Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 15.08.2023, 11:24:49
No právě, ta mně pobavila nejvíc.
Kočka je nejvtipnější zvíře vůbec.
Včera jsem nasedala ze stupínku, dotahuju, mezi tím ladně nakráčel stájový pan domácí, vylezl na stupínek a kobyle vyskočil na záď…pak mně do klína a drbej!
Když jsme byla v půlce pole, tak pochopil, že fakt teda jedu asi pryč, seskočil z klína na zem a odporoučel se.
…to mi tak nějak přeběhlo přes cetsu…
jsem tak trochu milovník sarkasmu
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 15.08.2023, 08:13:35
😀 uvidíme, jestli se k tomu přihlásí 😀
Začátky u koní by neměly začínat vlastním koněm.
Top kvalita a při tom rodinné prostředí + koně se mají báječně a velmi se o ně dbá - stáj u Sepíka, Lysá nad Labem. Jízdné je na webu.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 14.08.2023, 11:40:42
Rozumím, co říkáte a jsou to pádně argumenty, nicméně má zatím nerozhodnost PF a postranní zájmy AB na stejné úrovni….s EU chtějí být zadobře oba. Resp. zatím mám pocit, že jsou to eurohujeři oba.
Zároveň si ale myslím, že v tý bídě česky politiky, by bylo nejpragmatičtější spojení koalice ANO+ODS…vzájemně by se drželi pod krkem a možná by z toho vzešlo sem tam i něco užitečnýho.
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 14.08.2023, 10:21:22
No, myslím, že to schválí.
A pokud to schválí, je dost pravděpodobné, že nám tu PF zůstane .D i s tím j etřeba počítat.
Ale ono je tak nějak jedno, jestli je to PF nebo AB, spíš aby tam byl alespoň nějaký nový element, nový vítr do zatuchlých plachet….a tím nemyslím zrovna SPD 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 14.08.2023, 09:28:47
Být vegetarián ale není ctnost.
Není problém zabít, ale důležité je, jak smrt proběhne… a také nechat důstojně žít.
Velkochovy jsou věc hrůzná, především klecové chovy slepic a chovy prasata. Viděla jsem, stačilo, i kdybych se měla k masu vrátit, tohle není cesta pro mně.
To samé jatka, ta zvířata prokazatelně vědí, že zemřou - a v tomhle stresu jsou x hodin/dnů, než přijdou na řadu, je mi z toho úplně úzko, když na to pomyslím.
O transportech nemluvě.
Myslím, že máte dobrý přístup, ono to lokální čerpání potravin je stejně jedna z nejekonomičtějších a nejekologičtějších cest.
Já jsem vegetarián roky, takže tohle jde úplně mimo mně 😀
A ano, v tomto směru je v mém okolí pokrytců hromada, ale já to neřeším, je to jejich věc a trápení zvířat ve velkochovech to stejně nenarovná.
Šakali u nás prokazatelně již pár let žijí.
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 10.08.2023, 11:36:51
🥳🥳🥳 Tak to je teda gól.
Pohraničí nám pomalu, ale jistě vzkvétá. Prostě ta generační obměna trvá déle, to jen normální.
Ale těch 20 let, co trávím na vandrech po českých horách, je hmatatelných, proměna fakt je, Češi se snaží.
Jediný kraj, který pokulhává, je ten Karlovarský - není tam univerzita a ten region se prostě nerozvíjí tak jako ty ostatní.
Ale tohle Pražák z pohodlí teplýho kanclu nepochopí když už se náááhodou vydá do pohraničí, tak v auťáku a aby se náhodu neumazal a nedejbože neztratil půl slova s těma sockama, co v tom pohraničí bydlej 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.08.2023, 11:40:49
Osobně nemám s BŠO přímo zkušenost jako majitel, ale plánuji si ho ve velmi blízké budoucnosti pořídit. Ze zasvěcených kruhů mám potvrzenou informaci, že je to z těchto “vlkoušovských plemen” nejsnáze cvičitelné plemeno, které unese, když tejden ležíte s horečkou v posteli a nezcvokne se z toho….pokud si ho teda nenaučíte na každodenní tří a víc hodinové aktivní procházky…tu případnou nečinnost snese ze všech nejlépe.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 10.08.2023, 11:24:19
Jenže to chování u majitelek, které potkáváte a klidí psa kilometr daleko, není často dáno charakterem psa, ale charakterem psovoda.
