Dobrej nápad!
Příspěvky uživatele
efe
Mam jich plný ruce 🤭
Existuje mnoho řešení:
https://www.chovzvirat.cz/diskuze/tema/19598-nevolnost-v-aute/
Obě strany tu předhazujou extrémy - je to jasný, ty jsou nejvíc vidět. Já už mám adoptovaných… mmt… 7 kousků a naštěstí s těmi extrémy jsem se nesetkala. Mě spíš udivuje, a opakovaně jsem o tom debatila s madam Zrzavou, kdo všechno dělá dočasky… Chápu, že spolky mají o takový lidi nouzi, ale já se setkala s lidma, který neměli ani základní znalosti o psech (hlavně etologie, jak pes přemýšlí apod.) a to měli v dočasce i psy “problémový”. Resp. je tak popisovali, načež pes měl jen základní problém s nastavením pravidel a byl naprosto cajk. U vořešandy např. vůbec nefungovala komunikace mezi spolkem a dočaskou, jeden nevěděl, co dělá druhej… a tak no…
Ve svém okruhu mám už dvě kamarádky, které provozují funerální turistiku - jakmile někam přijedeme na výlet, okamžitě hledají krchov a se zalíbením prolízají náhrobky. Když se to vyskytlo u té první, tak si říkám “ok, úchylka…”, ale ono je to zřejmě rozšířenější 😀
Ok, pak je to tak, jak si myslím, všechny ty jejich výmysly a podmínky jsou nevymahatelné a, v podstatě, protizákonné.
A to mně se líbí, že se tam pořád “něco děje” 🙂
Já miluju hřbitůvek nahoře na Oybinu… to je opravdu oáza klidu, ráda tam sedám na lavičce, kochám se úžasným výhledem a jen relaxuju. Krásné místo ❤️
Mě by ještě zajímala právní stránka věci - adopční smlouva je vlastně z pohledu zákona co? Darovací smlouva?
Impact….?
To je boží, mám radost 🥰
Barča váží deset kilo, je jen o malinko větší, než Eliška.
Vasilovi je dva a půl, je to sprateček, ale velmi rychle chápe, že se dostal někam, kde mu to už asi procházet nebude 🙂
Včera večer už se začal malinko zapojovat do holčičích naháněcích her, dneska ráno už taky.
Musim říct, že je hrozně fajn mít zase po letech letoucích doma štěně, je to prča 🥰
Hele hele!! Hezky jste to zamluvili, ale esli se nemýlím, tak impaktí Kongo našel doma???
Presne tak to je 🤣👍🏻❤️
Naopak. Od začátku bylo vidět, že by potřebovala parťáka. Má ráda pséky a placky zbožňuje - což je zvláštní, většina psů jim nerozumí a bojí se jich. Ona jakmile někde spatří placku, tak by se přetrhla. Tak má teď dvě doma. S Eliškou řáděj jak černá ruka, Vasil se zatim rozkoukává.
…nikomu to nerikejte, ale ona neni pes, ale chipmunk 🤣
No ja mu na ty jeho manyry kaslu. Se ho neptam, jestli chce vycesat, jestli chce ksiry, jestli muzu projit kolem misky, kdyz zere…. Pochopil to velmi rychle 😉 myslim, ze vic nez cokoliv, je proste jen rozcapenej.
Jj hrubosrsta bude. Hlavne nema podsadu, narozdil od Vasila, ze kteryho neustale pada tuna chlupu.