Jka říkám, ta fungoval ado prázdnin, pak se nějak ty mouchy opticky zvětšili a fakt to nefunguje 🙂
Příspěvky uživatele
JanaJanaJanaJana
To je ta Carry ne? Ta růžová mast. Ta mi právě teĎ přestala celkem fungovat, jak začala hovada, do prázdnin dobrý. A její spotřeba je fakt masakrální, to je jen pětistovka na měsíc, když člověk poctivě maže 😀
Na vodítku, na lonži i pod sedlem. To tempo je problém, dovedu ji rozhýbat, ale zároveň si musím dávat pozor, abych ji třeba nerozhodila otěží, jelikož to pak nezvládne vůbec. Situace je stejná i v klusu, brká předkama i zadkama….předkama většinou když udělám chybu já (dostatečně ji nepobídnu nebo ji sahnu do otěží atp.).
Ale je tu dost tipů, celkem jsem si udělala obrázek, kde všude dělám chybu, zkusím tu variantu, že dám více klacků, pojedu tak často, dokud to nepřejde čistě a nechám to a budu si hlídat tempo…to je asi zásadní, co dělám špatně.
Já už třetí rok jedu ve SPUTOP SPOT ONu, který funguje dobře, když není teĎ prázdninový masakr. No a mezi tím mažu místa, která jsou nejvíc opruzovaná (vemínko, bedra, uši, pupík atd.)…z jara měsíčkovou vazelínou, pak přejdu na silnější kombo. Zkoušela jsem repeletní hojivou mast Carr Day Martin, ale teď mi víc funguje kokosový tuk s teatree. Ale mám teď typ na neem gel od Divine animals, tak to taky zkusím, prý to dost funguje. A v přístřešku je lep na hovada….a zbytek prostě musejí přežít no. Život není peříčko.
Za mně jakákoli mastnota, která smrdí, celkem funguje.
My máme teda koně pod síťovkou děsně zpocený, nakonec to v ustájení nemá ani jeden…používám jen na ježdění.
Přirozenější jak, proč? Jeden klacek na zemi?
Kobylu jinak jízdárna baví, jako fakt, jelikož ji nezahlcuji. A kavalety řeším, jelikož mám nakázáno od fyzio posilovat záda a alternativa v lese, je celkem daleko od stáje.
V kroku, klus a dál ani zatím neřeším, když nemáme zvládnuto v kroku. Tempo myslím dobré. V kroku se na to dokáže nejvíce soustředit, proto také zatím jenom krok, v klusu řeší spoustu dalších věcí.
Nechci jí to znechutit, ale překvapilo mně, že po dvou letech jízdárnování byl funkční jen trest bičíkem.
Vím, že je to pro ně náročné, musí se soustředit, mít prostor se na to podívat a ještě použít všechny ty svaly, jak psala Verun 🙂 ale jak říkám, v lese zvládne všechno bez mrknutí oka, cokoli, tím pádem by klacek na jízdárně neměl být takový problém…třeba s epletu, ale mně fakt přijde, že to má na obdélníku víc na háku a nesnaží se tolik. Jedná se vždyzatím jen o jednu kavaletu, ne o řadu, nehodlám se přizabít 🙂 Jinak je zlatá.
Díky všem za tipy.
Ahoj, osmiletá kobyla began. V lese přeleze všechno s rezervou, na jízdárně by se o kavaletu přizabila. Zkouším vždy cca 20 minut a nechám ji být , progres takový, že posledně šourala nohy tak , že jsme se ona i já málem zabily. Trenérka v dlouhodobé iindispozici, náhradní řekla jen “cvičte ze země”, ale ani tam není vývoj. Zajímavé ale je, že když kobyla havarovala (jak je psáno výše) a já se zdravě nnaštvala, začala přes kavaletu chodit jak hodinky. Další lekci už to zas flákala, i když jsem každý čistý přechod odměnila chválou a pamlskem. Co s tím?
Jako moje zkušenost je ta, že minerálka ve formě pamlsků je nedostačující. Akorát tu, co dává Couďas , tu neznám.
