím pádem zakopává, protože nekouká pod nohy 🙂 ), ale je hrozně hodná. I jsme zaklusaly, taky no problem. Sedla si vůbec nevšímala a nijak nedala najevo jakýkoliv diskomfort. Ale já prostě i tak cítím, že to není ono. Mj. mi sedlo při chůzi do kopce sjíždí trochu dozadu.
A pořád je to stejnej roztomilouš 🥰
Uf no Madam a PSSM… to by bylo na dlouho… ale zkráceně: kdysi mívala klasické tying-up epizody, ale na předku - tuhnou jí plece. V průběhu tří let u ní byli 4 veti a nikdo nevěděl. Já se o tom dočetla na netu (a kdysi ještě na ECH mě na to i přivedl MVDr. Jahn) a poslala jsem žíně do DE, test se vrátil pozitivní. Od 11 let je v invalidním důchodu, není schopná bezproblémově plně fungovat. Management, který u ní funguje, je hliněný výběh se senem, plus dostává vojtěškovou řezanku od Hippolytu, vit. E a selen a když je potřeba dokrmit (už dlooooouho nebyla), tak přidávám konopné otruby. Jednou za týden na krokovku do lesa, to je moc spokojená. Takhle už pár let funguje bez příznaků.