Rozhodně v první řadě veterinář a vyšetření moči. Pokud bude OK, můžete řešit další…
Příspěvky uživatele
kocoura219
Já bych se chtěla zeptat na ty klece - nejsem pejskař, moc toho psech nevím, ale znám pár lidí, co v době své nepřítomnosti mají psa v bytě v kleci a tvrdí, že je tak vlastně spokojen. A jsou to lidé, co o sobě tvrdí, že jsou milovníci psů, případně lidé, co mají psy dlouho a tedy předpokládám, že mají zkušenosti.… jak to tedy je?
kometa:To mi nedošlo. Já taky dávám přednost mokrému krmení - maso, kapsičky, konzervy. Granule jako doplněk.
Urinal dieta je právě i ve formě kapsiček.
To ano, ale asi by pak nepřipadalo v úvahu to syrové maso či polívky 🙂 Nevím, jak moc je obvyklé, že je ta urinal dieta už navždy nebo zda je častější, že ji má zvíře jen dočasně….
kometa:Jak chcete přesvědčit kočku, aby více pila? Viz výše. Někdy pomůžou fontánky, ale…
No myslela jsem to spíš tak, že bych upřednostnila krmení mokrou stravou. Já třeba ještě do konzerv/kapsiček přidávám vodu. Možnost jsou taky různé polívky pro kočky nebo vývar z masa/kostí. Syrové maso taky obsahuje dost vody. Určitě zkusit tu fontánu, případně zkusit kočce pustit vodu z vodovodu. Měla jsem se vyjádřit přesněji. Tohle jsou moje tipy na pitný režim koček 🙂 Záleží taky na tom, zda vet doporučí tu urinal dietu, ale stejně bych se na tu vodu/mokrou stravu hodně zaměřovala. Krmit jen granulemi, ač urinal, mi v tomto případě nepřipadá moc logické. Můj názor.
Líbí se mi téměř všichni koně, ale zvláštní slabost mám pro tažné, např. českomoravský belgik, slezský norik a podobně 🙂
Určitě jiný vet a zaměřit se na kocourův pitný režim, je důležité, aby se močové cesty proplachovaly.
Souhlas s výše uvedeným, plus zkuste nějaké volně prodejné doplňky na stres - např. Feliway, WeCalm, WeCysto, KalmVet a určitě bych nechala zkontrolovat moč u veterináře. To, že čůrá všude možně může ukazovat i na nějaký zdravotní problém. Kočky si často ze stresu přivodí zánět močových cest.
Taky se chci připojit k poděkování za váš skvělý přístup a vaši snahu a prostě za všechno 🙂 Díky moc! 🤩
Tenurri:Ale tak vaši chodí i ven, ne? To potom takové věci nejsou potřeba.
Znám lidi, co také mají “obyč kočky” jen doma, proto se ptám.
Mám obyč kocoura jen doma…. a utratím za něj tolik, že to až hezké není, radši to ani nepočítám 🤪 Ale jak píšete, chci aby to prostředí doma měl co nejvíc podnětné, aby měl co nejlepší krmivo atd.
Zrzavci:Můžu se zeptat jako neználek a jednou možná i chovatel? Není řešením položit pletivo i na zem a spojit ho se stěnami výběhu? Pletivo prostě nahoře i dole a je z toho Alcatraz?
U nás se tomu říká pasťák 🐰
Tak o tom jsem nikdy neslyšela. Kde jsem to viděla, tak měli vždy pošťáky… pokud na to někdo využívá holuby netrénované, stávají se spotřebním zbožím ☹️ Nezbývá než doufat, že bude co nejvíce snoubenců vybírat zodpovědně a po takových službách nebude poptávkka…
Hellisa:Zdravičkó, mám dotaz jak dopadnou bílé holubice co se vypouští na svatbách? Jsou chovy které se na to vyloženě zaměřují ale jak dopadnou takoví holubi co odletí? Nejsou předurčeny předem k záhubě?
Vrátí se do místa bydliště…. tedy pokud se nic nepokazí 🙂
Rapotačka:Nikdy jsme nic a nikoho nepřipravovali.
Samozřejmě dohled je nutný.
Není to povinné. Já bych to udělala už jen z důvodu větší pohody kočky….
Podepisuji poslední příspěvek 🙂 psala jsem ho já, zase mě to odhlásilo
Ač jsem kočičkář, souhlasím s Leithian. U všech zvířat lze, jen u koček nelze. Zvláštní. A nebavím se o kočkách, co jsou u stájí, kravínů atd. To beru. Ale na vesnici je většinou kočka u každého baráku, o kterou se ale “majitel” příliš nestará, spíš ji jen tak přikrmuje a jinak je mu fuk. Jsem proti tomuto z principu, jak kvůli kočkám samotným, tak kvůli jiným zvířatům, které teoreticky ohrožují, případně jiným škodám, které mohou napáchat. Ano, dřív to bývalo normální, vždy se to tak dělalo… nemyslím si, že vše co se dřív “nějak dělalo”, je nutně správně.
kometa:Dobře.
