Morgáně má teda taky hustej ocas, ale až takhle ne. Já každý týden stříkám rozčesávačem, jinak nemám šanci to rozčísnout. Nešel by ten ocas nějak zřídnout? Jakože klidně část žíní odstranit úplně až u kořene/kelky? Aby se to celý provzdušnilo, odlehčilo a mohlo plnit fci ocasu?
Příspěvky uživatele
efe
Mně se na srst a kůži osvědčil olej pupálkový, stačí ho málo, takže by teoreticky neměl způsobit řidší bobek…
Joo, já se teď jen potřebuju zbavit bezkostry a zatím nic moc zájem… Kdyby něchto toužil po Ghost Barocco, hlaste se u mě.
Hele i kdyby to netvořilo zázraky, rozhodně neočekávám, že by to mělo ublížit ;)
Včera po dvou měsících kontrola sedla sedlářkou a docpání polštářů. Nikdy bych nevěřila, jak obrovský vliv má lehounké docpání a tím nepatrná změna úhlu posazení sedla na hřbetě koně na sed a pocit jezdce. No, takže sedlo shledáno vyhovujícím sedlářkou, mnou (sakra jo!) a hlavně morgánětem 👍
Saga: dnes jsem spolkla první chlorellu, očekávám zázraky nepozději zítra!
Dík, já dneska vyčesávala zimní srst ze dvou kobyl. Chlupy budu plivat ještě tejden 🤪
Aluško moc se mi ulevilo, že se pacoš dobře hojí a že baští a má dobrou náladu. Ještě aby ne, když tu má takovej fanklub! ❤️
Tady fotka celý krasavy. Mmch je hezky vidět, jak nemá ty zadní nohy vůbec osvalený.
Tohle měli všichni naši staří psi. Vypadalo to prostě jako zrohovatělá nosní houba. Nikdy jsem to neřešila, nebyl důvod.
Jedna z mopslí měla to samé dokonce na polštářcích na packách.
Plaka: nn, paní se nejmenuje Anička. A školení jsem nežádala, říkala, že to vidí zas tak za půl roku, tak jí tam zas odvezu. Shodou náhod mám hned vedle ve vesnici ségru, tak se aspoň stavim na kafe.
Aluško teda to je horor… moc přeju, ať jde hojení hladce a všichni jste v cajku. Transplantaci kůže mám za sebou u kobyly, ale tam je to trochu o něčem jiném. Snad vás to mine, držím palce 🙏🤞
Je to tak. Každopádně ať je jí, co je jí, vhodné nasvalení je vždycky více než dobře.
Když ona měla chudinka fakt náročnej den. Nejdřív jsme jely do MH mně pro nový brejle, pak přesun do LBC na vet, kde dostala poslední tetanovku (a plakala moc), pak přesun k Sychrovu na trimování (paní jí moooc chválila, jak je hodná) a pak zase autem domů. Cestou zpět už byla úplně mrtvá a doma se jen nažrala a totál odpadla.
Dostala jsem tip na majitelku CHS westíků, moc milá paní. Trimování trvalo dvě hoďky. Mám jí sice 60 km daleko, ale vzala nás hned, což je zázrak.
A co se týká těch jejich zadních nohou. Vet řekl, že dysplazie by byla opravdu velká náhoda. Prohmatal jí a má prostě na zadních nohách hodně atrofované svaly. Možná z toho, jak byla bůhví jak dlouho na řeťezu a nemohla chodit. Je pravda, že má ten zadeček takovej celej strašně hubeňoučkej.
Takže postupně pokračovat v nasvalování, opatrně přidávat zátěž.
Otrimováno 👍🏻
První dvě před, třetí po.
Hodně záleží na plemenu - malá plemena na zubní kámen trpí hodně - a samozřejmě na stravě. Kdybych třeba měla znovu mopse, zuby bych rozhodně čistila.
Jééé diskutování s kobylema, to je i moje hobby! A zatim jsem to nedokázala nikomu vysvětlit, co mě na tom baví, ale prostě baví. Jakože prostě to zvíře není jen tupej stroj, kde zmáčkneš čudlik a vono to dělá přesně to, co chceš, ale je to entita s vlastním názorem ❤️
Buggyra:Nevím, jestli ty moderní tempomaty zvládají třicítku, ty moje dvacet+ teda ne. Fungují až od 50 nahoru.
Můj zvládá nad 35.
To mám v plánu!
Třikrát hurá, sehnala jsem na zítra volnou paní na trimování! Baru už je fakt zarostlá a drbe se, u nás v salonu první volný termín až v červenci, proto už jsem zvažovala, že si jí otrimuju sama… Tak mám vyřešeno.