Ráno kontrola a mazání, oko vypadá o 100% líp 👍
Příspěvky uživatele
efe
Ona se takhle debilitně tváří jen na fotkách 🤭
Ono naštěstí není potřeba kapat, protoče oční bulva je v pořádku. Jinak je to na směny pro x lidí…
Nebojte, vet to viděl, mažeme Framykoin 😉
Dadla má úplně to samý, obří rozlitý štípance. Taky nevím od čeho…
To si tak jdete jezdit, přivítáte se s kobylou a ona se pak natočí druhou stranou a… šok. Naštěstí je to jen ranka na víčku, oko je ok 🙏
Kámošky
A teď mi povězte, jak to cvičíte se smečkou tří? Nejdřív, předpokládám, s každým zvlášť a pak i společně? Protože, co si budem, jak jsou spolu, tak k tomu sebeovládání přichází taky soupeření a co kdyby to ten druhej nebo třetí sebral rychleji, než já. A pak taky šarvátky.
Jj, to nejvíc černé vlevo - Eliška - je fakt boží. Je taková akorát, má mopsí povahu (= prdlá, veselá, vtěrka milující lidi), ale je zdravá a může dejchat 👍
Vzácné foto všech tří pohromadě…. už chybí jen Bečka.
A třeba Maffina je malá generálka a vrchní přicmrnda a když někoho vykrákám za kožich, tak si přiběhne ještě viníka kousnout do prdele. 🤣
K tomuhle mají Barča i Eliška taky sklony, ale já to teda striktně zakazuju, protože mi nemaj co kecat do kárání. Mají pak tendence se vychovávat navzájem a to teda pěkně děkuju.
Eliška naštěstí venku ochutnává jen koňský houna (když jsem pomalá) a jednou vzala do huby nějaký obal od sušenky, ale kupodivu ho celkem rychle dobrovolně pustila.
Problém je spíš doma, kdy ukradne něco, co nesmí, na hraní a problém je to proto, že ona ty věci nejen kouše, ale taky žere. Např. oblíbené jsou páníčkovy látkové kapesníky, které se hošánek učil uklízet z dosahu snad měsíc 🙄 A já pak opakovaně tahala ze psa kapesníky, ale z druhýho konce, že…
Ona má vůbec trochu problém si připustit, že skončilo období “dělám si co chci”, do půl roku rostla jak dříví v lese a v dočasce si taky jela svůj program a najednou se po ní chce, aby poslouchala. Takže velkej údiv, občas, když přitvrdím argumenty, tak si i vrkne, ale zlepšuje se. Velkou výhodou je obří žravost, kterou podědila po mopsovi.
Jj, učení od štěňátka je cajk. Ale dostat do ruky nevychovanýho puberťáka, to je výzva 😀
Dík za tip, zkusím.
Jakože zatlačit pysky na zuby?
Já mám s Eliškou problém podobného rázu - vždy se doporučuje, že když má pes v hubě něco nežádoucího, vyměnit to za pamlsek. Jenže když jí zavolám a nabídnu pamlsek, tak místo, aby nežádoucí věc vyflusla, tak jí bleskově spolkne (pokud to velikost dovolí) a pak si maže pro pamlsek. Co s tím? A taky, když jí chci hnus z huby vyndat, dokáže tu hubu tak zavřít, že jí ani silou prostě neotevřu.
Zatemňovacích závěsů je víc druhů, i podle toho, kolik tmy udělají. Já mám tedy léta na oknech v ložnici zatemňovací roletu za pár korun z Ikey, což mi přijde daleko praktičtější. Zkuste kouknout.
https://www.ikea.com/cz/cs/p/fridans-zatemnovaci-roleta-seda-60396913/
A taky vzpomínám na rozhovor (myslím) s doktorem Pirkem, kterej právě lamentoval, jak jsou všichni zblázněný pitným režimem a pak jim v nemocnici přistávaj morbidně oteklí lidi, kteří vypijou x litrů tekutin denně, “protože v TV řikali, že se to má…”. No ale to je zas druhej extrém.
Já si celý život říkám, že zvířata taky pijou jen když mají žízeň… Že snad příroda ví, co dělá?
Ano, jedno malý kafíčko a max. dvě skleničky. A když se jó zadaří, tak si dám večer lahváče a hned mám litr 🙂