Ty brambory bych v domácím chovu nehrotila, ani přemrzlé. Tedy uvařené, syrové snad nikdo nekrmí, stejně tak nekrmí jenom brambory. Míchám směs pro nosnice s nastrouhanými nebo rozmačkanými bramborami klidně, aspoň se ta “mouka” u dna zužitkuje. Mám tedy slepice v poměrně velkém výběhu, nejsou odkázané jenom na to, co dostanou ode mě navíc jim zkrmuji zbytky mléčných výrobků, zbytky z kuchyně, odkrojky masa atd. Předpokládám, že tazatel je na tom podobně.
Příspěvky uživatele
aldamax
Svoje vlastní.
Kdysi jsem na tohle narazila u brojlerů, taky jsem hledala a nenašla. Nevěřila jsem si, tak jsem kromě žaludku vyhodila pro jistotu všechny vnitřnosti i s játry. Brojleři jsou, chudáci, stejně zrůdy, tak jsem o tom víc nepřemýšlela.
Děkuju, potencionálnost se mi přece jen líbí víc než potencionál. I když taky nevím, co si pod tím představit - v češtině.
Existuje slovo potenciál, o tom vím, co znamená. Co znamená ale slovo potencionál, co to je?
Přechodníky jsou jednoduché, když si to člověk předem přeříká.
-e -íc -íce
-a -ouc -ouce
a minulý čas:
-v -vši -vše
Taky děkuju za zmizení nicků, taky mi to vadilo, takže jsem se až na rychlé výjimky ani nepřihlašovala.-
Hlásím se k těm, co by si přáli nezveřejňovat, kdo je online. Kvůli tomu se vlastně radši nepřihlašuju a do případných mých komentářů vypisuji přezdívku ručně.
Dojezd Roba Cooka už mám uložený, občas si udělám radost a podívám se znovu.
Zajímal by mě taky dojezd Rogera Dahla na FiL 600, nechával psy pořádně odpočinout, tak asi dojeli radostně a v kondici. Pro mě není ani tak důležitý pořadí a vítěz, ale taky stav psů. Když nejde o vakcínu proti záškrtu, jde o houby.
Samí lidi, málo psů.., škoda. Co to dostávali, žrádlo nebo jenom vývar nebo dokonce vodu? Hladoví ale nebyli, nebo jim špatně uvařili.
Vidím, že stihnu ještě závěr Iditarodu, to jsem zvědavá. Pořád se ještě může stát něco zvláštního", a i když ne, jsem zvědavá na dojezdy ostatních.
Dočítám a žasnu nad losem, fakt se to ve svém už značně pokročilém věku dozvídám poprvé. A to jsem v mládí uměla Jacka Londona skoro nazpaměť, že bych zapomněla?
Tak jak to dopadlo?
Hortenzií je víc druhů, některé kvetou na “mladém dřevě” tedy letošních výhoncích. Ale tady předpokládám, že je řeč o hortenzii velkolisté, která je nejběžnější a taky se prodává v těch květináčích s jedním velkým květem. Určitě bych ji dala do půdy až po zmrzlých, ale předtím ji postupně při vhodném počasí vynášela ven a otužovala. Ze začátku do stínu, slunce by jí spálilo lístky, které by už mohla mít. Přikrytí na zimu je v posledních letech jediná záchrana kvetení, protože po dlouhém teplém období v únoru přijdou v březnu velké mrazy a narašené pupeny zmrznou. Mně loni omrzla i přikrytá, dva týdny po sobě minus osm nedalo kde co. Letos na ni dám v kritických nocích snad peřinu.
Já se pořád nemůžu zbavit pocitu, že minimálně nějakou roli v tom průjmu u kocourka hraje stres, psychika. Nejdřív hrůza z hnusného hmyzu, pak bolest z průjmu a když už se zdálo, že hrůzy pominuly, přijdou cizí chlapi, mluví a dělají randál. Zkusila bych uklidnění, než dojde k další hrůze neboli veterině. Předpokládám tedy, že tam nechodí rád. Phytovet toho má víc, jsou i určitě i jiné firmy, a bylinky snad nemůžou uškodit, případně se to dá konzultovat s vetem. Je mi kocoura líto.
https://www.phytovet.cz/cool-down-pro-kocky/
Dovolím si vám doporučit zdejší článek od zkušené chovatelky, pro inspiraci i jako návod:
Superdryják, bohužel, asi neexistuje, černá skvrnitost je pěkná mrcha. Používám Discus nebo Ortivu, kterou mám na rajčata, tak jí vždycky namíchám víc. Na letošek jsem koupila ještě Syllit 65 WP, abych to prostřídala, zkušenost s ním nemám, ale ono je to jedno. Hodně těch fungicidů zakázali a přestaly se vyrábět, pořád se to mění. Tyhle tři jmenované jsou pořád k dostání.
