Aktuálně: 3 731 inzerátů210 846 diskuzních příspěvků18 259 uživatelů

Příspěvky uživatele

JanaJanaJanaJana

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.11.2023, 20:33:17 xxx.xxx.133.107

Ahoj, jdu si pro radu za zkušenějšími. Koupili jsme dům a u domu zůstala kočka. Je už dýl jak rok pouze venkovní, původní paní majitelka si ji vzala při stěhování s sebou, al ekočka se vrátila k domu. Momentálně jsem ve fázi, že přijde, pokud není na zahradě můj uštěkaný pes, který jí honí (nic víc). Nestojí moc o mazlení, jen chce žrát 😀 v noci jsme teď našli i otisky tlapiček za dveřmi. Nemá v rámci domu domu bohužel žádné útočiště. Tím pádem usuzuji, že jí je zima. Přemýšlím, jak jí pomoci, aby zimu přečkala lépe, přeci jen už jí je sedm. Existuje nějaký šikovný domeček, který je dobře zateplený? Jak na něj kočku naučit? Mám jí u domečku krmit?

Díky za jakýkoli podnět, fakt jsem nezkušený kočičí chovatel 😀 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.11.2023, 14:14:30 xxx.xxx.27.188
efe:

Krasavec a za dobrou cenu 👍 Vybírat si koně na rekre, tak na něj se rozhodně jedu podívat.

Taky, i když pro mně by to bylo přes můj vlastní limit 😀 

Ale já jsem obecně za vysoké ceny koní, že je to jako v pohodě 😀 s ohledem na následující náklady.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 29.11.2023, 14:12:07 xxx.xxx.27.188
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 23.11.2023, 08:09:40

🤣 já taky reálně počítám jen ty pevné náklady, zbytek radši nechám rozplynout v položce “co zbejvá z vejplaty”. Nechci to prostě vědět, bolelo by to, už tak je to hodně 😂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 22.11.2023, 02:10:37 xxx.xxx.17.211
lupus4:

dotaz na 4xJana, mohla byste nám sdělit kolik isl. migrantů v BRD či třeba Francii, GB apod.,  se naučilo místní jazyk, chodí normálně do práce atd… a nenatahují jen ruce “máte povinnost se starat”… ?

PS. tím nemyslím tureckou komunitu v BRD

Chtěl to po nich někdo? Opět chyba vítací politiky západu.   

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 21.11.2023, 11:37:23 xxx.xxx.34.3
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 21.11.2023, 00:05:28

Vy stále mícháte islám jako takový a problematiku migrace a radikálního islámu. Heleďte se já těch muslimských zemí procestovala dost, třeba skorem 10 a všude žili normální lidé jako tady v Evropě. Bohatí a chudí, vzdělaní a nevzdělaní, se svými starostmi a svým náhledem na svět. Společnost tam žije jinak, má jiné hodnoty, něco se nám nelíbí, jako je třeba zahalování žen atp. něco je fajn. (třeba že se starají o své staré atd.). Chodí do školy a do práce, maji velice striktní společenská pravidla - a taky aby ne, ono když žijete v poušti, tak musíte víc fungovat jako kolektiv než jako jednotlivec.

Jiná věc jsou teroristické organizace a migrace. To je politický problém. A to s výše uvedeným nelze míchat. Bývá zneužit jako u nás bývalo v minulosti křesťanství, také je podstatně mladší. Koloniální minulost těchto zemí z historie udělalo taky kvalitné podhoubí pro tuto jistou nenávist vůči západu. 

Ale takto hloupě spojit islám a násilí a po svém si přebírat Korán, když nebereme socioekonomické a geografické podmínky oblasti, to je právě tom co je na původně zmíněném článku ploché a hlavně hloupé.

Jinak to, co se teď děje v Evropě kvůli migraci, si uvědomuji plně a je to zametáno pod koberec. Poděkujme ale vítací politice západu, který současný ministr vnitra taktéž podceňuje, nebo se tak alespoň tváří. Současně je tu i budoucí velký problém uprchlíků z východu, a to především kvůli jejich špatné evidenci. Nikdo neví, kdo sem přišel, co je zač a tvářímr se, jak kdyby tam mafie nebyla. A co je problém, mezi policajtama už ti profíci z devadesátek, kteří byli odborníci na východoevropskou mafii, už dávno nejsou. 

Víc k tomu nemám.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.11.2023, 23:05:03 xxx.xxx.49.224
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 20.11.2023, 23:02:38

To, co popisujete , ale není islám jako takový. 

Proto je to celé zavádějící. 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.11.2023, 22:43:26 xxx.xxx.49.224
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 20.11.2023, 21:24:37

Jinak děkuji za poklonu. Jsem úplně normální jako Vy🙂Vás si vážím za to, že ctíte názor druhých🙂      

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.11.2023, 22:35:20 xxx.xxx.49.224
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 20.11.2023, 21:24:37

Ale o tomhle nnení kolerace islám vs. násilí x Hammas vs. Izrael🙂 a to shrnuje ta BP v závěru, o ten jde.

