megi já ale nepotřebuji radu, jen jsem si tu tak povzdychla ;)
Příspěvky uživatele
efe
To jsme samozřejmě kontrolovali, i připojení konektoru na tý AS hadici, hadice není ani nikde ohnutá, prostě nic, co by mělo bránit provozu.
Jeee, to jsem ráda, že v tom nejsem sama (i když Vám to samozřejmě nepřeju). Pro mě je zatím velmi náročné i obyčejné venčení, protože:
- Bára je teriér, lovec, v žádném případě nesmí z vodítka
- Eliška ze začátku hezky chodila na volno, ale teď začla odbíhat a ohluchla (je jí cca 10 měsíců), takže buď musí být na stopovačce nebo jsem zjistila, že stačí, když za sebou courá aspoň krátký vodítko a chová se líp
- Vasil… no to je kapitola sama pro sebe - na vodítku to neumí, bez vodítka jakž takž, ale má takovej divnej (zlo)zvyk, že jde, jde, najednou se zastaví a čumí, jak mu mizíme v dáli; tak se musím otočit a zavolat ho, on radostně přiběhne, dostane ňamku, chvilku ťapká a pak zase zásek, takže ho musím pořád sledovat, až mi dojdou nervy a radši ho připnu
Takže venčení vypadá tak, že na sedáku mám připnutou Báru, v jedný ruce vodítko nebo stopku s Eliškou a v druhý ruce vodítko s Vasilem. Všichni se motají jeden přes druhýho, druhej přes třetího a třetí přes prvního. X-krát za vycházku se o někoho z nich přerazim apod. No domů dojdou naprosto vytlemený a rozhicovaný psi a já si můžu jít tak akorát lehnout, páč jsem totálně vyčerpaná…
Potřebuju školení na venčení.
Jej, to moc děkuji, se tu úplně rdím. Obzvlášť od Vás mě ta pochvala těší 🌹
Nejsou zanesené vodním kamenem?
Nevim, jestli to dát sem nebo do stěžovacího tématu - páč už asi fakt potřebuju obejmout 🙂
Už měsíc jsem bez myčky. V myčce odešla elektronika v aquastopové hadici a ta se potom vylila do další elektroniky v myčce, následoval zkrat, myčka nenapouští vodu. Dle servisu tam mají tuto závadu 4x týdně, stane se asi půl roku po záruce. Oprava za 5,5. Ok, nová myčka stojí 12, tak jsem na to kývla, myčku dovezla do servisu (což znamená jí vymontovat z linky), tam tři týdny čekala na náhradní díly. Myčku jsem po opravě vyzvedla, dovezla, namontovali jsme jí, pustili a….. myčka nenapouští vodu a hlásí stále stejnou chybu, jako před měsícem… jako před opravou… jako před 5,5 tisícema! 😠
Servis po mě chce, abych ji znovu dovezla, u nich prý myčka fungovala a absolvovala 4 mycí cykly. To jsem odmítla s tím, že tedy chyba bude asi u mě se zapojením a že chci, aby přijeli ke mně. Nejdřív, že jo, pak zas, že jí mám dovézt. Nejradši bych jim řekla, ať si ty ND vymontujou, vrátěj mi peníze a já si dojdu koupit novou. Grrrrrrr…..
Kilian: přidávám se s velkou gratulací do řad obdivovatelů Keliška. A vůbec nechápu, jak a kdy to vše zvládáte?? Já teď, co mám tři mladý psy, mám pocit, že jim vůbec nezvládám dát to, co bych chtěla a den by měl mít aspoň 40 hodin…
Mastný tyl.
Tak to nefunguje. Ten vzduch se dostane normálně do střev.
Koukám pěkný téma… Já jsem strašně ráda, že už máme automat na uhlí a skončily časy dřeva. Protože můj chlap, ajťák, to je teda taky expert. Jednou si rozštípnul sekyrkou prst na ruce, postupně mu to nekrotizovalo, odpadávalo apod. Pak si cirkulou štrejchnul prsty, nic se mu nestalo, jen potrhaná kůže, ale jak už měl za sebou tu zkušenost s rozštípnutým prstem, tak se tak vyšokoval, že sebou fláknul… A když vzal do ruky motorovku, tak už mě předem vomejvalo…
Jinak na jizvu na noze sádlo vůbec nefungovalo, jen steklo po noze pryč. Lepší byl klasickej Contractubex.
Záleží hodně na tom, jak dýchá a s jakou vervou žere. Některý naše placky totiž žraly tak šíleně vehementně, že u toho napolykaly hodně vzduchu a pak z nich samozřejmě ucházel. Ale se žrádlem, jako takovým, to souvislost nemělo.
Mně se nedávno taky rozbil tyčák, od Zepteru, za strašlivý prachy, ale už mu je asi 20 let. Prostě se přestal točit, resp. se točil velmi neochotně a pomalu. Ta tyčka se časem zanesla a přestala se hladce točit. Muj chlap to namočil na tři dny do koly a už je zase jako novej 😊
Tak jsem dnes z Elišky sundala pijáka, naštěstí ještě nezakouslýho. Jsem z toho dost v šoku, u nás na severu bych ho nečekala…
Díky, u nás je to přesně naopak, Baruška mi několikrát denně jasně dává najevo, že mě má u zadele a moje povely ještě dál… Evě už jsem napsala a mám odpověď. Díky!
Jo to jeho vrčení a občasné agresivní vyjíždění se taky hodně zlepšilo, už si nemusím při jakémkoliv kontaktu s ním dávat pozor. Ale pořád má prostě záseky, kdy se snaží “odmlouvat”, jako třeba když se má jít po žrádle na zahradu vyvenčit a pánovi se nechce, tak to teda pouští hrůzu jako blázen, ale to už vím, že musí dostat obojek, vodítko a prostě se jde. Ale opět - zjistil, že je mu to k ničemu, takže četnost se výrazně snižuje.
A jinak co se Vasila týká, tak je daleko daleko klidnější, ale udělala jsem těch opatření víc:
1) dostává probiotika ProBIOM, protože zdravý mikrobiom ve střevě = klidnější a víc v pohodě pes
2) v zásuvce v místnosti, kde bydlí psi, máme trvale difuzor s feromonem, který údajně vypouští fena při kojení - měl by psy uklidňovat (existuje také ve formě obojku)
3) na noc odděluju Báru od zbytku smečky, protože když Vasil v noci míval ty svoje výlevy, tak ona se ho snažila umravňovat a on se samozřejmě o to víc přetáčel. Ale nebojte, oddělení od zbytku smečky = spí s náma v posteli 😀
Vasil je opravdu víc v pohodě, co se týká těch svých záchvatů (za poslední min. měsíc nevím o žádném) a celkově je takovej veselej, tajtrdlikuje, chodí se mazlit, bliznit páníčkům ruce a uši a prostě se začíná chovat jako správnej mopsík, i když pořád velkou měrou neví, jak na to.
Jeeej, teď jsem si, díky Verun, všimla, že jsem pomotala Plaku a Keriton.. ajajaj, omluva.
Plako, prosím, jak dlouho Vám trvala práce se stopovačkou, než jste začala pozorovat nějaké pokroky? Mně se zdá, že se točíme stále na místě, ale možná jsem jen netrpělivá…
Mají povinný panel test. Ale i s ne čistým můžou do chovu. Tzn. kontrola je na majiteli klisny, jestli si chce pustit hřebce s takovým panelem.
U amíka byste s tímto přístupem mohla dost pohořet…