Ten BŠO může mít super povahu, ale pořídil si ho nýmand.
To je halt úděl moderních plemen.
Jediné, kde tenhle přístup chápu, je u silných reaktivních plemen (rotvajler, staff apod.)….u psů výše zmíněného typu jde na 90 % jen o neschopnost psa vychovat.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 10.08.2023, 10:32:55
jen houšť 🙂 lapinky jsou boží……ale doma jí mít nebudu, těch chlupů je už moc 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 10.08.2023, 10:02:21
Buď ho někdo napráská nebo ne. Asi tak. Pokud teda nemá vyřešený papíry, samozřejmě.
Za měn je tohle zbytečný, 70 % majitelů psů by měli mít tak maximálně yorka do kabelky a tohle zvíře patří do rukou opravdu maximálně zkušeným…
A jak tu zmínil někdo…PROČ PROBOHA? Když jsou k mání ČSV, Sarloosani, husky aj.
Tohle smrdí průserem na 100 honů.
Záleží taky, jestli to uznala FCI, jinak je to prostě vlčí hybrid s určitým podílem vlčích genů.
Koho zajímá, právní výklad odsud:
https://dspace.cuni.cz/bitstream/handle/20.500.11956/170990/150054666.pdf?sequence=1
"….Právní řád České republiky řeší křížence v jediné ze svých norem, a to v § 5 odst. 5 ZOPK, který stanoví, že záměrné rozšiřování kříženců živočichů, tedy i „wolfdog“ kříženců, podléhá povolení orgánu ochrany přírody a krajiny, kterým je podle § 77 odst. 1 písm. e) ZOPK obecní úřad obce s rozšířenou působností. Cílem tohoto ustanovení není chránit křížence, naopak jde o to zabránit negativním dopadům na biodiverzitu a minimalizovat lidské zásahy, kterými může být ohrožen její přirozený řád. Určitou prevenci proti křížení poskytuje § 10 odst. 1 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti (dále jako „ZoM“), který zakazuje vlastníkům domácích zvířat nechat je volně pobíhat v honitbě mimo vliv svého majitele nebo vedoucího.
Co však žádná z právních norem českého právního řádu neřeší, je samotný status kříženců, a to, zda se ochrana zvláště chráněného živočicha vztahuje i na hybridy. Praktická strana této problematiky je jasná. Ve volné přírodě je možno si lehce zaměnit hybridního jedince s vlkem, čímž hrozí, že se záměrem odstranit z přírody křížence bude odstřelen jedinec plnokrevný. České právo by tak mělo podle vzoru nařízení Komise (ES) č. 1497/2003 a Německa najisto postavit, že kříženci zvlášť chráněných druhů živočichů, ač ve volné přírodě nechtění, požívají stejné právní ochrany, jako příslušníci takového druhu…"
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 09.08.2023, 11:04:07
To vysvětlete těm, kteří z něj toho plyšáka chtějí mít, ne mně…..
….čili 95ti % zájemců, možná víc 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 09.08.2023, 10:41:59
No dobře, já myslím tu povahu, pro kterou yorka dnes všichni chtějí - miloučký hodný stvoření. Co znám yorky bez PP (což jsou skoro všichni), tak jsou to malí zkažení sr**i 😀
Yorkšír je už několik velmi v oblibě, a proto bývá velmi častou obětí množíren. Což s sebou nese rizika, jaká, to jistě víte sama.
Pak jsou "chovatelé", kteří mají fenku a prostě vyrábí štěňata bez PP - jelikož soused má také yorka, tak přece pohoda, pustíme je k sobě, vždyť o co jde? Bez ohledu na povahové rysy, zdraví a případnou příbuzenskou plemenitbu.
No a pak jsou prověřené chovky, které si řeknou víc za štěně, ale vše bývá, jak má, vč. socializace, zdravotních vyšetření, prověření rodičů a následného supportu nového majitele v případě potřeby.
Tak je na Vás, kterou cestou půjdete, ale pokud půjdete cestou "bez PP", vždy chtějte vidět minimálně alespoň matku. A počítejte s tím, že Vám nemusí vyrůst pes jako z encyklopedie, plus klidně s atypickou povahou.