Já jsem trochu k akademické práci čuchla, resp. pár let jsme byla na doktorátu, který jsem nedodělala, nicméně v tom prostředí jsem byla a vím, jak to tam chodí.
Takže tedy k tomu pár bodů.
1) totálně hlavní problém je, že je inflace možností studovat doktorát. Ano, na západě mají doktorandi daleko vyšší příjem - jenže se tam dostanou taky ti nejmotivovanější a nejlepší. U nás když máte Mgr./Ing., tak není problém dostat se na doktorát, dokonce tam nastoupit a pořád netušit, jak bude probíhat vás výzkum.
2) v běžném školství si učitel v rámci pracovní doby nemůže přivydělat. Kdežto na VŠ máte sice nižší pravidelnou mzdu, ale předpokládá se, že si na výzkum dokážete napsat a sehnat grant. Těch možností, jak čerpat dotace, je dnes nepřeberně. Prachy na výzkum dnes nedostane jenom lůzrovský projekt.
3) ve vztahu k bodu 1 - je zároveň nastaveno množství doktorandských pozic napříč obory. Technika asi bude vyžadovat víc doktorandů do výzkumu než humanitní obory, co si budem. No a kde je jaký zájem že…na technice podstatně míň než na fildě. Technika taktéž vyžaduje velmi často daleko více se fyzicky držet Alma mater a výzkumného týmu, kdežto řada humanitních oborů nabízí větší flexibilitu (ale samozřejmě záleží na vedoucím práce).
Takže změňme systém a teprve potom přidávejme peníze akademikům. Místo tří zbytečných doktorandů zaplaťme pořádně jednoho nadějného.
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 14.10.2023, 11:41:19
Milý XY, kometa je vet a taky má koně pár desetiletí nebo jste velmi mimo. Vy tu opravdu neargumentujete. Tak se nedivte, že Vám tu už nikdo nechce odpovídat.
Odpověď na příspěvek uživatele Repta-A-Repta z 11.10.2023, 12:31:17
Taky si myslím, že to uspěchali, že ten kůň mohl rok ještě zrát.
Třeba na to výkonnost měl dle výsledků v tréninku, majitel tlačil a halt peníze nesmrdí.
Vidíte. A já bych Taxis klidně zrušila. Nejsem žádný extrémista, co brojí proti dostihům, ale už mi to prostě přijde zbytečné. Nikdy se nikde nerozseká tolik koní naráz a stačí chyba jednoho. A říct větu “to tak prostě je” je velmi jednoduché.
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 02.10.2023, 08:37:29
Mně by zajímalo, co znamená to, že už jsme to zkoušeLI.
Jako chápu, že zadavatelka je třeba mladá holčina a zkouší hledat info na internetové diskuzi, ale kdo je ten druhý moudrý, to by mě teda fakt zajímalo :D
TRENÉR, a to i na práci ze země.
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 27.09.2023, 10:59:14
Já ale neřekla, že se tím nesnižuje pravděpodobnost nádoru na mléčné žláze .) chtěla jsem tím říct, že když budu kastrovat jen z tohoto důvodu brzo - tak kde mám záruku, že rakovina nevyleze jinde? Dnes má nádorů řada psů prostě i jinde, kříženci i papíráci, tohle prostě dle mého pohledu není relevantní důvod pro takový zákrok.
To je celé.
Ale nesoudím nikoho, ať si každý dělá se svým psem, co chce, to já stejně neovlivním. Jen bych to po vznesení dotazu nikdy nikomu nedoporučila a svému psovi bych to z tohoto důvodu nikdy neudělala.
Kastrovala bych raději psa než fenu - menší zásah do těla.
Jinak kastrovat se má opravdu až když je zvíře plně dospělé a vyvinuté - na prvním roce je to prasárna, pokud to tedy nemá zdravotní opodstatnění. Řada lidí oponuje snížením rizika rakoviny kastrací před prvním rokem, ale to je blbost - nikdo vám nezaručí, že se rakovina neobjeví jinde.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 27.09.2023, 08:24:13
U remonty jo. Ale pokud se jedná o redrezuru, tak to tak jednoduché není.
Odpověď na příspěvek uživatele Arbora z 25.09.2023, 09:45:45
Jo, ais máte bohužel pravdu, nechala jsem se unést…asi mám jinou bublinu, v tý mojí se lidi snaží šmatat koni do huby zas co nejméně, druhý extrém.
Zadavatelce se omlouvám, ale třeba se zamyslí, že tohle fakt velmi pravděpodobně není cesta.
Odpověď na příspěvek uživatele Jesie z 25.09.2023, 07:53:30
Já se divim, že i přes množství informací a tu velkou osvětu, která probíhá skrze sociální sítě (a už i řadu pet koňařů, která začíná být především sluníčkářská a ideálně bezudidlová), ještě stále existuje někdo, kdo chce na koně nacpavat pomocné otěže a ani vlastně neví, proč to chce.
Že ještě existuje někdo, kdo si myslí, že když koni zalomí krk, tak zbytek těla neexistuje a vše je tak, jak má být.
Proč potřebujete hlavu na kolmici? 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 21.09.2023, 12:19:58
Jo, taky jsem mírně podezřívavá.
Jen kdyby to byla pravda, tak by to mohlo znamenat zajímavý obrat ve V4, jelikož Orbán neposílal nikdy, pokud na SK vyhraje Fico, tak ten má stejný řečičky jako Morawiecki no a Polsko se teď taky cuká ….jsem zvědavá, jak to dopadne 😀
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.09.2023, 12:26:18
A tu dotaci ani na ten rybníček zatím nedostane, pokud není čistě přírodní a jsou tam rekonstrukce technických objektů 😀
Tohle dotovalo jen MZe a to teď má zkrouhnutý prostředky 😀
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.09.2023, 12:20:12
Ba ba 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.09.2023, 11:40:54
3 kila je dost, ještě to pak udržet 😀
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.09.2023, 11:36:33
A venku je pořád pěkně 💐