Anebo nedávat v sezóně nic je taky cesta 😀
Není to plnohodnotná minerálka, pokud se bavíme o ze základní řadě. Majitel by měl vědět , co a proč dává. Pokud máte koně s kvalitní rohovinou (hucul atd.), může to být spíš ve výsledku na škodu.
jo tak, díky za vysvětlení. Já jsem monomajitel koně v ustájení, tyhle technické detaily mi nedocházejí 😀
No….mám pár poznatků s minerálkou do tlamy…v Reforminu je toho dle mého dost málo. Pak je ještě k dispozici sušenka Pavo a Semper Cubes od Hippolitu….Pavo je děsně drahý, u nás dávka vychází na minimálně 700 na měsíc pro begana. Semper jsou asi fajn, ale megaslaný, kobyla to nechce žrát. Pak jsem měla ještě půjčenou dávku minikostiček, které by koně měli žrát i samotné (u nás ve stáji to tak u jednoho je) - Salvana pferdemineral. Složení se mi celkem líbí a dá se to taky celkem nakrmit z ruky. Jenže kobyla to nežere. Takže zase kyblíčkuju. Ale s jistotou teď žere MinVin, tak aspoň něco, krmím si sama. U nás je to komplikado, ale zas mám radost, že to přijímá a je klid a nemusím nic řešit. U MinVinu je alespoň ta výhoda, že má podobné složení jako PerfectEqui, ale je levnější.
Buggyro, co používáte za plachtu? v mém okolí se teď používá zelená nepromokavá textilie , když se to přetáhne přes balíky stojící na paletach, vydrželo to přes zimu všem….
Fikovnice:Já dám do placu takový dotaz: Když vás v nové práci nikdo nechce zaškolit, co dělat??? A ano, prosebných, žádajících mailů, telefonátů, osobních dotazů jsem vykonala řádově už desítky…
Zažila jsem dvakrát. Když nefungovala urgence nadřízeného a pokud to šlo, jela jsem metodou pokus-omyl, studování se materiálů a konzultace s protistranou, které člověk svoji práci dodává.
Nevím, co to je za práci, ale do jisté míry se takto fungovat dá, jen to trvá, je to vopruz a sem tam člověka někdo zprdne.
No anebo odchod 😀
My jsme tu protivztekliní infekci řešili, když mi na začátku roku napadl stafford psa. Čokl neočkovanej, přítel měl malý šrám od zubu, povrchový krvavý šrám….nejdřív jsme chtěli vidět očkovák, to nám majitel nedal, pak pár dnů prodleva (2 dny???), paka jsme chtěl tu injekci, zavolali jsme o obvoďákovi, ten nás odkázal do nemocnice, naše okresní nemocnice nás odkázala do větší jiné okresní nemocnice a tam nám řekli, že to nemají, že máme jet do Prahy, ale že to stejně pravděpodobně vzteklina nebude, neb jak už tu někdo psal, už je to u nás strašně vzácné….a ten pes žije od mala jen izolovaně na zahradě, celý život, to mám od lidí ze vsi.
Nikdy nevíte, ale my jsme to nakonec vzdali.
Tu injekci dítěti nikdo jen tak nepíchne. Musíte na specializovaná místa v nemocnicích ve velkých městech, jen tak nějaká okresní nemocnice vám to nedá neb to nemá.
A pak je tam tuším nějaký doporučená časová prodleva na píchnutí, jinak to už pak pozbývá smyslu ne?
Horsana:Z chlpatého nič vyrástol celkom pekný roček 🙂
Ten červenej šiml je co zač?
Řešili jsme ze začátku tohoto roku.
Bez policie se nehnete.
😀 to mi připomnělo film Vlastníci. V té době jsme s partnerem hledali vlastní nemovitost - někde mimo Prahu v nějakém městečku v paneláku. Ten film mě vyléčil a zařekla jsem se, že pokud do paneláku, tak jedině v rámci nájmu 😀
I tam sedá rozchodit elektřina 😀