proč je teď v módě šikanovat chovatele všeho možného?
A že šikanujeme zvířata a honbou za co největší roztomilostí/módností/whatever jim způsobujeme utrpení, je v pořádku?
proč je teď v módě šikanovat chovatele všeho možného?
A že šikanujeme zvířata a honbou za co největší roztomilostí/módností/whatever jim způsobujeme utrpení, je v pořádku?
Sarah01:To já ale nikde netvrdím, že starší jsou zodpovědnější. To se týkalo konkrétních případů. Možná to bude tím, že sama takovýho psa mám a dodneška nechápu, co těm lidem na psovi vadilo, je hodný, poslušný, pracovitý, děti miluje, akorát všechno sežere, to zas jo. Spíš na něj neměli čas, ale že to nevěděli dřív. Víte, kolik je psů, kteří nesnesou děti? Já jsem rozhodně nepsala, aby doufali, že pes nekousne. Ale za psa je přece vždycky zodpovědný člověk. Pes nemá nikdy zůstat s dítětem o samotě, nikdy, i kdyby byl sebehodnější.
👍 Nemůžu než souhlasit. Hodně často je problém v tom, že se lidé psovi dost nevěnují a případně ani nemají zájem zjišťovat si informace a správně s ním pracovat…
Trochu zodpovědnosti by těm mladým neškodilo.
Takže ještěže všichni ti starší jsou zodpovědní až na půdu 🙂
Třeba se tazatelka ještě ozve a upřesní svoji situaci, ale na mě to taky působí, že pes není její. Na druhou stranu se ptá, zda si psa nechat, takže nějaké rozhodovací právo v tom asi mít bude….Otázka je to těžká, za mě, pokud pes její je, tak já bych nebyla pro, dávat ho hned pryč, má za něj zodpovědnost, stejně jako za to dítě. Chtělo by to vědět o situaci více, zvážit možnosti…. Doufání, že by pes nekousl je dost ošemetné. Kdysi dávno můj děda měl psa (NO), co neměl rád děti, teda on neměl rád kde koho, ale pamatuju si, že po mě “šel”, jakmile jsem byla z dohledu dospělých a přestože mě nikdy nepokousal, příjemné to nebylo, bezpečné určitě taky ne a věřím, že některým jedincům by toto pak mohlo způsobit celoživotní strach ze psů (a to by byla škoda).
megi-the-pes:Tak. Člověk přirozeně kouká tak nějak na levou stranu. I když teď vím, že vpravo je ta cihlička, co má asi důležitou funkci, nepodívám se tam.
Mě tedy překvapilo něco jiného… ona cihlička by se vlevo nevešla, byl by to asi docela tučný řádek… ale že lidem vadila ta svítivá mrkvová a mrkvový zobáček, že ty zbylé barvy jako on ruší, tak místo aby zmizel, tak nate, tady máte další, a rovnou cihlu. 🙂 Co je na cihlové přírodní? A to vůbec neříkám majitelům webu, to ani náhodou! To by mělo trknout toho grafika.
Dělám si legraci.Ale do včera to téma bylo v pohodě a ta levá pravá, no…
Mně tedy ta oranžová v přírodním schématu taky moc nesedí, ale jinak jsem se změnami spokojená.
Mě to taky hrozně láká koupit a vyzkoušet, ale nevím, jestli bych to “dala”…. dělá mi docela problém i práce se syrovým masem, natož tohle.
Raduše:Ahoj, můj dvouletý kocour chodí od malička se mnou a mým psem na každodenní procházky. I 3 km. I tak se ještě často toulá mimo domov, nejdýl byl pryč 14 dnů a tak mě napadá jak nejdýl byl pryč váš kocour?
Když jsem byla malá, naše kočka se zatoulala na dva měsíce. Pak se vrátila, ve výborné kondici 🙂 Musela být u někoho. V dnešní době bych už kočky volně ven nepouštěla vzhledem k nebezpečím, která na ně číhají (auta, psi, zlí lidé,…).
Co se týče venčení, se současným kocourem párkrát vyzkoušeno a moc se mu to líbilo. Doma kšíry nesnese a neudělá pomalu ani krok, venku najednou zapomene, že je má a zkoumá okolí, šplhá na stromy, hezky si vykračuje 🙂
Ad ovce - ať tak, či tak, ta fotka od Thielli je naprosto super. Působí úplně umělecky. Pořád na ní koukám 🙂
megi-the-pes:Proč se vám tolik moc zdá, že kočka nemůže mít starost o dítě; brát ho jako něco slabého?
Mně to přijde docela normální.
Samozřejmě vynechávám to, že to tu kočku nutili se naučit, a nějakým blbým způsobem.
Je to jako pasení. Nic divného.
A kotě teda nepoznám, např. můj Tommymátoxoplazmozu je zakrslý, Míca byla zakrslá, Kocourek tak napůl, ale Tommytxz má i takovou zvláštní, hranatou 😀 hlavu a dost krátké uši i nohy, myslím, že na něm nikdo nepozná, kolik mu je.
A tak to já tomu věřím, že by kočka mohla mít starost o dítě a mohla by ho chtít chránit. Ale na tom videu toto nevidím, vidím běžné otírání. Jsme tu na dva tábory, to je skoro na anketu 😀
Fikovnice:Ach jo Niki, Ty se tak snažíš…👍
No a proč vlastně dostává ATB??😲 Vždyť jsi psala, že v krvi (ani v moči…?) nic nenašli…?
