Sardullah: Já se tedy vrátím k tématu…hovňajsy seberu do pytlíku a vyhazuju do popelnice na komunální odpad. Bylo tady zmiňováno, že se to má vyhazovat do hnědé popelnice na biodpad, ale teda my máme přímo v pokynech od města, že do této popelnice nepatří exkrementy masožravých zvířat. A i když samozřejmě pes není výhradní masožravec, psi krmení granclemi marketovkami by se snad dali považovat za býložravce, tak si prostě myslím, že teda masožravcem jsou určitě myšleni pes a kočka…
Přesně tak, u nás taky visí pokyny, že do kontejneru na bioodpad žádné exkrementy nepatří, nejen od masožravců 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 16.08.2023, 10:02:54
Já myslím, že lze najít i útulek, ve kterém vám dají plašanky na lovení myší nebo kočku, která bude polodomácí/polovenkovní. Nejsem si teď na 100 % jistá, ale myslím, že jsem slyšela rozhovor s paní ze spolku CATICO, která o tom mluvila, že lidem dávají i kočky ven…. Nevím, odkud jste. Je pravda, že hodně útulků, po tom, co kočky vypiplaly, je na ven dávat nechtějí, což chápu, ale jsou i takové, kde s tím problém nemají. 🙂
Miluju černé kočky a kdybych si vybírala z různých barev, černé bych dala přednost. Prostě se mi líbí nejvíc. Je to jako mít doma malého ďáblíka (i když toho máte s každou kočkou 😄). Černou kočku mám teď a měli jsme vždy především černé kočky, i když jsem byla dítě. Ne, že by jsme si takové cíleně vybírali, ale prostě to tak nějak vždy vyšlo. 🐈⬛🐈⬛🐈⬛
kometa: Oni úplně netrpí, ale…
Nekastrovaný kocour si venku "užije, akorát že průměrná délka života je výrazně kratší. Takže trpí fyzicky. Doma jsou jenom kocouři kastrovaní (jinak si neumím představit s nimi bydlet). Ti domácí chovní vesměs obývají samostatnou místnost, lépe domeček s voliérou. A taky si užijí.
U těch kastrovaných koček souhlasím. S domácí nekastrovanou se taky moc žít nedá + zdravotní problémy. I ty venkovní jsou po kastraci spokojenější, když nemusí řešit opakované březosti a péči o koťata. Pomíjím, že takové zabřezávají ještě jako dorostenky a podle toho taky vypadají. Tady je bonus psychický i fyzický.
A nestresuje se nekastrovaný kocour více kvůli teritoriu než kocour kastrovaný?
Když pominu vše ostatní, tak nekastrovaný kocour/nekastrovaná kočka dle mého laického pohledu mnohem více trpí i psychicky, než nekastrovaný pes/nekastrovaná fena. Vnímám to tak, že přestože pes i kočka jsou domestikovaná zvířata, v kočce stále zůstalo více té divokosti a pudovosti či jak to nazvat… Ale jak říkám, je to pouze můj názor laika…Kastrovaná zvířata (kočky) mi však připadala vždy mnohem více v pohodě než nekastrovaná, u psů jsem ten rozdíl nikdy až tak nevnímala.
Alegrie: Proč by měla u porodu zemřít? Proč vlastně pohrdáte kočkami bez papírů, je jich pořád většina a určitě jsou stejně životaschopné jako s papíry.
Kočkami nepohrdáme, ale množení tady nepodporujeme.
Tenurri: Má vaše kočka i “ženich” testy na HCM, PKD, FIV a FeLV? Rozumíte genetice, máte chovatelský plán?
Předpokládám, že ne. Předpokládám, že nejspíš nejsou s PP, tudíž se nejedná o plemeno britská kočka, ale nejspíš o křížence. Nejspíš ani nepoznáte, že vámi vybraný ženich není nějakým způsobem příbuzný.
Ideálně kočičku vykastrovat a pokud chcete doma koťátka, určitě bude nějaký spolek nadšený, když se ujmete jako dočaska vyhozených a nechtěných koťat, kterých jsou všude mraky.
Víte, že vám vaše kočka může u porodu i zemřít? Víte, že koťata bez matky budou potřebovat neustálou péči a dohled?
Mám z toho příspěvku úplně stejný pocit….. ach jo, ach jo 😕
nemůžeme si kvuli němu nechat zničit domácnost
Ještě k tomuto… no kočka něco zničit prostě může, stejně jako dítě, pes, a podobně… s tím je třeba počítat. My třeba sedačku zničenou máme taky 😄 Už to neřeším 🙂
biaca: Ps. problém také může být umístění škrabadla, tj. kočka má snahu, aby její práce byla vidět.
Přesně. Pokud je to možné, zkuste přemístit škrabadlo k sedačce.
Anonymní: To už je mnohem lepší hospodářský dvůr Bohuslavice kousek od Telče, ubytování, koně, další hospodářská zvířata a krásná příroda
https://hospodarskydvur.cz/
Díky za tip. Mrknu na to.
A neznáte prosím někdo náhodou Ranč Telč? Přemýšlím, že bychom se tam zajeli podívat v rámci dovolené …
Taky už mám. Moc milé, znovu díky🙂 Zrovna dnes jsem si v práci říkala, že mi dochází propisky,tak to hezky vyšlo 🙂
Daja: Dobrý den,
tak to zase prrrr, i na nás hleděly starší generace jako “ no tohle zásadně roste pro kriminál ” a to jsme slýchaly i od úči ( tak jsme je jmenovali ), ale respekt byl a to veliký. Když šel policajt radši obloukem jsme se vyhýbali. Vždy byl respekt, ale dnes hruza a děs a co generace to bude horší.
