Je zajímavé, že když u nás potkáme v lese čtyřkolku nebo motorku a oni nás vidí na koni, tak zastaví a dokonce vypnou motor. Na silnici většina aspoň zpomalí, kromě toho tydýta tuhle…
Příspěvky uživatele
efe
Tak tohle je fakt zajímavý, koukám i pro veta… díky za sdílení, člověk se pořád učí. Ať je čubina cajk 👍
Tak to netuším, ale byla to jiná operace, než u vás a mám tam ten šroub.
Mě nutili chodit po patě už druhý den.
Postroj zatím drží pohromadě sichrhajckama, neměla jsem zatím šanci ho nikam odvízt.
A je to pořád divný, mít jen jedno čoklidlo, obzvlášť, když o ní člověk doma ani neví… ale to časem snad změníme.
Co vaše nožka?
U shuntu to je jiná. Přesto bych se zkusila poradit třeba s doktorem Štouračem a BARFU se vyloženě nevzdávala. I v těch granulích pořád nějaké bílkoviny jsou a určitě se dá dieta sestavit z čerstvých potravin.
Bohužel se člověk s takovým trollem v reálném životě potkává až moc často… Já myslím, že zrovna Ty bys mohla vyprávět… 🙄
kometo, sorry, mám pocit, že neustále reagujete na moje příspěvky a podsouváte něco, co nebylo psáno nebo reagujete úplně mimo…
Fiona psala:
Po dobrání zase kontrola a pokud kamínky a písek budou pořád, operaci se fenka nevyhne…
Samozřejmě, že budou kamínky pořád, protože ATB je nerozpustí.
(podobně vedle v tématu - já napíšu, že mi po operaci nezabral morfin, Vy reagujete, že morfin se po operacích nedává…)
Tomuto postupu, se přiznám, moc nerozumím. ATB přeci kameny nerozpustí…
Mně ten morfin ještě dvakrát připíchli a když jsem bolestí už málem skákala z okna (fakt něco šílenýho), tak mi šoupli něco do žíly, po čemž jsem na další půlden usnula…
Druhý den ráno mě vykopli domů a na cestu mi dali Novalgin.
A proč kvůli játrům opouštět BARF? Měla jsem na BARF jaterní dietě fenu šest let. Aspoň jsem věděla, co opravdu žere, narozdíl od hyper super vet diet v sušených bobkách nebo konzervách.
To nezjistím, sjíždí se sem motorkáři z celý republiky na hradčanský letiště…
No jak říkám, bylo to opravdu děsivé a od té doby mám z operací strach…
Jinak doporučuji si pořídit nějaký wobenzym nebo tak něco, trošku to pak na ty otoky pomáhalo.
Ať brzo běháte jak laňka 🍀
Buggyra: mně se stalo něco podobného včera, když jsem seděla na morgáněti (mladý nezkušený kůň). Šly jsme po dostihovce podél naší vesnické silničky. Zdáli přijížděla silniční hlasitá motorka. Místo, aby přibrzdil, tak to těsně u nás ještě otúroval… Knedla to samozřejmě nedala (to by nedala ani moje stará mazácká kobyla) a uskočila se mnou značnej kus do louky. Naštěstí jsem to useděla, ale nadávala jsem jak špaček a kobyla chudák byla po zbytek vyjížďky pěkně vycukaná a bála se pak už každýho stínu a sebemenšího zvuku 😈
Lidi jsou neohleduplný a lhostejný.
Už je to dost dávno, ale pamatuju si, že prvních šest týdnů jsem měla francouzský hole, po pár dnech (možná týdnech)? jsem si musela pořídit takové to kopyto - bota na prstech otevřená, pod patou vysoký podpatek, aby při chůzi zůstávaly prsty nezatěžované. Dalších šest týdnů jsem chodila ještě s hůlkou. Pak už jsem mohla nohu plně zatěžovat, ale to vůbec nešlo, měla jsem pocit, že se mi ta noha zkrátila o 10 cm a nedosáhnu s ní na zem. Vůbec mi nešlo chodit, nedokázala jsem vědomě tu nohu zatížit, kulhala jsem z hlavy - mozek mi nechtěl dovolit tu nohu zatěžovat. Seděla jsem doma v slzách, že už nebudu v životě normálně chodit… Děs. Ale samozřejmě časem to šlo. Jen ta noha šíleně dlouho otékala, jakože třeba rok, nevešla jsem se do bot a to jsem měla operaci koncem září, takže celou zimu jsem prochodila v pantofli. Pak se mi ještě v jizvě udělal granulom, takže jsem musela na “opravu”, ale to už byla brnkačka. Výsledek celého martiria je, že palec mě od té doby opravdu nebolí. Sice má omezenou hybnost, díky tomu hřebu, ale nebolí. Bohužel teď ale tím, že mám každou nohu jinou, velmi trpí záda…
A jinak tedy samotná operace byl pro mě taky horor, byla to moje první operace v životě a když mě po přesekání kostí a sešroubování vzbudili do plnejch, tak se jaksi zjistilo, že moje tělo nereaguje na morfin a takovou bolest bych nepřála ani svýmu nejhoršímu nepříteli…
Vahine: přeju co možná nejméně bolestivou rekonvalescenci… hodně nohu nahoru, bude to hodně otékat a hodně dlouho…
Taky mám halux valgus - teď už jen na jedné noze, na druhé jsem si ho nechala operovat, mám tam doživotně titanový hřeb. Pak mě už začal velmi bolet i ten druhý, ale protože jsem věděla, co operace (a hlavně teda rekonvalescence) obnáší, vůbec se mi do další nechtělo. Tak jsem začala nosit barefooty, naučila se správně chodit (předělat vzorce chůze po 40 letech to teda fakt dalo zabrat) a taky občas cvičím se svojí fyzio a palec mě konečně po desítkách let nebolí. V barefootech může noha správně pracovat a hlavně nemáte ty prsty utlačené k sobě, protože klasické konfekční boty absolutně nerespektují přirozený tvar nohy. Nebo existují i tzv. kompromisní boty, které mají místo pro prsty, ale nemají tak slabou podrážku - což je pro začátek asi lepší, než se naučíte správně chodit.
Mezerová k nám taky jezdí. Taky máme za barákem Filipa Neuberga, ale ten taky nepřispí a to já prostě nechci. Co je to kua za blbou módu…
Buggyro: možná jste už psala, ale koho se vám nakonec (ne)povedlo sehnat k vám na ty zuby?
Je volne prodejny lek, ktery je na tremu, stres, ale omylem ucinkuje na bolest zad. A stal asi 40 korun…
Asi Guajacuran…? Funguje totiž na celkové uvolnění, mj. i svalů. Tzn. uvolněný sval není křečovitě (bolestivě) stažený a tím přichází úleva.
7.5. zadavatelka psala, že RTG proběhlo