Otázka Izraele a Palestiny je jedna,otázka migrace a teroristických útoků je věc druhá (nebo obráceně), ale soudit podle toho islám je fakt TOTALNÍ úlet😀

Muslimský svět obecně má svá pravidla a hodnoty  úplně stejně   jako ten západní a kterýkoli jiný a soudit ho takto jednostranně evropským pohledem je fakt úplně k ničemu.

A většinou to dělají ti, co byli s trochoz štěstí max v resortu v Egyptě.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.11.2023, 19:20:32 xxx.xxx.133.111
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 20.11.2023, 19:14:55

Plytké už je jenom to, že se autor ohání Evropskými hodnotami Jakuba Jandy, to je konec 😀

Jinak nelze brát islám z jedný vody na čisto, je islám arabského světa a pak ten východoasijský smíchaný s původním místním náboženstvím, ovlivněný budhismem a s prvky animismu…což nejsou lidé, kteří by se cpali do Evropy. Celé to bere jen evropský pohled a opomíjí to historický vývoj těchto oblastí.

Nabízím na první dobrou trochu sofistikovanější čtení, který prošlo alespoň nějakou revizí a zohledňuje všechny aspekty…

https://is.ambis.cz/th/u4f3e/Vendula_Havlinova_BP.pdf 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 20.11.2023, 18:59:35 xxx.xxx.49.224
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 20.11.2023, 14:35:08

Dlouhý jak tejden, plochý jak stůl. Vytažená moudra jakéhosi profesora, nad kterými se autor - nemající ani bazální znalosti reálií muslimského světa - ani pořádně nezamyslel.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 17.11.2023, 20:27:14 xxx:xxx.a2ad:9186
Doron:

Máte pravdu, sehnat psa v útulku je teď opravdu těžké . Mám pocit, že i trojský útulek se hodně vyprázdnil . 

A už se u Vás schyluje k pořízení psího parťáka?

Když tak bych Vám pomohla hledat, mě to strašně baví 😊.

Tak to je zas pecka ne? Že ty útulky vyprázdnily.

Jinak mě u útulků momentálně vadí to, že mě všichni nutí do kastrace.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 16.11.2023, 14:05:32 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 16.11.2023, 13:45:50

Jelikož a prostě psů je hodně a není důvod je chovat bez PP 😀 jsou to prostě jen další kříženci, nic víc, nic míň 🙂 

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 16.11.2023, 13:03:42 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele Jesie z 16.11.2023, 10:21:58

Proto by tenhle chov “čistokrevných psů” bez PP neměl být na inzerci legální 😀 jasně, něco by se přesunulo na černý trh, ale nebylo by toho tolik, jako je  toho takhle ofiko.

Ono by pak ubylo i psů v útulcích. Je to smutný.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 15.11.2023, 08:55:09 xxx.xxx.24.155
Buggyra:

A kde jsou ty nápady jak ven, jak dál? Ať už vlastní nebo ze zdrojů mimo? Kolik je v poměru toho textu, který připomene dobré, který pochválí, podpoří, inspiruje, pozitivně motivuje?

zlatý slova!

Jinak k tomuhle bych dodala jednu konkrétní osobu: Mám rráda Cílka, fakt. Kr to moudrý člověk. Vždy velice zaobaleně a komplexně řekne, co je na prd, ale poví to tak nějak z globálu…a na konci to řešení právě řekne. Kdo má hlavu otevřenou, pochopí.

Netřeba mít strach, z čehokoli. Pouze počítat se vším.  

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 14.11.2023, 18:50:01 xxx.xxx.11.146
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 14.11.2023, 18:22:42

Jojo, máte ve všem svatou pravdu. 

Vidím to velice podobně.

Baví mně rozebírat a jít hloub a hloub…a vdala toho se snažím žít, jak nejlépe umím, jiný to za mně neudělá 🙂

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 14.11.2023, 17:03:21 xxx.xxx.11.146
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 14.11.2023, 14:45:26

Pravda. Ale politologie a geopolitika jsou prostě vědy a některé lidi prostě amatérsky zajímají. Nemusí to být hned nářek.

JanaJanaJanaJana
JanaJanaJanaJana 13.11.2023, 13:09:55 xxx.xxx.27.179
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 13.11.2023, 12:32:14

Ono se už také nemluví o tom, že v jiném článku této smlouvy je zas uvedeno, že každá členská země má dělat maximum pro to, aby byla co nejsamostatnější, co se týče obrany.

Tohle nám ten pakt prostě uděluje taky a je to celkem logické. A to se v posledních letech absolutně nedělalo. A teď je nějaká snaha to napravit, ale co mám známé vojáky z povolání, tak je to absolutně nekoncepční, a bohužel to vyplývá i z úst některých odborníků.

A pokud je taková realita, kdo by v případě takového průšvihu obětoval vlastní zdroj pro někoho, komu byly ty jeho vlastní šumák? Je to podobné, jako když máte dva sourozence, kteří jsou jeden šetřílek a druhý všechny peníze promrhává. Morální povinností toho prvního pomoct je v očích dnešní doby samozřejmost, jestli to však udělá, to je věc druhá, jelikož zákonná povinnost ho k tomu nezavazuje. Opět - může udělat jen to, co uzná za vhodné a vymahatelné to není.

Čili špatný nebo spíš nepřesný výklad článku 5 je pouze konejšení veřejnosti.