Ale znovu se ptám. Giardie byly prokázány? A jaké parazity chytne kocour ze syrového masa?
Mně třeba veterinářka doporučila odčervovat pouze domácího kocoura 4x ročně z důvodu, že dostává syrové maso…. taky se mi to úplně nezdá….
Fikovnice:Přece jen něco ještě napíšu:
- přijeli jsme na nastavení léčby. Dr. odebrala glykémii (tuším byla 23), pak začala vlát mezi ordinacemi a po asi 20 min mi říká:"Tak já nemám Lantus. Nevím, jak se to mohlo stát… No, holt musíte přijet jindy!" Podotýkám, že jsem si brala v práci D a ještě se mnou byla kamarádka, která jela přes celé město, počítaly jsme se 6 - 8 hod pobytem na veterině. Fido v šíleném stresu. Dr. jsem řekla, že na jejich vyzvání mám už nějakou dobu na ten den online rezervaci, kam jsem jasně napsala jako poznámku “Nastavení inzulinoterapie”. Odpověď:"To my nemáme čas číst…" (přestože online rezervaci po mně vyžadovali) Moje reakce:"Tak mi napište na rp. Lantus a já teď hned jej pojedu sehnat někam do lékárny, ať Fido nemusí ten stres zažívat znovu. Reakce taková, že “To ne, my jsme strašně hlídání, recepty fakt ne, nemůžu…ale já Vám Lantus objednám a bude do dvou dnů u nás.” Za dva dny telefonát - jiná dr.:"Tak Lantus má dlouhodobý výpadek. Recept Vám napíšu, pokud si jej chcete zkusit sehnat po známostech, zkuste to, ale prostě není." No, hned v první lékárně mi farmaceutka (známá, ale známost ani nebyla potřeba) říká:"No ale Lantus máme na pobočce. A teď koukám…je i u distributorů, stáhnu Ti jej k nám, ať to máš blíž, bez problémů…" Raději snad ani nebudu popisovat jaké chyby recept obsahoval (formální i věcné). Takže jsem měla Lantus a domluveno nastavení inzulinoterapie (pokus č. 3). A to už jsem naznačila výše: Dr. použila chybnou stříkačku, glykémii udělala po příchodu a pak už jen jednu po asi 3.5hod po aplikaci inzulínu a ta byla vyšší než bez inzulínu… Pak nás hned odeslala domů…a já byla v tu chvíli ráda. Ta chybná stříkačka mi docvakla doma. Od té doby veterina nereaguje, vypomohla VFU - zdarma mi dali základní zásobu správných stříkaček, glukózu a větší stříkačku (kdyby šel do hypo, abych Glc aplikovala). Těch pochybení je ještě mnohem víc. A já už je asi ani nechci vypisovat. Omlouvám se za román, možná jsem se potřebovala i z toho vypsat.
Takové příběhy mě fakt děsí… jak se pak majitel-laik může spolehnout na veterináře a dát mu důvěru….
Lipica ve Slovinsku :-)
megi-the-pes:Tak jsem se podívala, čí to je společnost... Lyopet a Yolopet - Ing. Wozniak, založeno loni a už insolvence... no jo... ale v těch papírech je jedna zajímavá věc. Říkala jsem si, kdo to vyrábí, protože tady určitě ne, na to nemáte prachy (nemáte zisk a nemáte ani velký dluh, takže se žádná linka v Čechách nestavěla)... A oni dlužili za výrobu a dodávky od společnosti Platinum. To se dělá v Německu. Takže stejně jako dalších dvacet českých firem jen přeprodávají to, co se vyrobí jinde. Dostanou svůj obrázek na sáčky a řeknou - české granule.
Co se složení týká, 70 90 % masa je samozřejmě nesmysl, když je ve výsledku 30 35 % bílkovin, což je normální číslo pro granule, kde je 30 40 % masa + další výplň. Není tam psaná vlhkost, ale jako Platinum to budou možná nějaké polovlhké, takže se maso s obsahem 60 - 90 % vody hodí do hrnce, přisypu to a tamto... výsledek jsou gulášové bobky.
S příšernou cenou.
Díky za info, až takto dopodrobna jsem společnost nezkoumala :)
Tenurri:děkuji, vím, že krom těch pár vadných pytlů tenkrát jsme byli s purizonem spokojeni (ale už je to fakt pár let), takže zkusím pytel vzít a uvidím. Nebyl by to (při nejhorším) první pytel, který dovezu do kočičího spolku, kdyby to nechtěli :D
Kocoura219: Nevím tedy jak yoggies vypadá teď, ale naposledy co jsem viděla ty slisované "králičí" peletky, tak to by u nás 100% neprošlo :D
Já taky nevím jak vypadají, nezkoušela jsem je právě kvůli výše zmíněným problémům...