A co nějaký obyč poprsní postroj třeba jako se dělá na skijöring? Psí jí asi nebude, ale tohle by fungovat mohlo. Ke psu/koni se pak připne vodítko s amortizérem (s gumou) a pes/kůň tahá dle svých možností. Síla té gumy se volí podle váhy psa/koně a podle toho, jak moc tahá nebo netahá. S tím by poradili ve spešl prodejně.
Příspěvky uživatele
efe
Hele a co zkusit s minískem canicross - teda vlastně hippocross? Jakože sedák na běhání a minísek hezky potáhne. Já to teď provozuju se slečnou vořechovou a je to bezva, zvíř se krásně unaví. Předpokládá to jistou ovladatelnost, ale zrovna u miníska by šly přidělat normálně dlouhý otěže.
Tu Cerenii musím podat nějaký čas před jízdou nebo stačí až když třeba začne slintat?
Když já už jí asi nedám, ona je děsně návyková 🥰
No zkusím jí ještě vozit v kuftu (combi), ale tam mi zas vadí, že na ní nevidim no.
Jak píšu, ve stresu není. Špatné zkušenosti taky nemá, naopak jí v dočasce jezdit naučili a na to zvracení mě upozorňovali. Jen asi nikdy předtím necestovala, až ten poslední měsíc. Proto se ptám, jestli se to dá “naučit”, resp. to tělo tomu přivyknout.
A venčení bohužel nepomáhá. Posledně jsme právě jeli těch 40 min, pak byla hodinu mimo auto a stejně se po znovu nasednutí po 20 min poblila.
Díky za tip na tu Cerenii, optám se na ní na vet, až pojedem na přeočko za dva týdny.
Jo a poblila se cca 12 hodin od posledního krmení - jela nenažraná.
Jezdí ráda, do auta nastoupí bez zaváhání, lehne si a je v klidu, no stres. Vydrží takhle asi 40 min. Pak začne slintat a po dalších cca 20 min se poblije. Je naučená jezdit pod nohama spolujezdce.
Po sedativu rozhodně sahat nebudu.
Existuje něco pro psa proti nevolnosti při cestování? Případně dá se to natrénovat?
Díky za postřehy.
Ano, je trimovací. I když tu srst má takovou zvláštní, člověk by řekl, že bude na dotek drsná, ale přitom je jemná.
A to jsi ochotná dát někomu za takovýho koně peníze? Proboha proč?
Bambule: držím moc palce ať vychytáte správnou dávku inzulínu a a ť je čubině dobře 🌷
Jinak my venčíme dvakrát denně v našich lesích, je tu v podstatě nevyčerpatelné množství cest a úžasných zákoutí. Barča už se v kese zklidňuje a už dokáže jít většinu procházky na nenapnutý couračce - velkej úspěch, je moc šikovná.
Dobré ráno z Ralska, dnes krásných -5.
Chtěla jsem něco fakt hodně viditelnýho, protože venčíme hodně za tmy, tak aby byla vidět.
Vypadá z toho chudák nějak nešťastně 😄
Prosím, co jsou vlčí drápy?
Jo věřím, mně se líbily tyhle, jak šířkou, tak barvama, tak zapínáním a za pár kaček.
Jen tip k tomu přechodu na maso: já vždy první tak tři dny přidávám k masu Entero zoo gel a zatím to vždy fungovalo. Po těch pár dnech ho vysazuju a psi byli zatím všichni ok, žádný blití a ukázkový králičí bobky.
No normálně jako jakýkoliv jiný shop (třeba jako Aliexpress).