Když jsem kdysi dávno se zahradou začínala, nemusela jsem stříkat nic a radovala se z bezchemické produkce. Pak se to ale začalo měnit, nejdřív plíseň bramborová na rajčatech, pak moniliová spála u meruněk a višní a začalo to přibývat. Zjistila jsem, že buď budu stříkat a budu aspoň vědět kdy a čím a dodržovat ochranné lhůty nebo nebudu mít nic. A budu si kupovat mnohem horší výpěstky v obchodech.
Jo, a s černou skvrnitostí mám ještě jeden poznatek – je potřeba stříkat preventivně, dokud jsou listy růže bez poskvrnky. Jakmile se byť na jediném lístku objeví flíček, už to jde jenom zpomalit, vyléčit fakt málokdy. Lehce kurativní je ta Ortiva a měl by být Syllit, ale já nato moc nespoléhám .
kocoura si dovedu představit, jak ji někde vidí se šourat, začíhá, vystartuje chňapne ji…a je vystaráno
Ano, takhle nějak jsem si to taky představovala. Proč by neměl mít z leknutí průjem? Vždyť se říká: "Strachy jsem se málem po*ral", a v čem se kocour liší od člověka? Obzvlášť opečovávaný domácí kocourek, kterému se do té doby nic zlého nestalo. No a když si představím,jak smrdí klasický kočičí bobek, suchý váleček obalený kočkolitem, tak bodejť by celý, tekutý obsah střev rozlitý po bytě nesmrděl extrémně. Ble, chudák Canka.
Canko, jsem ráda, že už je kocourovi líp, bude v pořádku.
Vhodná doba je cca teď, jakmile pupeny jeví první známky toho, že by mohly rašit, liší to se samozřejmě polohou, na jižní Moravě raší dřív než někde ve vyšších polohách. Chce to ale fakt ten čas vychytat. Pomůže pak ještě podzimní postřik po opadu listí, důležitější je ale tento jarní. Kadeřavost už je opravdu všude, bez postřiku se to neobejde nikde. Ono nejdřív se ty napadené listy zkroutí a zčervenají, pak opadnou a vyrostou nové, ale strom se tím vysiluje, plody neudrží a po pár letech zajde.
Moc děkuju!
Takže pokud samotné granule, tak nějaké “normální” a radši menší množství, jestli to dobře chápu? Kamarádka má starší kastrovanou fenu velkého plemene, která váží o dost víc, než by měla. Tvrdí mi, že na mase jí tloustla, což bych jí ráda dokázala, že je nesmysl, ale nevím, jak moc na mě dá. Aspoň teda ty Lyopety jsem jí vymluvila, jak se zdá. Bydlí teď daleko ode mě, jinak bych jí fenu snad jezdila krmit.
Díky, ono to nebylo pro mě, chtěla je koupit kamarádka a já jsem jí to rozmlouvala. Svoje psy jsem odjakživa živila normálně, neboli masem plus přílohy. Ještě i ty fronty v nuceném výseku pamatuju. Teď už žádného psa nemám a bohužel asi mít nebudu, i když mi pes hrozně chybí.
Kamarádce jsem našla jiné dvoje granule (Marp a Essential) s nízkým obsahem tuku i bílkovin a sestavuju jí návod hubnoucí krmení s masem. Vždyť to může střídat, když na maso zapomene nebo jede z domova. V (nevyžádaném) jídelníčku ode mě má kromě ryb i dršťky, plíce, žaludky, mleté chrupavky, skelety bez kůže a podobně, v kombinaci se zeleninou, tak snad mě s tím nepošle do háje. Nerada bych, aby házela peníze oknem, což by v případě granulí od uvedené firmy podle mě bylo.