Taky mám dítě a vnučky a taky pozoruji, že já bych to vychovávala jinak, no prostě po stáru, ale jsem jen babička nerozmazlovaci, ale vychovávaci když jsou u nás.
Asi tak Dája.
Pracuji s lidmi. Nedá se říci, že by se starší generace chovala nějak uctivěji než ta mladší, někdy je to naopak horší. Proč? Jakože dříve tedy měli úctu ke starším nebo k autoritám, a teď když jsou sami starší, tak ji už nemají k nikomu? Ale to jen tak na okraj, nechci plevelit vlákno.
Nevypadá. Zůstane mu prázdný šourek a stále je viditelné, že se jedná o kocoura.
Neomezujme je, aby se mohla rozvinout jejich osobnost, takže když se dítě bude chtít houpat na lustru, kopnout toho cizího pána a nebo plivnout na tu holčičku, tak mu v tom nemůžeme bránit.
Tak tohle je samozřejmě extrém, toho příznivec nejsem, ale že by se mohly udělat ve školství určité změny, to mohly.
Každá generace asi tak nějak kritizovala tu nastupující mladou generaci, to je věc, která se určitě v každé generaci opakuje, ale stále víc mi připadá, že svět se v zadel obrací. Ale třeba je to jenom tím, že se to z mého pohledu všechno strašně zrychluje..ty změny…a že nejsem ochotná některé příjmat, protože mi připadá, že těm lidem nutně musel vypadnout někde mozek.
Chápu, rozumím, nedivím se. Já jsem asi ještě poměrně mladá, snažím se být všemu otevřená a neodsuzovat nic předem. Věci, kterým nerozumím se snažím pochopit. Ale dá to někdy práci. A něco se pochopit prostě nedá. Ale na to má každý jiné měřítko.
Jinak musím říct, že i jako nepejskaře mě tohle téma hodně bavilo a bylo hodně zajímavé a ráda si přečtu další postřehy a zkušenosti 🙂
Já teda docela zírám jak si tu všichni přizvukujete, jak ta mladá generace za nic nestojí. Dřív bývalo líp, všechno bylo lepší, lidi byli chytřejší, všichni sportovně založení a štíhlí, i tráva byla zelenější, že 🙂 Dle mého se to tedy nedá paušalizovat. Není všechno růžové, ale že bych šmahem takhle všechny odsoudila, to bych si teda netroufla. Mi připadá, že je takovým koloritem, že kde kdo, když dosáhne určitého věku, tak se začne pohoršovat, jak jde všechno do háje a “tohle za nás nebylo”. Vy tady nikdo nemáte děti a vnoučata? O těch taky takto smýšlíte nebo to jsou světlé vyjímky? Nevěřím tomu, že dřív byli lidi o tolik lepší a pracovitější atd. Vždy se zcela jistě našli jedinci, kteří se ulévali, jak mohli a vymlouvali na všechno možný. O tom jak to fungovalo ve spoustě zaměstnání za minulého režimu se nebudu ani zmiňovat (přiznám, že to znám z vyprávění, ne z osobní zkušenosti, ale nemám důvod nevěřit). Jinak ale souhlasím s tím, že slušné vychování, pokora, tolerance, apod… toto se opravdu vytrácí, ale vidím to napříč všemi generacemi. Bohužel.
Louža: Kapsičky právě dostává s tuňákem a granulky od Britu pro dospělé kočky, jsou mu 2 roky a je kastrát.
Whiskasu bych se pokud možno vyhnula. Zkuste kapsičky, které opravdu obsahují maso, čtěte složení. A že jí málo granulí? Tím bych se netrápila. Co by za to jiní dali 🙂
Jediné co jí je hovězí maso, drůbeží srdíčka, drůbeží játra, koňské maso, tuňáka občas a kočičí kapsičky.
Takže vlastně toho jí docela dost, tak mu to dávejte ;-) Jen s tím tuňákem bych to nepřeháněla. Granule dostává jaké? Kapsičky dostává jaké?
Nepíšete věk. Je už vykastrovaný? Náš před kastrací hrozně vymýšlel s jídlem, asi myslel na vše ostatní než na jídlo. Od kastrace je to OK.
Spoustu lidí má jen v bytových podmínkách obyčejné mourky, třeba zachráněné z ulice, z útulků, apod., bez přístupu ven, a kočky to bez problému zvládají. Samozřejmě, že venku mají více podnětů, ale taky tam na ně číhá mnohem více nebezpečí. Také se tady několikrát řešilo, jaké škody kočky páchají na majetku jiných lidí ;-) Samozřejmě, že nejšťastnější je kočka, která se může dle vlastní libosti pohybovat mezi domem a venkovním prostředním, ale pak je nutné zajistit, aby se nedostala mimo pozemek majitele. Kdo má kočku jen v bytě, musí si uvědomit, že jí chybějící podněty z venkovního prostředí musí vynahradit, ale myslím, že to není zase takový problém. Kočka, která má doma dostatek zábavy, rozhodně nijak nestrádá. Bytová kočka nerovná se dekorace na sedačce, to je nesmysl. Dle mého názoru, kdo si pořídí kočku jako mazlíčka/parťáka/kámoše a vytvoří si k ní nějaké citové pouto, ji nemůže pouštět volně ven, protože pak je dost pravděpodobné, že o ni brzy přijde.
Chápu, že si chcete pořídit čistokrevnou kočku, ale být vámi, zvážím i pořízení kočky třeba z toho útulku, právě pro ten aspekt, že dáte domov zvířeti, které zatím nemělo příliš štěstí. Pokud však čistokrevnou, tak určitě s PP a nevybírat jen podle vzhledu, ale dle povahy a dle toho, co jste schopni kočičce nabídnout 🙂 Info o ceně poskytne chovatel, pohybuje se to různě.