Protože leckterý veterinář, když si neví rady, tak dá ATB…. 👎
Strašně lehko se o tomto mluví lidem, kteří s tím nemají žádnou osobní zkušenost. Kdo něco takového sám zažil ví, že není úplně jednoduché si takový zážitek srovnat v hlavě, natož o tom s někým mluvit, natož to řešit na policii a podobně.
Anonymní:Inu dobrá, děkuji vám za vaše příspěvky i když s nima teda nesouhlasím. Nevím proč by nemohla mít fena bez papíru štěňata, není méně cenná. Znám spoustu takových fen, i v inzerci je mraky štěňat bez PP a je to plné právo majitele psa jak s ní naloží. Ale nenapsala jsem, že chci mít od ní štěňata, byla to úvaha.
Ale dobře, existuje nějaky vyšetření u veterináře který by mi odhalil případné vady feny nebo se to musí udělat až u štěňat?
Že je v inzerci mraky štěňat bez PP neznamená, že je to v pořádku, pouze to znamená, že je na světě spoustu nezodpovědných lidí.
Ta fotka kocoura visícího na sloupu, řvoucího, je boží… 😄
A já si zas říkám, kočku/kočky pro 10ti letou holčičku, která se bude starat současně s bráchou, proč ne. Jen nesmí mít rodiče přístup “to je vaše zvíře, vaše starost a nás to vůbec nezajímá”. To by pro mě bylo výstražné znamení. Chca, nechca, rodiče prostě tu zodpovědnost za zvíře musí přijmout taky, nebo spíše hlavně oni.
K Britu jsem už získala naprostý odpor, jelikož ty jejich “nenápadné” reklamy potkávám poslední dobou na každém kroku….
Já tomu vůbec nerozumím, tak se zeptám… jak je možné, že má barva srsti vliv na povahu?
Fikovnice:Ony jsou kočky indikátorky závadnosti nebo možná spíš konzumovatelnosti masa.
Z určitých řetězců se mi kočky syrového ani nedotknou…
To jsem si taky vždycky myslela, ale jednou mi kocour snědl maso, který teda podle dalšího zkoumání bylo už trochu zasmrádlý, tak úplně nevím…. 🤔 nic mu po tom nebylo, tak asi žádná hrůza, ale nejsem si teď jistá, zda věřit tomuhle konkrétnímu indikátorovi 😀😀
Vám tedy k úsudku a posouzení situace stačí welfare ?
A z čeho jiného vycházet?
Zrzavci:No ale copak ty lidi nemají mozek?? Jak se krmí kočka venkovní? Masem! Syrovým a klidně s parazitama. Rozbor u toho žádnej nedělá a myš si nepřevaří. Tak jak mohli lidi kdy uvěřit tomu, že maso pro psa a potažmo kočku je nebezpečný a nevyvážený a já nevím, kde co. Jak asi žila ta zvířata po staletí, než někdo přišel s králičíma bobkama, jak granulím říkám. Jasně, mají své opodstatnění, když má zvíře nějaký problém, to chápu, že se člověk bojí. taky bych se bála. Na druhou stranu si pamatují paní Černou, která měla kolem svý chatičky v péči šécky okolní toulavý kočky a měla depozitim útulkový a která - sama jsem to zažila, vytáhla hrobníkovi z lopaty kocoura ledvináře a kocoura játraře. Vařenou stravou.
No jestli mají mozek…. 🙂 Samozřejmě jak kdo 😀 Ale pokud se dočtou z několika zdrojů “HLAVNĚ NEDÁVEJTE KOČCE SYROVÉ MASO, KOSTI A SYROVÁ VEJCE!!!!”, tak i ti, kteří nejprve použili selský rozum, znejistí…. jak píšu, samotné se mi stalo, že jsem pak z infa, co jsem se dočetla na netu byla zmatená a pochybovala o tom svém mozku… 😄 Další věc je ta, že veterináři hodně často lidi od krmení přirozenou stravou odrazují a ne každý si dá dvě a dvě dohromady, že ten veterinář, ty granule co doporučuje, taky prodává. Přeci je to doktor, tak musí mít pravdu…. Takže… je to těžké…
Mě rozesmála hlavně ta věta o tom, jak kočky krmené krmivem Whiskas budou mít v super stavu imunitní systém, přitom je to složením jedno z nejhorších krmiv, “koktejl antioxidantů, co snižuje poškození DNA” už to nevytrhne. Kdo má o problematice trochu povědomí, tak si to přebere, ale kdo je neznalý? Usoudí z toho, že syrové maso je téměř to nejhorší co může kočce dát…. a bude krmit Whiskasem… no potěš… Ale takových článků je na netu samozřejmě spousta. Pamatuju si sebe, jak jsem v začátcích byla vyhoukaná z toho, že jsem dala kočce syrovou kuřecí kost, protože jsem se pak všude dočetla, jak je to nebezpečné…. Když jsem se začala zajímat více do hloubky, potřebné info jsem si zjistila, ale ne každý, kdo si pořídí zvíře se bude složitě babrat v různorodých informacích. Přečte si jeden článek a má vyřešeno… pro kočku bohužel.
Co říkáte na tento článek? 🙂
https://www.chovzvirat.cz/clanek/991-pozor-na-podomacku-pripravene-jidlo-kockam-muze-ublizit/
Doron:Ještě ste zapomněla na gólii, bazroje a leonbertýna ! A čajčaje ! A vlkodrava !
Já si vybavuju ještě picbůma 😀